Stop als mosquits!

Passi Garden Home.
258

Quan fa bon temps i ve de gust gaudir de les tardes i nits a l’aire lliure, una presència fa la seva aparció als nostres jardins i terrasses: el mosquit.

Mantenir-lo a ratlla és esencial: Aerosols per exteriors, difusors elèctrics i espelmes o torxes amb olis de citronela contribueixen a crear “bombolles” de benestar que els mantenen apartats. També ajuda la presència al jardí o la terrassa d’algunes plantes com el Gerani antimosquits (Pelargonium suaveolens), melisa, alfàbrega, jessamí, i d’alguns animals com les sargantanes, aranyes, granotes i fins i tot ratpenats, que son agents biològics que s’alimenten dels mosquits adults i/o les seves larves, tot i que no sempre impedeixen que en arribar el capvespre, aquests molestos insectes irrompin en porxos i jardins llançats a la recerca de sang.

Per evitar la proliferació dels mosquits és clau controlar l’estancament d’aigua de pluja o reg en recipients i buits, per petits que siguin, i tapar els dipòsits d’aigua, i d’invertir cubs i regadores, en cas d’estar absent més d’una setmana, ja que és allà on els mosquits posen els ous i es desenvolupen les larves. Mentrestant, per passar una nit sense mosquits crivellant cames i braços existeixen diversos recursos disponibles:

Aerosols per a exteriors. Polvoritzar les parets i sòls amb un insecticida antimosquits especial per a exteriors és especialment eficaç en espais oberts i semioberts, com terrasses, balcons i porxos. L’efecte dura diverses hores, durant les quals el producte aplicat es va volatilitzant; el principi actiu és la Transflutrina; no fa olor ni taca. També és eficaç contra mosquits tigre, mosques i altres insectes.

Difusors elèctrics. En terrasses, patis petits i porxos també poden resultar eficaços els difusors elèctrics, que poden funcionar diverses hores difonent per efecte de la calor un líquid antimosquits, generalment basat en D-aletrina, un composts sintètic.

L’oli de citronela. Un gran aliat antimosquits és l’oli essencial de citronella, que s’obté de les fulles i tiges de diverses espècies d’herba llimona (gènere Cymbopogon) i s’usa per fabricar espelmes, oli per torxes i quinqués, i estics per cremadors. A la calor de la flama, la substància repel·lent s’allibera impregnant l’aire d’un agradable olor a llimona. És 100 % natural i no tòxica.

Plantes antimosquits. Les fulles de la Melissa officinalis (tarongina o herba llimonera) i el gerani antimosquits (Pelargonium suaveolens), també contenen oli de citronella;  pots conrear en test o a terra del jardí. El perfum que desprenen les fulles picades espanta els insectes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí