Prop de 5.000 visitants en la primera edició del festival marítim Maresmar

Text: Redacció
257

El festival marítim Maresmar-Trobada de Centenaris 2018, que va celebrar-se el passat cap de setmana del 9 i 10 de juny al port d’Arenys de Mar, organitzat per l’empresa Varador 2000, va rebre la visita de prop de 5.000 persones. Els visitants van poder gaudir amb la presència de 22 vaixells històrics, 7 d’ells centenaris com el el pailebot Santa Eulàlia, vaixell insígnia del Museu Maritim de Barcelona, el bergantí Sirius, el llaüt quillat Sant Ramon, l’A-72 Arosa o el jakt Far Barcelona, entre molts d’altres. Molts d’ells ja van anunciar la seva predisposició a repetir l’experiència i altres que no van poder assistir per diferents motius també van anunciar la seva voluntat de ser-hi presents en la propera edició.

El públic visitant també va poder gaudir en directe d’un munt d’activitats culturals (exposicions, xerrades, conferències, presentacions de llibres…), actuacions musicals diürnes i nocturnes, activitats gastronòmiques, espectacles teatrals a peu de moll, performances marineres, cercaviles, un espectacular simulacre de batalla naval, espectacles aquàtics i esportius, tallers d’oficis, activitats amb vaixells de rem i un concurs de cartells per a la propera edició. Els més petits també van poder gaudir d’un gran vaixell pirata preparat per enfilar-se a les seves veles, realitzar un abordatge, gaudir de la seva tirolina de 20 metres i viure aventures filibusteres en els seus tallers de contes a més d’altres activitats recreatives.

Segons Xiqui Mas, director general de Varador 2000, “en línies generals s’han complert els objectius principals que ens vàrem marcar quan vam decidir posar en marxa aquest esdeveniment marítim. Estem satisfets de com ha funcionat tot plegat i creiem que hem posat la primera pedra per projectar el festival en el futur: hem vist gaudir a tots els visitant amb les activitats que hem programat i creiem que el Maresmar es pot convertir en un reclam turístic de qualitat i familiar important”.

Durant els dies previs a la celebració del Maresmar la base nàutica Mataró Marina Barcelona va acollir una part de la flota de vaixells històrics i centenaris que després van participar en la I Travessa a la Costa del Maresme entre Mataró i Arenys de Mar. Durant la seva estada a la capital del Maresme també van rebre la visita d’un miler de persones, que va poder gaudir d’uns vaixells històrics espectaculars i els més petits de les activitats programades a bord del vaixell pirata.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí