Rascar, rascar i seguir rascant

Naturcenter.  www.naturcenter.es
373

La presència d’un rascador a casa és molt important, ja que contribueix a disminuir l’estrès i influeix de manera positiva en l’activitat de marcatge del nostre gat. Aquests rascadors els podem trobar als centres especialitzats i estan fets de materials especialment dissenyats per suportar l’acció de gratar del nostre gat. Materials com fustes, cordes, cordills, teles…tots ells preparats perquè esgarrapi i faci la seva posta a punt de les seves ungles. Trobem una gran varietat de formes i mides, amb les que segons el que escollim cobrirem les necessitats bàsiques d’esgarrapar o li afegirem un contingut lúdic i d’entreteniment al nostre gat.

És important prevenir el rebuig del nostre gat al rascador, per aquest motiu cal tenir una mica de paciència al principi fins que el nostre gat s’acostumi a utilitzar el rascador. En el moment que l’utilitzi podem premiar el nostre gat amb llaminadures especials per a gats. També podem incrementar l’interès del gat en el rascador aplicant un nou producte que has sortit al mercat que actua principalment per dues vies. Una primera via, imita visualment les marques de rascar i això atrau al gat a interessar-se pel rascador. Per altra banda, la segona via, és degut a les feromones que desprèn que imiten les feromones interdigitals que es generen en el moment de rascat i aporten tranquil·litat i seguretat al nostre gat, convidant-lo a interessar-se pel rascador i fer-lo servir de manera més habitual.

L’elecció del lloc on col·locar-lo també és importantíssim, ja que cal posar-lo en l’indret de la casa on més temps acostumi a passar el gat. Allunyat del lloc de menjar i sobretot del lloc on el gat fa les seves necessitats, el menjador és un dels indrets preferits per col·locar el rascador. A més, si el col·loquem a prop d’una finestra tindrem més possibilitats de què el gat s’enfili al rascador per observar a l’exterior, ja que els gats són animals molt tafaners i observadors.

Aquests rascadors han de ser resistents i robustos, ja que no s’han de caure ni tambalejar quan el gat es pugi en ells, ja que sinó pot produir un efecte de por al gat i pot generar un efecte negatiu del desitjat.

Així doncs, si decidim tenir un gat d’interior de vivenda és important adequar tots els estris necessaris perquè es trobi en un espai agradable i divertit, i un dels més importants és un rascador adequat perquè pugui desenvolupar les seves necessitats de marcatge i a la vegada pugui portar a terme exercici.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí