Més d’una dècada de fotografia de viatges

Òscar Fernández.  Fotògraf
281

Organitzar una exposició sobre l’obra pròpia té sempre quelcom d’autoreflexió. Es tracta, si fa no fa, d’examinar-se a un mateix i establir un criteri. En el cas de la mostra fotogràfica “Tourist, X anys de fotografia de viatges”, celebrada al mes de juliol a la seu del Col·legi d’Aparelladors a Mataró estava ben clar: reunir les millors imatges que havia pogut captar durant més d’una dècada viatjant pel món.

No us enganyaré dient que el triatge va ser duríssim… simplement perquè cada cop que torno a casa, dedico un temps a seleccionar les millors fotos. Així doncs, només vaig haver d’acurar la pre-tria que ja tenia feta, tenint en compte que el corpus final havia de constar d’unes 40 imatges. L’espai expositiu també havia de ser considerat, atès que es tracta d’una sala amb tres parets hàbils, cadascuna amb les seves característiques pròpies.

D’altra banda, em vaig plantejar finançar les ampliacions amb una campanya de micromecenatge. Aquest seria l’aspecte potser més arriscat de tot el projecte: confiar en la gent que m’era propera per poder imprimir les còpies amb la màxima qualitat. Gràcies a aquesta confiança vaig poder tirar endavant el projecte i, de fet, va ser una de les experiències més gratificants d’haver plantejat l’exposició. Darrere de cada aportació hi havia algun desconegut, una relació que es reprenia, un familiar que et trucava, etc.

Per últim, interpreto aquesta exposició com un punt i seguit. He tancat un període i, gràcies a la resposta de la gent, em plantejo seguir endavant amb aquesta afició, qui sap si en format libre o web.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí