Quaderns de la Font del Cargol publica ‘La música i nosaltres’, de Vicenç Pagès Jordà

Text: Redacció
361
El cantant d’Els Amics de les Arts, Joan Enric Barceló, Vicenç Pagès i Rafael Vallbona, a La Llibreria 22 de Girona, on va presentar-se el llibre el passat 18 d’abril.

Des de la mort del dictador Francisco Franco fins a la consagració de la música ballable als vuitanta van transcórrer uns quants anys que van coincidir amb l’adolescència de l’escriptor Vicenç Pagès Jordà, una edat en què la música es grava a la ment com en els solcs d’un vinil. A la primera part de ‘La música i nosaltres’ hi apareixen grups tan oposats i tan influents com Abba, AC/DC i The Clash. La segona part està dedicada als grups nostrats, de Ramon Muntaner a Manel.

Lluny de la malenconia, ‘La música i nosaltres’, restitueix el que significava escoltar música durant aquells anys. La radiofórmula, la moda retro i les farinetes nostàlgiques tendeixen a tergiversar aquella sensació, a reduir-la a un grapat de llocs comuns i de sociologia de saló. Ara bé, també en la música tenim dret a la memòria històrica. Rescatar els records musicals d’aquella època equival a oferir una mirada personal –o no– sobre la Transició.

‘La música i nosaltres’, de Vicenç Pagès Jordà, amb fotografies de Francesc Fàbregas, és el tercer títol de la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí