En marxa la temporada de platja amb expectatives de repetir xifres d’ocupació ‘excepcionals’ de 2017

Text: ACN  // Foto: Josep Ma Ponce
375

Els hotels i càmpings de la costa metropolitana de Barcelona arrenquen la temporada d’estiu amb l’expectativa de poder repetir les xifres “excepcionals” d’ocupació de l’any 2017, especialment als establiments hotelers de la Costa del Garraf i la Costa del Maresme. Amb un punt més de moderació afronta l’inici de la temporada el sector dels càmpings, que a la costa preveu xifres d’ocupació “sensiblement inferiors” a les de l’any passat.

Pel que fa a les previsions d’ocupació a la Costa del Garraf pels mesos de juliol i agost, des del Gremi d’Hostaleria de Sitges confien que es podran repetir les xifres “excepcionals” de l’any passat, malgrat es constata un ressorgiment de destinacions com Grècia o Turquia. “El 2016 va ser un any molt bo, el 2017 va ser millor encara i aquest any estaríem molt satisfets de quedar com l’any passat”, ha explicat Joan Anton Matas, que ha recordat que l’estiu passat pràcticament es va registrar una ocupació mitjana del 90% al llarg dels dos mesos. El perfil del turista que visita a Sitges segueix predominat per la procedència catalana i espanyola, seguit dels anglesos, francesos i alemanys.

També signarien aquestes mateixes xifres del 2017 els hotelers de la Costa del Maresme: “Va ser un exercici fabulós amb el 100% d’ocupació”, recorda el president del Gremi d’Hostaleria, Jordi Noguera. Aquest any, les xifres amb les que es treballen són una mica més baixes, però igualment bones. Noguera assegura que és especialment bona l’ocupació prevista pel mes de juliol, sobretot a partir de la primera setmana. També apunta a un increment de les reserves en els pròxims dies amb la consolidació d’una bona climatologia.

Pel que fa als càmpings de la costa de Barcelona, es preveu una ocupació als establiments de platja d’entre el 80 i el 90% durant els mesos de juliol i agost i del 70% en els d’interior. Aquestes dades són sensiblement inferiors a les de l’any passat, quan la majoria de càmpings de costa van omplir-se del tot i els de muntanya van assolir xifres de fins el 80%. El sector assegura que gran part de les reserves corresponen a ciutadans d’arreu de Catalunya i apunta que en els darrers dos anys el turisme intern ha experimentat un creixement important.

“Cada cop hi ha més famílies que compren una tenda o una caravana i s’endinsen en el món del càmping, és una tendència que està creixent i molta gent ho prova perquè és una forma de poder viatjar més”, comenta Francesc José Caballé, president de l’Associació de Càmpings de Barcelona. Tot i les bones perspectives del turisme local, Caballé lamenta que les reserves procedents d’altres punts de l’Estat com el País Basc, el País Valencià o Aragó estan “molt parades”.

Per altra banda, ha augurat un “mal estiu” pel que fa a turisme estranger a causa del Mundial de Futbol: “La gent no viatja i es queda a casa per veure el futbol. Aquest és un fet que l’anem constatant cada quatre anys i mentre dura el campionat va malament. Quan s’acaba ja comença a bellugar-se la gent, però mentre dura la gent es reté”. Des del sector també detecten una disminució del poder adquisitiu dels ciutadans procedents de països centre europeus. “Veiem que ciutadans que abans venien de França o Bèlgica ara es mouen menys i gasten menys”, comenta. Així mateix, apunta que els darrers dos mesos el turisme exterior ha baixat un 20% a causa del mal temps.

D’altra banda, la previsió d’ocupació als càmpings és del 100% en el cas de bungalows i mòduls i d’entre el 70 i el 80% en el cas de parcel·les. El president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Francesc José Caballé, afirma que en els darrers dies “han millorat les perspectives perquè ha canviat el temps i les pluges han quedat enrere”. El 90% de les reserves són de turisme interior.

Bandera Blava per a 11 platges del Maresme
El Maresme ha obtingut aquest any 11 banderes blaves, dos més que l’any passat. El jurat internacional Bandera Blava ha concedit la distinció de qualitat les següents platges: Malgrat Centre i l’Astillero, de Malgrat de Mar; Pescadors i La Riera, de Pineda de Mar; Garbí, de Calella; Les Barques, de Sant Pol de Mar; Canet, de Canet de Mar, Tres Micos i Kalima, de Caldes d’Estrac, i Ocata i platja del Masnou al Masnou.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí