Rafael Vallbona guanya el premi BBVA Sant Joan de novel·la

Text: Redacció
439

L’escriptor de Premià de Dalt Rafael Vallbona ha obtingut amb la novel·la   La casa de la frontera el 37è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, que convoca la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBBV CX i publica Edicions 62.

L’obra tracta la història d’un establiment situat al barri de la duana de Puigcerdà, al bell mig de la ratlla amb França que des de finals del segle XIX pertany a la família Grau, que la van comprar per instal·lar-hi un hostal que amb el temps es va transformar en bar i botiga de queviures. Amb una reconstrucció històrica ben travada, movent-se entre el present i el passat, i jugant amb una doble perspectiva de realitat i ficció, a través dels seus protagonistes, Rafael Vallbona ha escrit una novel·la coral que manté la intriga i l’emoció per una terra i uns personatges –amb les seves esperances i il·lusions, els seus somnis o les seves pors– que han deixat la seva petja en la història del país.

El premi BBVA Sant Joan és un dels guardons més prestigiosos de la literatura catalana actual. Vicenç Villatoro, Antoni Bauçà, Vicenç Pagès, Pep Coll o Baltasar Porcel han estat alguns dels seus guanyadors.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí