Mitjans digitals, xarxes socials i mòbil, essencials per a informar-se

Anna Lladó.  Periodista
243

Amb motiu de la jornada anual de l’Online News Association, celebrada a Washington el passat mes d’octubre, el centre de recerca nord-americà Pew Research Center ha publicat les tendències més destacades dels mitjans digitals. Les dades provenen d’enquestes fetes als Estats Units, però poden ser extrapolables a altres països occidentals.

L’estudi assenyala que la distància entre el consum de televisió i el de notícies a Internet cada vegada és més petita. Mentre que el 50% acostuma a veure la televisió per a informar-se, el 43% ho fa a través de mitjans en línia. La diferència és de 7 punts. Fa un any n’eren 19.

L’ús dels mòbils per a informar-se també continua creixent. El 45% dels americans accedeix de manera habitual a les notícies a través del seu dispositiu, un percentatge que el 2016 se situava en el 36%. A més, dos de cada tres ciutadans s’informa de tot allò que passa al món i al seu país gràcies a les xarxes socials. De tota manera, la majoria desconfia de les notícies que els hi arriben a través de plataformes com ara Facebook o Twitter. Només el 5% afirma que confia molt en les informacions que provenen de les xarxes socials.

Són només quatre de les deu tendències que mostra l’estudi del Pew Research Center i que ens proporcionen idees clau per a definir el present i futur més immediat del sector; increment del consum de notícies a Internet en detriment de la televisió, augment de l’ús del mòbil i de les xarxes socials per a informar-se, i, malgrat això, desconfiança de les notícies que ens arriben per les xarxes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí