Torna amb força la festa de la Verema d’Alella

Text: Redacció
326

A la Festa de la Verema d’Alella, els actes tradicionals es donen la mà amb d’altres centrats en els referents del sector, amb l’objectiu de donar forma a una celebració que és alhora un punt de trobada multitudinari i cultural.

En la seva 41a edició tornarà a oferir els seus actes més clàssics, acompanyats de noves propostes i de la presència del sector vitivinícola, que al voltant de la DO Alella és un dels referents econòmics de la comarca, amb molta capacitat de projecció cap enfora dels límits del Maresme, com ve demostrant.

El programa de la Festa de la Verema d’Alella d’enguany comptarà amb propostes pensades per a tota mena de públics, com ara la inauguració de l’exposició dels Trabucaires del Vi d’Alella Els Càntirs i el seu museu a Argentona. Un món per descobrir; la Tallada de raïm a la vinya de Can Magarola i berenar infantil, la inauguració de l’exposició artística El paisatge transmèdia, la Fira d’artesans, la Mostra Gastronòmica, el Correfoc amb els Diables i els Timbalers del Vi d’Alella, visites als cellers, presentació dels vins DO Alella a càrrec dels enòlegs dels cellers DO Alella, amb la col·laboració de la revista ‘Papers de Vi’ i d’estudiants del Grau Superior de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola, el Tast Jove de vins DO Alella amb una breu explicació de cada vi, l’oferta de ‘Tapes i Vi’, la Trepitjada de raïm en família, la Conferència 7 Portes. L’experiència de treballar en un restaurant llegendari, a càrrec del seu propietari Paco Solé Parellada i amb la col·laboració dels estudiants del Grau Superior de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola, la Visita guiada patrimonial El paisatge de la Vall de Rials: vinya, sauló i mar o les classes magistrals de tast de vins amb Rosa Vila, Carlos Puñet i Montse Velasco, entre d’altres moltes propostes per acostar-se al ric món de la viticultura de la DO Alella.

41a FESTA DE LA VEREMA D’ALELLA

DIMECRES 2 SETEMBRE

Inauguració exposició. 19.30 h, Sala d’exposicions de les antigues Escoles Fabra. Exposició dels Trabucaires del Vi d’Alella Els Càntirs i el seu museu a Argentona. Un món per descobrir. Horaris: 3 i 4 de setembre de 18 a 21h, 5 i 6 de setembre de 10.30 a 14h i de 18 a 21h, del 7 al 10 de setembre de 18 a 21h i 11, 12 i 13 de setembre de 10.30 a 14h.

DIJOUS 3 SETEMBRE

Lliurament de diplomes als dames hereus i pubilla. 18.30 h, Vinya testimonial de Can Magarola. Inscripcions: Oficina de Turisme.

Inauguració exposició. 20.30 h, Can Manyé Espai d’Art i Creació. El paisatge transmèdia, un projecte de Carlota Castells i Xavi Saucedo amb la col·laboració de l’Escola Fabra i l’Escola La Serreta. Del 3 de setembre a l’11 d’octubre.

DIVENDRES 4 SETEMBRE

Fira d’artesans. 18 a 23 h, Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Inauguració de la Festa de la Verema. 19 h, Plaça de l’Ajuntament. Pregó a càrrec de Pep Riera; Proclamació de la pubilla del 2015, acompanyada de les dames d’honor, hereus i pubilla del 2014; Trepitjada del raïm pels hereus i dames d’honor. Benedicció del primer most; Lectura del veredicte dels premis del concurs d’aparadors i sorteig d’obsequis entre les persones que han descobert la paraula secreta del concurs d’aparadors; Presentació de la nova peça de la col·lecció de complements per al vi del Casal d’Alella.

Mostra Gastronòmica. 20 a 23 h, Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques Venda de complements del vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

Correfoc amb els Diables del Vi d’Alella. 23 h, pels carrers del poble. Recorregut: Inici al Torrent Vallbona (fàbrica de pintures), Santa Eulàlia, Eduard Serra i Güell, Quatre Torres, Riera Fosca i final amb castell de focs a la plaça d’Antoni Pujadas.

Ball amb l’Orquestra La Salseta de Poble Sec. 24 h, Plaça d’Antoni Pujadas.

DISSABTE 5 SETEMBRE

Fira d’artesans. 9 a 23 h, Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Visita guiada al celler Parxet. 9.30 h.

Visita guiada al celler Joaquim Batlle. 10 h

Visita guiada Les masies d’Alella, una història per conèixer. 10 h.

Tapes i Vi. A partir de les 10 h. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

Banc de sang. 10 a 14 h, parada de bus de Can Lleonart.

Visita guiada al celler Alella Vinícola. 10.30 h.

Visita guiada al celler Alta Alella. 10.30 h.

Colla castellera Capgrossos de Mataró. 13 a 14 h, Plaça de l’Ajuntament. Actuació castellera.

Presentació dels vins DO Alella. 18 h, Can Lleonart. A càrrec dels enòlegs dels cellers DO Alella, amb la col·laboració de la revista Papers de Vi i d’estudiants del Grau Superior de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola.

Sardanes. 18 h, Plaça d’Antoni Pujadas. Amb la Cobla Principal del Llobregat. Trobada de colles veteranes.

Mostra Gastronòmica. 20 a 23 h, Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques Venda de complements del vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

Tast Jove de vins DO Alella amb una breu explicació de cada vi. 22.30 h, Can Lleonart. Descobrirem el seu gust i aroma de la mà d’un jove entès en vins. Preu: 6 €.

Ball amb l’Orquestra Swing Latino. 23.30 h, Plaça d’Antoni Pujadas.

DIUMENGE 6 SETEMBRE

Despertada amb els Trabucaires del Vi d’Alella acompanyats de la Colla dels Federins. 8 h. Recorregut: Sortida de Can Gaza, Heures, Escoles Pies, Balmes, Santa Eulàlia, Eduard Serra i Güell, Quatre Torres, Riera Fosca, Ribas, Pg. Germans Aymar i Puig, Dom Bosco, plaça de l’Església i final a la Plaça de l’Ajuntament.

Botifarrada popular. 9 h, Plaça de l’Ajuntament. Preu: 4 €

Fira d’artesans. 9 a 23 h , Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Visita guiada al celler Can Roda. 9.30 h

Visita guiada al celler Serralada de Marina. 10 h.

Tapes i Vi. A partir de les 10 h. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

Visita guiada al celler Roura. 10.30 h.

Visita guiada al celler Bouquet d’Alella. 11 h.

Trepitjada de raïm en família. 11 h, Vinya testimonial de Can Magarola. Tallarem el raïm a la vinya testimonial i després a Can Magarola el trepitjarem fins a obtenir el nostre propi most. Activitat nova, divertida i adreçada a tots els públics.

Dinar Jove. 14 h, Pati de Can Lleonart. Vine a dinar amb els i les joves d’Alella. Dinar preparat per l’associació juvenil CEP’S. Més informació al facebook dels CEP’S o enviant un correu a ceps.alella@gmail.com. Preu: 7 €.

Conferència 7 Portes. 18.30 h, Can Lleonart. L’experiència de treballar en un restaurant llegendari, a càrrec del seu propietari Paco Solé Parellada i amb la col·laboració dels estudiants del Grau Superior de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola.

Visita guiada patrimonial El paisatge de la Vall de Rials: vinya, sauló i mar. 18 h, Oficina de Turisme.

Mostra Gastronòmica. 20 a 23 h, Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques. Venda de complements del vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

Correfoc infantil amb la Colla infantil dels Diables del Vi d’Alella. 22 h. Recorregut: Inici a la Riera Fosca, al costat de l’Oficina de Turisme, i final a la rotonda de Can Sans “El Bolet”

Havaneres. 22 h, Parc Gaudí. Amb el grup Port Bo i rom cremat preparat per Quico Lluch.

DIMARTS 8 SETEMBRE

Classe magistral de tast de vins. 20 h, Can Lleonart. La volta al món en 80 minuts amb Rosa Vila. Inscripcions: Oficina de Turisme.

DIMECRES 9 SETEMBRE

Classe magistral de tast de vins. 20 h, Can Lleonart. La Naturalitat en el vi amb Carlos Puñet. Inscripcions: Oficina de Turisme.

DIJOUS 10 SETEMBRE

Classe magistral de tast de vins. 20 h, Can Lleonart. Tast a colors amb Montse Velasco. Inscripcions: Oficina de Turisme

DIUMENGE 13 SETEMBRE

23a trobada de colles geganteres. 10 h, Avinguda de Sant Josep de Calassanç. Amb la participació dels gegants dels municipis d’Alella, Cabrils, Dosrius, El Masnou, Gegants de l’Agrupacio de Colles Geganteres de Catalunya, La Llacuna, Les Borges Blanques, Palafolls, Perpinyà, Port de la Selva, Premia de Dalt, Sant Andreu de Palomar, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Fost de Campsentelles, Sant Joan Despí, Teià i Tordera.

Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella. 12 h, Avinguda de Sant Josep de Calassanç. Recorregut: Avinguda de Sant Josep de Calassanç, Les Heures, Torrent Vallbona, Santa Eulàlia, Balmes, Plaça de l’Església, Rector Desplà, Plaça de l’Ajuntament, Empedrat del Marxant, Rambla d’Àngel Guimerà (per la calçada), Plaça dels Germans Lleonart, Riera Principal i final a la Plaça d’Antoni Pujadas.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí