Picasso vist a través dels ulls de Palau i Fabre

Text: Redacció
408

Josep Palau i Fabre (1917-2008) és una de les figures més singulars de la literatura catalana del segle passat. Poeta, dramaturg, traductor i assagista, Palau és també conegut com expert en estudis picassians, amb una extensa bibliografia que encara avui és considerada com a fonamental per a conèixer al geni malagueny. Però a diferència d’altres, Palau va comptar amb el suport del propi Pablo Picasso, que el va ajudar proporcionant-li dades i documentació sobre la seva vida i obra.

Del 19 d’octubre al 14 de gener de 2018, la Fundació Palau de Caldes d’Estrac acollirà l’exposició Palau mira Picasso, una mostra que arriba a Barcelona després de passar pel Museu Casa Natal de Pablo Picasso a Màlaga. La mostra, comissariada per Víctor Fernández, reuneix més d’un centenar de peces del fitxer personal de Palau, que es compon d’una selecció de fotografies, documents i treballs del propi pintor. S’inclouen algunes de les imatges que Palau va captar de l’artista malagueny, així com de l’estela deixada per l’artista, visitant els llocs en els quals Picasso va viure i els estudis als quals va pintar.

A la mostra també es podran veure documents i altres materials inèdits que revelen l’amistat entre el poeta i el pintor, com ara una carta manuscrita de Picasso o un llibre signat per ell i alguns dels seus amics.

Amb motiu del centenari de Palau i Fabre i en col·laboració amb la Fundació Picasso Casa Natal de Màlaga, la Fundació Palau ha cregut necessari revisar aquestes fotografies i documents, fins ara poc divulgats, i permetre que el gran públic tingui accés a Picasso gràcies als ulls de qui va saber contemplar-lo com ningú.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí