S’inaugura a Mataró l’exposició ‘Experiències Matemàtiques. Prohibit No tocar!’

Text: Redacció
576

L’exposició dels materials, que té lloc a l’espai de la Fundació Iluro, està destinada, sobretot, a alumnat del cicle superior de Primària i primers cursos de Secundària. La visitaran més de 4.000 estudiants d’aquests cursos de Mataró i els seus voltants. En la primera sessió de presentació dels mòduls que formen l’exposició hi van participar més de 100 mestres i professors de Primària i Secundària, que van poder tocar els materials que estaran a la disposició dels estudiants. Estarà oberta fins el proper 9 de març.

L’exposició està formada per 36 mòduls amb connexions amb diversos blocs de coneixement matemàtic: la Geometria i el Càlcul, la Topologia i la Combinatòria i l’Estadística. A més utilitzen eines com els miralls que ajuden a copsar algunes propietats especials.

Tots els materials, que han estat construïts pel mmaca (Museu de Matemàtiques de Catalunya), tenen caràcter manipulatiu i lúdic, amb diferents nivells de dificultat, pensats per oferir ocasions de col·laboració i discussió entre el públic visitant. Representen petits reptes o mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica i no requereixen coneixements específics.

També està prevista la realització de cinc conferències, tots els dijous del mes de febrer i l’1 de març a les 19 h, per tal d’acostar el coneixement matemàtic a tothom:

  • Les dades suggereixen… Dijous 1 de febrer a les 19 h. A càrrec de Lluís Mora.
  • Matemàtiques i emocions. Dijous 8de febrer a les 19 h. A càrrec de Sergi Belmonte.
  • Literatura i Matemàtiques. Dijous 15de febrer a les 19 h. A càrrec de Carme Aymerich.
  • Còctel mate-musical: 2/3 de fraccions + 1/3 d’harmonia. Dijous 22 de febrer a les 19 h. A càrrec de Joan Jareño i Francina Turón.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí