Les 4 preguntes que t’has de fer abans d’activar una campanya publicitària

Eli Guillén.  Màrqueting digital
258

La publicitat a Facebook és, avui dia, la que millors resultats ofereix dins de la publicitat a xarxes socials. Per si no fos prou, pots crear campanyes integrades per a Instagram i Facebook usant una única plataforma, la qual cosa et permet aprofitar tot el potencial de la xarxa amb més usuaris actius.

Juntes, la publicitat a Facebook i a Instagram poden suposar l’empenta definitiva per a la teva marca. Tanmateix, abans de publicar qualsevol campanya publicitària és important fer-te aquestes 4 preguntes.

Qui?
Has de tenir molt clar qui és el teu client ideal i quines són les seves variables psicològiques, característiques personals, factors socials i factors culturals i altres factors del macroentorn per adaptar el producte o servei a les necessitats de compra.

També hauràs de definir a la teva audiència segons estigui reconeixent la necessitat, cercant informació, valorant alternatives o en el procés de compra. El missatge ha de variar.

Què?
Si som sincers, la veritat és que no venem productes o serveis. El que realment venem són solucions a un problema. De fet, tot el procés de compra sorgeix amb el reconeixement d’una necessitat que és conseqüència d’un estímul intern (gana, set, etc.) o extern (comentaris, anuncis, opinió pública, mercat, etc.).

És la necessitat que es converteix en una motivació, activant així el procés de compra. De fet, el màrqueting actua sobre aquesta fase tractant de despertar necessitats de les persones amb el fi de provocar la compra.

Com?
Hauràs de saber quin és el sistema de vendes que utilitzaràs. No és el mateix vendre en línia que tenir un negoci local. L’objectiu de la campanya pot ser diferent i és important tenir-ho definit. A més, també ens pot variar l’estratègia. Potser et surt més rendible fer una inversió en geolocalització si ets un comerç local.

Quan?
En el moment de dissenyar una campanya publicitària has de tenir molt en compte l’horitzó temporal de les campanyes. Has de plantejar-te si faràs llançaments puntuals o treballaràs amb campanyes mensuals.

Et recomano treballar durant tot l’any, ja que, si publiques només una campanya per Sant Valentí i el Black Friday no funcionarà, tindràs més competència i serà més difícil destacar. A més, el cost per clic és més elevant.

Ens faltaria una última pregunta, quant de pressupost hem d’invertir? No tinc una fórmula màgica, però com a mínim us recomano una inversió de 5 € diaris per campanya.

Espero que us serveixi i us animo a pensar en l’estratègia abans d’activar qualsevol campanya a xarxes socials. I, si teniu qualsevol dubte, sempre podeu consultar a eliguillen.es

COMPARTIR