Pont Solidari al Món i Vilassar de Mar

Text: Pont Solidari al Món
635

Després de visitar i donar servei d’emergència a la població afectada pels terratrèmols de 2015, Pont Solidari al Món va decidir que s’havia de continuar ajudant als nepalesos.

Amb la nostra contrapart a Nepal, l’ONG Aatmiya, vàrem valorar les necessitats del moment amb una de les comunitats que tenien poc suport internacional, i entre les seves prioritats i amb la que nosaltres podíem donar servei, estava el camp de la salut. Ens van demanar un hospital.

El govern ens va cedir uns edificis, Aatmiya es comprometia a fer la transformació d’aquests en hospital i gestionar-lo i Pont Solidari al Món, composta en bona part per metges, metgesses i infermeres ens vam comprometre a donar suport tecnològic i professional. El que suposava col·laborar en la construcció amb els nostres coneixements i experiència, la compra de tot l’equipament tant mobiliari com electromèdic i donar suport professional als futurs metges i infermeres nepalesos d’aquest hospital.

L’ajuntament de Vilassar de Mar hi ha contribuït subvencionant l’equipament de la Consulta Externa del Aatmiya Community Hospital amb 1.798€. També hi ha col·laborat: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles, Ajuntament de Mollet del Vallès, l’empresa Estalki XXI de Mallabia (Bizkaia), la Fundació Maria Francisca de Roviralta, i els socis de Pont Solidari al Món.

Hem dotat de mobiliari i equipament bàsic 15 llits d’hospitalització, Control d’Infermeria, 3 boxes d’Urgències, Consulta externa, Sala de Cures, i Sala de parts. Per a l’any 2017-2018 continuarem donant suport tant professional com econòmic, millorant l’equipament perquè el servei al malalt i accidentat sigui excel·lent. El passat 25 de juliol, l’Aatmiya Community Hospital va obrir les seves portes.

Pont Solidari al Món vol agrair en nom del poble nepalès, la col·laboració del poble de Vilassar de Mar i us fa partícips d’aquest difícil projecte, que després de quasi dos anys de molta feina ja es una realitat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí