Una nova forma de ser solidari

Text: Redacció Valors
227

La plataforma de microdonacions Worldcoo ha llançat un sistema que permet fer petites donacions a projectes solidaris a través de les compres quotidianes. Aquest sistema, que ja funciona a diversos establiments del Maresme, es basa en l’anomena’t “arrodoniment solidari”. És a dir, els compradors accedeixen a arrodonir el preu que han de pagar en les seves compres a canvi que aquests diners es destinin a ONG o projectes socials.

Un dels fundadors de Worldcoo, Sergi Figueres, ha explicat que la idea del seu projecte és que quan algú fa una compra, “només amb un clic pugui fer una donació a un projecte solidari concret”. Per això cal fer el pagament amb una targeta de dèbit o crèdit i clicar al botó d’acceptació de l’arrodoniment solidari. Per exemple, si el cost de la despesa són 4,89 euros, et pregunten si la diferència fins a 5 euros la vols donar a una finalitat solidària.

Actualment aquestes donacions solidàries ja es poden fer en qualsevol dels més de 250 establiments que s’han sumat a la iniciativa de Worldcoo. Entre les empreses que hi donen suport hi ha Viena, Condis, Bon Preu, PC Components o Querol, entre altres.

Cadascun dels establiments adherits a la campanya s’encarrega de triar el projecte o l’ONG a la qual es destinen els diners obtinguts gràcies a l’arrodoniment solidari. De moment, explica Figueres, el consumidor no pot triar personalment a quin projecte fa la donació sinó que accepta fer-ho a la ONG triada per la botiga on farà el pagament.

Segons explica Figueres, fins ara ja han aconseguit finançar més de 200 projectes a 50 països, des de projectes d’emergència social amb Unicef o Acnur fins a projectes de recerca mèdica. “Estem molt contents perquè teníem unes previsions que hem superat, la gent ha entès la iniciativa i li agrada”, assegura.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí