‘Volta’ 2013, tot tal com havia de ser

eltourmalet.blogspot.com.  sportimagen.com
264
Una imatge de la ‘Volta’ Ciclista a Catalunya de l’any passat

Amb el Katusha readmès a l’UCI Pro Tour, tal com era de preveure, la presència de Joaquim Rodríguez i del guanyador del darrer Tour, Bradley Wiggins, un final d’etapa a Valls per homenatjar Xavier Tondo, dues etapes de gran muntanya (Vallter i Portainé), i el final de la cursa a Montjuïc, com als vells temps, la ‘Volta’ ciclista a Catalunya presenta una 93a edició exigent, emocionant i amb la categoria que es mereix.

El “Purito” Rodríguez serà el gran protagonista de l’edició d’aquest any de la ‘Volta’ Ciclista a Catalunya, juntament amb Bradley Wiggins. La ronda catalana arrencarà d’aquí un mes i ja se’n sap el recorregut. No ha estat fàcil, els temps no ho posen senzill, però enguany la cursa té un plantejament dels més prestigiosos que es poden fer avui en dia.

La 93a edició de la ‘Volta’ engegarà el dilluns 18 de març amb una etapa amb sortida i arribada a Calella. El segon tram, entre Girona i Banyoles, donarà més oportunitats als velocistes abans de la muntanya. L’endemà, la cursa sortirà de Vidreres i arribarà a l’estació d’esquí Vallter 2.000, que torna a formar part de la ronda catalana al cap de vint anys. Serà la primera de les dues etapes reines. La quarta etapa arrencarà a Llanars, a prop de Camprodon, i s’acabarà a Portainé, una ascensió que l’any passat no es va poder completar per culpa d’un fort temporal de neu, cosa que va obligar l’organització a suspendre l’etapa. Gràcies a la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat, aquest segon final en alt promet posar un punt d’espectacularitat inèdit a la ‘Volta’.

La cinquena etapa començarà a Rialp i s’acabarà a Lleida, terreny per a velocistes o fugitius solitaris, i la sisena tindrà sortida a Almacelles i arribada a Valls. Aquell dia, dissabte 23 de març, al vespre, i amb la presència dels corredors, directors d’equip, comissaris UCI, organitzadors, família, amics i autoritats locals, es presentarà el llibre Xavi Tondo, el triomf de l’obstinació, un relat biogràfic sobre el malaguanyat corredor vallenc. El llibre és editat per Cossetània, segell també de Valls.

La ‘Volta’ s’acaba l’endemà, diumenge 24 de març, a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona, a Montjuïc. Serà un bon moment per rememorar els finals de la ‘Volta’ a la muntanya barcelonina dels anys 40, 50 i 60, en els quals en Miquel Poblet era un autèntic especialista a guanyar-los.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí