“Vam aprendre a fer de xurreros preguntant i mirant com ho feien d’altres professionals”

Text: A. Calls
167

Parlem amb l’Esperança i en Jordi, que ens expliquen la trajectòria de Xurreria Cabrera, que cada dia ofereix els seus productes des de la plaça de la Fàbrica, davant de l’Ajuntament d’aquest municipi maresmenc. L’Esperança porta la Xurreria i en Jordi és ‘firaire’, viatjant pels pobles amb els populars ‘cavallitus’, sent la tercera generació d’una família dedicada a aquest treball.

Quan van posar en marxa Xurreria Cabrera?
Ara fa 6 anys que vam decidir obrir la xurreria al poble. En aquest temps la gent ja s’ha acostumat a veure’ns en el nostre lloc i tenim clients molt fidels.

Tenien experiència prèvia?
De fet començàvem de nou en aquesta feina. Vam aprendre preguntant i mirant com ho feien d’altres xurreros, amb molta voluntat. Si tens moltes ganes i empeny, aconsegueixes aprendre i tirar endavant; després ve l’experiència que et permet millorar.

Quina relació tenien amb Cabrera de Mar?
Ens va agradar el poble quan el vam conèixer fent la ruta que com a firaires fem pel Maresme. El vam veure un lloc molt acollidor i molt tranquil i ens hi vam quedar. A poc a poc hi hem anat trobant el nostre espai.

Quins són els productes  que tenen més sortida?
Els xurros normals, els de xocolata amb llet, negra i blanca i les porres; però també tenim d’altres productes típics de xurreria com els ‘ganchitos’, les patates fregides o la xocolata desfeta.

La crisi com els ha afectat?
A tot el comerç i els autònoms ens ha deixat principalment desemparats, perquè la gent s’ho mira molt més abans de gastar. La crisi ha fet que ens baixi molt la venda i que sigui molt difícil defensar el negoci, són uns anys difícils.

Intenten innovar en els seus productes…
Sí, per això oferim els xurros de xocolata amb llet i els de xocolata blanca; o la canya, que és un xurro farcit, de crema o Nocilla, o banyada de xocolata blanca, xocolata negra i xocolata amb llet.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí