Talent, tecnologia, innovació i diversificació

Joan Antoni Baron.  Alcalde de Mataró (PSC). Candidat a l’alcaldia pel PSC.
153

Joan Antoni BaronAl mes de juliol en una entrevista en aquest mateix mitjà, preguntat per l’assumpte de can Fàbregas, deia: “Personalment estic convençut que ni uns ni altres aconseguiran aturar la vinguda del Corte Inglés amb el que suposa d’inversió i de creació de llocs de treball”. Ara que el jutge ha arxivat la querella, i més enllà de les responsabilitats polítiques que caldrà exigir, és hora d’obrir camí, de seguir treballant pel futur de la ciutat..

Un camí que per Mataró passa per aprofitar totes les seves oportunitats i apostant decididament per la innovació com a referent transversal de l’economia mataronina que ha de continuar el seu procés de diversificació. Són tres els eixos econòmics sobre els que s’ha d’articular l’economia mataronina: la tradició industrial, la vocació de ciutat multiserveis i l’explotació dels intangibles que té la pròpia ciutat.

La indústria, malgrat hàgim superat l’etapa manufacturera, ha de continuar tenint un pes important en el nostre teixit econòmic. Tenim coneixement i empreses que s’han actualitzat i que en aquests moments poden ser punteres dels seus sectors. L’esforç fet per dotar-nos de sòl industrial de primera qualitat i les infraestructures viàries són elements bàsics per garantir la viabilitat industrial de la ciutat.

Mataró exerceix cada vegada amb més força la seva capitalitat territorial com a ciutat multiserveis. Serveis a les persones (sanitaris, educatius, personals, comercials…), serveis de tot tipus a les empreses i als professionals. Especial atenció cal posar al comerç, que s’ha convertit en un dels principals motors econòmics de la ciutat, amb inversions tan importants com la remodelació del mercat de la plaça de Cuba, i que sortirà enormement reforçat amb la presència d’un Corte Inglés de vocació urbana.

La condició marinera i mediterrània de la ciutat ens obre un munt de possibilitats de desenvolupament en sectors com el nàutic, turístic, gastronòmic, cultural…, que podem aprofitar explotant tots els intangibles que posseeix Mataró, que la diferencia de les altres ciutats de l’àmbit metropolità i que ens confereixen personalitat pròpia. De la ciutat del blau i del verd en podem treure un bon profit econòmic en forma d’activitats relacionades amb el mar i amb la sostenibilitat.

El futur passa pel talent, per la tecnologia i per la innovació i la diversificació que aporti valor afegit als productes i serveis de les empreses i els professionals mataronins.