Mataró llueix el groc a favor d’en Pau

Text: Redacció Valors
159

En Pau Cano té 8 anys, viu a Mataró i pateix la síndrome nefròtica, una d’aquestes malalties que anomenem “rares”. Per conscienciar la ciutadania respecte d’aquesta afectació i recollir fons per a la seva investigació, a través de diverses botigues de la ciutat, tota la família porta a terme una campanya de venda de braçalets grocs sota el lema “Som Grocs”.

La síndrome nefròtica afecta el sistema immunitari d’en Pau. Quan agafa una malaltia comuna com una grip o un refredat, el seu cos reacciona generant unes cèl·lules que li ataquen els ronyons i provoquen que deixin de funcionar-li correctament. Com que es tracta d’una malaltia “rara”, hi ha molt poca informació i poca recerca sobre la malaltia.

Així, doncs, amb la voluntat d’intentar ajudar en la investigació d’aquestes malalties minoritàries, els pares d’en Pau, Ferran Cano i Cristina Carrés, han ideat la campanya “Som grocs”. Segons expliquen la malaltia del Pau funciona per brots “i cal estar sempre pendents”. L’infant pren una medicació que li permet fer una certa vida normal, però cal estar alerta davant qualsevol possible recaiguda. ”La nostra vida és muntanya, de vegades ets a dalt i de vegades a baix,  per això les polseres estan fetes de corda d’escalar”, explica la Cristina.

Per controlar que tot està en ordre, en Pau s’ha de sotmetre a una prova d’orina setmanal. Si el resultat de la prova és de color groc, vol dir que en Pau està estable. Per això, la campanya es basa en aquest color.

A part de comprar polseres a 3 euros a les botigues de la ciutat, també es poden fer donacions a través del web migranodearena.org, on de moment ja han aconseguit més de 2.300 euros. Els pares d’en Pau es mostren satisfets dels resultats de la campanya. “No ens esperàvem que la resposta fos tan brutal”, expliquen.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí