Ruta: Carenejant la Vall de Golinons

Text: Josep Grau (Montaltrek)  // Foto: Toni Buch
226

Aquest mes farem una sortida per un espai que és alhora a prop i força desconegut per molts maresmencs. Farem una volta carenejant tots els cims que envolten la vall de Golinons a Sant Pol de Mar i tindrem bones vistes al mar i a Calella, des del cim del Turó de Golinons o de la Guilla, com l’anomenen alguns mapes.

Itinerari: Circular | Durada: 3h 10 min. | Desnivell: 230 m. | Distancia: 9,2Km | Època: primavera i tardor, evitar l’estiu.
Track: Wikiloc: Font dels Traginers (Josep Senderista)

COM ANAR-HI?

La nostra ruta comença a Sant Pol, a l’altura de l’Hotel Gran Sol, i per sobre de la carretera Nacional II, deixem el cotxe a la Plaça Anselm Clavé i ens disposem a caminar.

Pugem pel carrer “Herois Fragata Numancia” fins al final. Travessem l’autopista per sobre, i al cap d’uns 50 metres, en una bifurcació, prenem el camí de L’ESQUERRA. Anem passant per una pineda i al fons a la Vall Golinons, hi veiem el mas de Can Mascaró, orgullós encara tot i el seu estat actual d’abandonament. A la primera cruïlla A L’ESQUERRA, ens desviem uns 30 metres, i després del primer revolt, veiem una bonica vista de la costa; a continuació refem el camí enrere, fins a la cruïlla a on estàvem.

Continuem sense deixar la pista ampla, ignorant tots els desviaments que surten a l’esquerra; ja a una pujadeta trobem unes basses, i una d’elles està habitada per un remat d’oques que ens rebran amb els seus crits de baixos, per dir-nos que ja s’han adonat de què ens estem apropant al seu espai. Continuem, per la mateixa pista i trobem davant nostre una curta però molt forta pujada. Quan esteu a dalt, haureu arribat al cim del Turó de l’Home Mort. Veiem Sant Cebrià a la nostra esquerra.

Seguim fins a la propera bifurcació en què agafem la pujada cap a L’ESQUERRA. Ja a dalt el pla, ignorem una pista que va a Calella i seguim recte cap al turó de Golinons. Des d’on podrem veure magnífiques vistes de la costa de Calella i Pineda.

Uns 300 metres més endavant, trobem un desviament a L’ESQUERRA, amb un rètol que diu “Puig de la Popa”, hi anirem per a gaudir de les vistes sobre el mar que des de l’ indret podem veure i tornarem a aquest punt pel mateix camí.

Continuem baixant per la pista ampla, fins arribar a una cruïlla que un rètol ens indica: “Camí dels Francesos “, ens desviem per aquest camí A LA DRETA i atenció, perquè al cap d’uns 40 metres hem d’agafar un corriol que surt a L’ESQUERRA i seguint-lo, ens portarà a una hípica a on podrem observar i acaronar els magnífics cavalls i ponis.

Seguim per la pista ampla que, sortint de l’hípica, en una baixada, ens condueix a la riera de Golinons, al davant d’un gran canyissar; hem de continuar A L’ESQUERRA, en una pujada una mica pronunciada, que ens farà arribar a tancar el recorregut.

Ara creuem l’autopista per sobre, per on hem vingut i baixant pel carrer “Herois Fragata Numancia” arribarem a on hem deixat el cotxe, punt i final de la nostra sortida.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí