Tot a punt per la Festa de la Verema

Text: Ajuntament d'Alella
289

Alella es convertirà del 6 al 8 de setembre en el gran aparador del vi de la DO Alella amb la Festa de la Verema, una celebració que arriba a la 39a edició amb novetats i els ulls posats en el 40 aniversari de la Festa que se celebra l’any vinent.  Enguany es modifica el sistema de venda de tiquets de la Mostra gastronòmica, s’amplia l’oferta de Tapes + Vi, s’estrena QR personalitzat per seguir el programa des del mòbil i s’introdueixen dues noves propostes: el vot popular del Concurs d’aparadors i la tallada de raïm per a adults.

L’actor maresmenc Joan Pera serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la 39a edició de la Festa de la Verema a l’acte d’inauguració que se celebrarà el 6 de setembre a les 19h a la Plaça de l’Ajuntament. En aquest acte, els hereus, les pubilles i les dames d’honor trepitjaran el raïm que els nens i les nenes hauran recollit el dia anterior a la vinya testimonial de Can Magarola.

La tallada i la trepitjada de raïm són dos dels actes més tradicionals d’una Festa que evoluciona i tracta de reinventar-se any rere any per donar resposta a les demandes d’un públic cada vegada més nombrós i també més exigent. Fa dos anys es va ampliar l’espai de degustació de la Mostra de vins i gastronomia i l’any passat es va introduir la venda anticipades de tiquets. Enguany es modifica el sistema de venda ja no serà manual, sinó informàtic per fer la gestió més àgil, fàcil i segura. A més, s’hi ofereix per primera vegada la possibilitat de pagar amb targeta de crèdit a l’estand de l’Ajuntament.  Els preus de la Mostra es mantenen com a l’edició anterior: 9,5 euros el sopar (2 plats, pastís i cafè); 6,5 euros tres consumicions de vins i copa; 11 euros l’ampolla de vi o cava i 2,5 euros la copa de vidre. Els tiquets es poden adquirir a l’Oficina de Turisme del 28 d’agost al 5 de setembre, i a l’estand de l’Ajuntament durant els tres dies de la Mostra.

La Festa té d’altres ingredients importants com la Fira d’artesans, la presentació de vins, les visites als cellers i els itineraris per les vinyes i les masies, o les propostes artístiques i participatives de Can Manyé “Collita pròpia” i “Verema 2.0”. Tampoc hi falten les activitats més festives com el correfoc, els balls —amb l’Orquestra Titanium i Swing Latino— les havaneres, la ballada de sardanes, la despertada amb els trabucaires, la botifarrada popular o la trobada de gegants. Enguany s’estrena una nova proposta: la tallada de raïm per a adults. A més s’introdueix el vot popular al Concurs d’aparadors i s’amplia l’horari i l’oferta de Tapes + Vi.

L’any vinent la Festa de la Verema farà 40 anys i es començarà a preparar aquesta fita amb una recollida de taps de suro d’ampolles DO Alella que serviran per a la Festa dels 40 anys. Es podran dipositar a la bóta que trobareu tot l’any al pati de Can Lleonart.

La més diversificada varietat d’actes sobre el món del vi

Els vins de la DO Alella són l’element principal de la Festa de la Verema. Es podran tastar, conèixer i descobrir com s’elaboren i d’on procedeixen a la Mostra gastronòmica, a la ruta de Tapes+Vins que enguany aplega onze bars de diferents barris del poble, a les visites guiades als vuit cellers de la DO que es faran als matins del 7 i 8 de setembre, o a la presentació de vins programada per al dissabte 7 de setembre a les 18h a Can Lleonart. Aquelles persones que vulguin iniciar-se o aprofundir els seus coneixements del món del vi, tenen l’oportunitat de participar en el curs i el concurs de tast de vins que es faran els dies 9, 10 i 12 de setembre a Can Lleonart.

Divuit restaurants i vuit cellers a la Mostra. Acabada la inauguració s’obrirà al públic la Mostra de vins i gastronomia. Els estands instal·lats a l’Hort de la Rectoria oferiran durant tres dies -de 20 a 23h- degustacions dels plats elaborats per 18 restaurants de la zona i els vins dels vuit cellers de la DO Alella. A més, enguany també hi haurà un estand de degustació de pernil ibèric.

Els altres ingredients. La Festa de la Verema té d’altres ingredients importants, com són les activitats lúdiques i festives: el correfoc del Diables del Vi d’Alella, els balls amb les orquestres Titanium i Swing Latino, les havaneres amb el grup Port Bo, la ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Llobregat, la despertada amb els Trabucaires del Vi d’Alella acompanyats d’una representació de diferents comparses de Moros i Cristians d’El Campello (Alacant), la botifarrada popular, la trobada de gegants i les activitats infantils. Tampoc no hi faltarà la fira d’artesans: seran 58 parades instal·lades a la Rambla d’Àngel Guimerà i la plaça dels Germans Lleonart. Els comerços d’Alella també es poden afegir a la Festa participant en el concurs d’aparadors que convoca l’Ajuntament i que enguany estrena un nou premi que es decidirà per votació popular.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí