Superlópez

Jesús Gonzàlez.  @jesusgonnot
498

L’auge de  les adaptacions de còmics al cinema no ha fet més que començar. La recent mort de Stan Lee així com la compra de Marvel per la factoria de fer seqüeles en què s’ha convertit la Disney, són dels motius principals d’aquest ressorgiment. A banda de les bones recaptacions d’aquest tipus de films. No és estrany que la indústria espanyola hagi vist un filó per explotar, tenint en compte les singulars característiques dels còmics espanyols. Uns tires còmiques paròdiques i entrecreuades amb la peculiar visió carpetovetònica de l’heroi americà que estan plenes d’ironia i que, sobretot, compten amb una legió de seguidors al nostre país.

Després dels exitosos i reeixits Mortadelo y Filemon i Anacleto, Agente secreto, li ha tocat el torn a un dels clàssics de l’humor hispànic: Superlópez.  Ideat per Jan i publicat a la mítica editorial Bruguera, Superlópez esdevé una divertida paròdia de Superman, on no és gens difícil establir els paral·lelismes amb l’original, sempre amb l’humor de Jan. Per aquest motiu, Javier Ruíz Caldera, qui també es va encarregar d’adaptar Anacleto, agente secreto, ha estat novament elegit. I supera el repte amb nota perquè ha sabut jugar amb la iconografia i imatges de Superman, però li ha imprès el toc absurd i expressament cutre del còmic de Jan.

Per altra banda, la polèmica decisió de triar el monologuista Dani Rovira com a protagonista es converteix en un dels grans encerts. Rovira, prescindeix de l’accent andalús amb què obté tants rèdits i es dedica a interpretar amb gràcia aquest heroi quotidià que ja neix amb bigotis i que, sense ser massa conscient, acaba evitant una conxorxa universal per carregar-se el planeta Terra. La resta del càsting és també excel·lent, començant per les estupendes Alexandra Jiménez i Maribel Verdú i continuant per Julián López.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí