Aprenent a viatjar pel multivers

Jesús Gonzàlez.  https://twitter.com/jesusgonnot
192

Després d’experiències tan gratificants com Spiderman: un nuevo universo  i Spiderman: No way home pel que fa a l’obertura de noves fronteres narratives i expressives dins la factoria Marvel, no era gens d’estranyar que comencessin a arribar noves propostes del multivers. En aquest cas no ha calgut anar massa lluny de l’àmbit d’influència aràcnid i l’encarregat dels nous viatges ha estat Doctor Extraño. I és que Doctor Strange en el multiverso de la locura és un nou gir al cargol dintre de la moda dels viatges en el temps i l’espai.  De fet, al marge de qualsevol argument procedent del còmic o picades d’ull als fans, el film està plantejat com un manual didàctic on la productora ens ensenya com poden ser les seves pel·lícules a partir d’ara: un poti-poti de superherois de totes les nissagues i sèries que es barrejaran per una lluita en comú en diferents dimensions. Benvinguts al multivers Marvel on tot s’hi val.

La cinta recupera a Sam Raimi com a director, qui ja s’havia encarregat de traslladar al cinema la primera trilogia d’Spiderman i que era molt conegut i apreciat en el món del fantàstic per les seves cintes de terror com Posesión infernal, Terroríficamente muertos i El ejército de las tinieblas, una divertida trilogia gore. La veterania de Raimi ha fet que el director es prengui totes les llicències i llibertats possibles. Per començar, decideix col·locar en el mateix film personatges com la nova Amèrica Chàvez (“chicana”, filla de lesbianes còsmiques i capaç d’obrir portes còsmiques), la bruixa Wanda (convertida en una mena de zombi a l’estil de les pelis de terror), els Illuminati, el calamar Shuma-Gorath,… tots per interactuar amb el doctor Strange, el mestre de les arts místiques.

L’argument de Doctor Strange en el multiverso de la locura suposa un joc entre universos en el què el Doctor ha de viatjar prenent diferent formes per tal d’impedir que la bruixa Wanda domini el món a través dels poders del llibre Darkhold. Un dels moments més divertits és quan s’ha de reviure com a zombi per enfrontar-se a esperits demoníacs dignes de la citada El ejército de las tinieblas, una cinta també dominada per un llibre, El Necronomicon, i protagonitzada per l’actor Bruce Campbell que realitza dos cameos a la nova pel·lícula. Casualitat o ganes de gresca retro?

COMPARTIR