Neix una nova tradició entorn el Tió de Nadal, el Caçations

Text: AMIC
234

Amb l’organització per tercer any del Caçations, anar a buscar el Tió de Nadal al bosc s’està convertint en una nova tradició entre les famílies catalanes: Tions de Nadal s’amaguen a diferents boscos de Catalunya per a què les famílies els vagin a buscar amb l’ajuda d’un mapa i les coordenades GPS al mòbil.

Fins ara els Tions de Nadal han aparegut a les cases de formes molt diverses: truquen a la porta de casa o una nit apareixen màgicament al balcó, però segurament la més autèntica de les formes d’acollir un bon Tió és anant a buscar-lo allà d’on prové: al bosc. Amb Caçations aquesta activitat es posa a l’abast de totes les famílies, i no només d’aquelles que ja visquin en entorns rurals. És, a més, una molt bona excusa per anar a descobrir i gaudir dels espais naturals que tenim a Catalunya. Per tot això, des que el 2014 es va crear l’activitat Caçations, l’acollida per part de les famílies ha estat entusiasta: “L’emoció que hem viscut buscant i trobant el tió al bosc ha estat com la de la nit de Reis i veure la cara de la meva filla en trobar-lo no ha tingut preu!”, explica una de les mares que ja ha gaudit de l’experiència.

Aquest any Caçations s’organitza a nou llocs diferents de Catalunya: Montserrat, Rupit, El Montnegre-Corredor, la Baronia d’Escornalbou (a Tarragona), el Bages, el Penedès, Riudarenes i Vallirana. Al darrere hi ha una xarxa de col·laboradors formada per entitats socials, empreses locals i institucions.

Per gaudir d’aquesta màgica activitat només cal fer la reserva a www.caçations.cat, escollint el lloc i dia en que t’emportes també una experiència que grans i petits recordaran sempre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí