Premià de Dalt recupera el ‘Sereno’

Text: Redacció
306

‘El sereno del segle XXI’ farà tasques de vigilància als carrers de tot el poble des que es fa fosc i durant la franja horària en què estadísticament hi ha més incidències

El sereno era un vigilant municipal nocturn que antigament rondava de nit a les poblacions de certa importància. Va ser creat a finals del segle XVIII i eren empleats de l’administració municipal i depenien de l’ajuntament local. Vigilaven la ciutat o el poble de nit.

Ara, Premià de Dalt ha iniciat una experiència pilot en què treballaven des de feia un any i que el passat mes de desembre va rebre l’autorització del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. De fet, Premià de Dalt és el primer municipi de Catalunya amb autorització per a fer vigilància als carrers; altres en tenen per a combatre la venda ambulant al carrer sense permís. A la iniciativa, s’hi destinen 100.000€ del pressupost municipal.

El servei va arrencar el 28 de gener amb presència de serenos a tot el terme municipal, dividits per les diferents zones, fins a tenir 12 persones reforçant la vigilància i combatent alhora l’incivisme i actes vandàlics.

Els serenos van començar a fer rondes a peu a tot per tot el terme municipal, dividits per les diferents zones de Premià de Dalt, coordinats per la Policia Local i complementant les patrulles en vehicle  i les càmeres de seguretat instal·lades.

D’altra banda, segons també indica el consistori, des de fa mesos s’ha reforçat la presència policial al municipi amb controls conjunts entre Mossos d’Esquadra i Policia Local, s’han instal·lat 18 càmeres lectores de matrícules a les entrades al poble, s’ha augmentat l’atenció policial de forma presencial a la prefectura al matí i a la tarda i també les 3 patrulles durant les hores en què més incidències hi ha, entre d’altres actuacions.

‘El sereno del segle XXI’ vol ser una figura propera, coordinada per la Policia Local. Aniran degudament identificats perquè els veïns els reconeguin fàcilment.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí