Literatura solidària de la mà dels Relataires

Text: Montse Assens
613

L’any 1992 està ben present en la memòria col·lectiva. I no tan sols pel que van representar pel país les olimpíades i els jocs paralímpics, sinó també pel que va ser l’inici d’una aposta de compromís de tot un poble. Ple d’esdeveniments i emocions, es va cloure amb la primera edició de La Marató de TV3.

Aquella primera recaptació de 1.230.128 €, que a ulls de tothom va ser un gran èxit, va anar pujant any rere any, fins a situar-se en una mitjana de set milions d’euros.

Són molts diners i per assolir aquestes quantitats cal sumar l’esforç de molts, moltíssims col·laboradors.

Aquest 2017, l’Associació de Relataires en Català de Premià de Dalt, ha publicat un any més el seu llibre solidari. Ho va començar a fer al 2012 amb els Poemes per a la Marató’ en el que hi van participar 152 poetes i 171 artistes, amb un total de 274 poemes i 524 il·lustracions. Tot un repte.

El passat 16 de desembre es va presentar a la Biblioteca Vapor Vell de Barcelona el llibre Relats Absurds, del que, com cada any, els ingressos generats s’han destinat íntegres a La Marató de TV3 2017. En concret van ser 2.300 euros que es van aportar a La Marató a través de la línia de monedes que es va fer a Premià de Dalt.

Pel que fa al llibre, en l’edició d’enguany han participat 55 autors d’arreu dels Països Catalans i s’ha comptat amb la col·laboració de dos membres del tot representatius de la cultura al Maresme. El cabrerenc Albert Calls, periodista, escriptor i editor, que ha tingut cura del pròleg i la mataronina Marga Cruz, il·lustradora i fotògrafa, que s’ha encarregat de dur a terme el disseny de la coberta.

La donació es va fer efectiva, sumant-se a la resta del que es va recaptar durant el mateix cap de setmana en la sèrie d’actes que van tenir lloc a Premià de Dalt per a La Marató de TV3 i en els que van participar 46 entitats i 51 establiments comercials i empreses del poble. Precisament, es va dur a terme la segona edició de la “Línia de l’euro solidari”. Una línia blanca de 10 cm d’amplada que uneix l’antic Ajuntament (Plaça de la Vila) amb el nou (Plaça de la Fàbrica) en la que tots els veïns i visitants hi van participar dipositant el seu euro o euros en filera, tocant-se un darrere

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí