‘Temps de llum’, novetat literària de l’autora de Cabrera Sílvia Tarragó

Text: Redacció
281

Sílvia Tarragó, autora del llibre juvenil La veu del roure i de la saga per a joves Top Fairies, s’estrena aquest mes de maig com a novel·lista d’adults amb Temps de llum/El tiempo de la luz. Aquesta nova obra reviu, de la mà dels diversos personatges, els cinquanta anys d’existència de l’Avinguda de la llum, així com l’època de la postguerra i el franquisme a Barcelona, amb pinzellades que traslladen l’acció a Martorell i a Premià de Mar.

L’acció comença l’endemà de la inauguració de les galeries, l’octubre de 1940, quan una jove, acabada d’arribar a la ciutat, decideix visitar-les el dia abans de començar a treballar com a minyona a una casa de Sarrià. Allà farà amistat amb dues noies, filles de comerciants de l’Avinguda, i, també, iniciarà un turmentós idil·li amb el revisor del tren de Sarrià. Aquests són els personatges principals d’una trama coral que també aplega un delator del Règim, un aprenent de barber implicat en activitats polítiques i una dama misteriosa provinent de l’Alemanya nazi, entre molts d’altres.

A través de les vivències d’aquests personatges es descriu l’evolució d’un món que passa de la foscor gris de la dictadura a la democràcia. Un camí invers al de l’Avinguda, que després d’un naixement fulgurant acaba caient en la decrepitud més misèrrima.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí