Presentacions de candidats i escalfament preelectoral

Text: Albert Calls  // Foto: Olga Boix
297

Amb el fantasma de la crisi més present que mai, el descrèdit dels polítics, el canvi al Govern de la Generalitat i algunes enquestes no massa favorables en l’aire, la ciutadania viu de ple l’arrencada cap als comicis del 22 de maig, que hauran de definir plenament el nostre mapa municipal.

Precisament, durant aquests dies, els dirigents polítics dels partits estan donant suport als diversos candidats en el tram final cap al que seran unes eleccions molt cabdals per acabar de definir, el panorama polític català.

Entre d’altres actes polítcs a la comarca, del passat mes de febrer destaquen la presència del secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, Oriol Pujol, que va assistir el passat 17 de febrer a la presentació del candidat nacionalista de Premià de Mar, Miquel Buch, l’actual alcalde que opta a la reelecció. Per la seva banda, perfilant també l’escenari polític premianenc, el candidat a l’alcaldia del PSC de Premià de Mar, Tomàs Esteban, es presentarà a la Biblioteca Martí Rosselló de la localitat aquest divendres 4 de març, a les vuit del vespre.

Més actes. Al Masnou, la candidata del PSC, Marta Neira, va presentar-se el passat 18 de febrer acompanyada d’un pes pesant del seu partit, Joaquim Nadal, i de l’actual alcalde, Eduard Gisbert. Neira, sota l’eslògan ‘Plena d’il·lusió pel Masnou’, va apostar per la proximitat com a via per connectar amb la ciutadania.

D’altra banda, candidats que s’han fet públics aquests dies han estat Joan Antoni Baron (PSC Mataró), M. Àngeles Montoya (PSC Teià), Salvador Casas (PSC Argentona), Joan Adell (PSC Vilassar de Dalt), Pilar Ventura (PSC Cabrera de Mar), Glòria Mans (PSC Alella), Rosabel Cantenys (PSC Caldes d’Estrac), Carles Rocabert (Esquerra Cabrera de Mar), Xavier Viudez (Esquerra Cabrils), Montse Gual (Esquerra – Vilassar de Mar), Joan Baliarda (CiU Premià de Dalt), Jordi Mir (CiU Cabrera de Mar)  o Jaume Marfà (PP Vilassar de Mar), entre d’altres que ja van ser-ho fa uns mesos, com per exemple Andreu Francisco (Esquerra – Alella), Jaume Oliveras (Esquerra – el Masnou) i els que encara falten per ser presentats.

Pel que fa a actes convocats per entitats, destaca el que va programar el passat 20 de febrer l’Assemblea de Joves de Vilassar de Mar: un debat en matèria de polítiques de joventut amb les formacions que es presenten a les eleccions en aquesta localitat. No serà l’únic d’aquest tipus, i és del format que aporta elements per al debat i la reflexió.

També, a la capital del Maresme, de l’escissió del PP, irromp Paulí Mojedano amb la formació Mataronins, que haurà de demostrar la seva força per aconseguir espai dins l’atomitzat mapa polític de Mataró. A més s’ha anunciat la candidatura de Els Verds, que encapçalarà Josep Lluís Freijo.

I la precampanya continua…

COMPARTIR