Mòbil i vídeo

Anna Lladó.  Periodista. annalladoferrer.wordpress.com
508

Dues de les tendències que destaquen, molt presents i que sembla que aniran a l’alça encara més, són l’ús del mòbil i el consum de vídeo per a informar-se. Se n’ha parlat durant el 18è congrés de periodisme digital, celebrat a Osca aquest mes de març. Un esdeveniment que ha servit per a insistir en la necessitat, per part dels mitjans de comunicació, d’apostar per  aquestes dues tecnologies.

Segons Hortensia Fuentes, directora general de Blue Media, la publicitat als mòbils serà la responsable, els propers anys, de gairebé tot el creixement global, amb una taxa anual del 32% fins al 2018. També ha explicat que, a Espanya, el vídeo mòbil es multiplicarà per nou entre 2016 i 2021. És més, el 2021 representarà el 80% de tot el tràfic mòbil. “El vídeo mòbil és el que mou més a les audiències”, ha afirmat Fuentes. Allà on els mitjans han d’anar, ha afegit.

De fet, avui dia, només cal agafar el transport públic o passejar pel carrer per constatar la centralitat que té el mòbil a les nostres vides. Tothom n’està pendent de manera constant. I la majoria consumeix vídeos, normalment sense àudio. Un fet que ha obligat a les empreses que en produeixen a canviar el procés de creació. Xarxes socials com ara Facebook, Twitter o Instagram són conscients de l’interès pel vídeo i, cada cop més, en potencien el consum. Per tant, sembla que tot estigui fet per afavorir encara més l’ús del mòbil i el consum audiovisual.

Ara bé, una altra constatació és que moltes tecnologies són efímeres. Avui fem servir determinats dispositius i aplicacions que, potser en un, dos o tres anys, han passat a la història. Per tant, les tendències van canviant. Avui triomfa el mòbil i el vídeo. Demà, ja veurem.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí