Novetats editorials del mes d’octubre

Text: Redacció
258

PLANETA MUT
De Jordi Solé Camardons.
Voliana Edicions.

L’editor, professor i sociolinguïsta Jordi Solé Camardons ha treballat al llarg de la seva trajectòria la literatura especulativa, ha fet seminaris i diverses propostes per promoure aquest gènere a Secundària, a més de publicar l’assaig ‘Les paraules del futur’ i les novel·les ‘Els silencis d’Eslet’. Premi Juli Verne de ciència-ficció i ‘La Síndrome dels Estranys Sons’. Ara, amb ‘Planeta mut’, recuperem la seva veu literària, en una nova versió de ‘Els silencis d’Eslet’. “Com es comunicarien entre si uns éssers muts d’un altre planeta però força semblants als humans? Com es comunicarien la gent de la Terra amb aquests éssers intel·ligents? Com els influirien? Quin paper hi podria jugar la dansa? Hi hauria literatura o teatre en un planeta mut? Totes aquests preguntes i moltes més es responen en la trama trepidant i original d’aquesta novel·la”. A més, l’escriptor Aleix Cort n’ha fet l’epíleg: ‘Deixa fer la música i balla’.
 
 
1001 CURIOSITATS DE LA COSTA BRAVA
De Jordi Arbonès.
L’Arca, Redbook Ediciones.

Dins una interessant col·lecció de llibres centrada en les comarques i paratges de Catalunya s’emmarca aquest nou títol, centrat en la Costa Brava i escrit per un autor amb una llarga trajectòria literària, Jordi Arbonès. El lector hi podrà descobrir curiositats i anècdotes de tot tipus, ja que la Costa Brava és un territori ple de racons, secrets i detalls. El llibre recull el bo i millor d’aquest particular territori en forma de petites pinzellades. Des d’històries del contraban i l’estraperlo fins a artistes maleïts, turistes, rodatges accidentats o fets sorprenents, entre moltes d’altres i diversificades petites històries. El paisatge d’aquest llibre d’Arbonès ens remet a les llegendes que s’expliquen a cada poble i a les curiositats dels seus més il·lustres visitants. Del pròleg se n’ha encarregat l’escriptor Sebastià Roig. L’edició acurada convida a anar fent petits tastets de tot allò que s’hi explica.
 
 
DIES QUE CABEN EN UNA AMPOLLA DE VICHY
D’Andrea Rodés.
Pagès editors.

Pagès Editors publica una nova novel·la de la periodista i escriptora maresmenca Andrea Rodés. Amb el suggerent títol ‘Dies que caben en una ampolla de Vichy’, el lector hi trobarà un relat psicològic que aprofundeix en les problemàtiques personals i professionals del protagonista, l’Oliver Marfà. “És un arquitecte de renom avesat al fet que tot li surti bé: jove, guapo, intel·ligent, ambiciós i exitós amb les dones, la seva vida de triomfador va vent en popa fins que un incident inesperat arruïna els seus plans de començar una plàcida vida matrimonial a la torre d’estiueig que s’ha construït al Maresme. Després d’uns anys als Estats Units per recuperar forces, l’Oliver torna al Maresme de la seva infància reconvertit en un emprenedor d’èxit, però s’adonarà que per poder tornar a ser feliç haurà de superar els seus problemes d’autoestima, deixar les frivolitats enrere i afrontar diversos temes sense resoldre del seu passat”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí