Units contra les notícies falses

Anna Lladó.  Periodista. annalladoferrer.wordpress.com
356

La majoria de visites als webs dels mitjans de comunicació provenen de les xarxes socials, en especial de Facebook. La plataforma de Mark Zuckerberg és clau per a la difusió de la informació, per a atreure usuaris. Ara bé, la companyia nord-americana continua insistint que, tot i que les notícies són importants dins de la xarxa social, la família i els amics són la seva prioritat. “Sempre seran al primer lloc”.

Cadascú persegueix el seu objectiu. “Parlem un idioma diferent”, ha afirmat Campbell Brown, responsable de News Partnerships de Facebook, en una conferència a Amsterdam aquest mes de novembre. Tot i això, reconeix que “volem ser un veritable soci dels mitjans” per tal de lluitar contra les notícies falses i recuperar la credibilitat del sector. Aquest sí que és un punt comú; un dels principals reptes ara mateix.

Les anomenades fake news perjudiquen tant els mitjans com la xarxa social amb més usuaris mensuals de tot el món, més de 2.000 milions. Brown reconeix que està farta de sentir una frase que ja s’ha fet habitual, “Ho he llegit a Facebook”, quan algú es refereix a una informació falsa.

Amb el boom de les fake news, els darrers anys, la companyia nord-americana és més conscient de la responsabilitat que té davant de la societat. “No som una organització de notícies, però formem part de l’ecosistema de les notícies”, admet Campbell Brown.

Per això, insisteix que cal lluitar, conjuntament amb els mitjans, per recuperar la credibilitat perduda, tot i que els objectius de cadascú, especialment en termes de negoci, són diferents. La batalla contra les notícies falses els ha unit.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí