Rafael Vallbona guanya el premi més antic de novel·la negra en català

Text: Redacció
526

Amb la novel·la Tros, l’escriptor Rafael Vallbona ha guanyat el XXV Premi Ferran Canyameres de novel·la policíaca, d’intriga o misteri, que convoca Òmnium Cultural de Terrassa i publica Pagès editors. El veredicte del jurat es va fer públic el passat 22 de juny al vespre a la Nit del Misteri, a la Jazz Cava de Terrassa.

A mig camí entre Cormac McCarthy, A sang freda i els westerns de John Ford, Tros és un relat on, en una sola nit, es resolen els interrogants de diverses vides. Tot passa en un triangle de pobles perduts entre el Segrià sec i les Garrigues. Pur tex-mex: “El vell s’ha quedat vidu, el sometent surt de patrulla per evitar els robatoris a les finques i a la policia no li fa gens de gràcia. I la boira ho tenyeix tot de desolació i basarda”.

El Premi Ferran Canyameres és el més antic dels premis de novel·la negra en català. El guardó està dedicat a la memòria de qui fou escriptor, editor i traductor, entre d’altres, de Georges Simenon. Juntament amb Rafael Tasis, el terrassenc Canyameres va ser un dels introductors de la novel·la policíaca a Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí