Creu Roja repartirà medicació a domicili als malalts que no la puguin recollir a l’Hospital de Mataró

Text: Redacció
425

El Servei de Farmàcia del Consorci Sanitari del Maresme posa en marxa aquest servei gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i a la Creu Roja. Els beneficiaris seran aquells pacients que no és recomanable que surtin de casa per anar a recollir la medicació a l’Hospital, per diversos motius: tractaments immunosupressors, malalties respiratòries, oncològiques o altres situacions que dificulten el desplaçament del pacient a l’hospital.

L’equip de Farmàcia de l’Hospital de Mataró atén mensualment més de 2.000 pacients que reben tractament amb medicació hospitalària de dispensació ambulatòria. La majoria continuen anant personalment a recollir els seus medicaments si no tenen un familiar o conegut autoritzat que pugui anar a buscar-los en nom seu. Però, en la situació actual de pandèmia i confinament, hi ha malalts que no és recomanable que vagin a recollir la medicació a l’Hospital.

Gràcies a la col·laboració de L’Ajuntament de Mataró i de la Creu Roja, un grup de voluntaris d’aquesta ONG ha començat aquesta setmana a col·laborar amb el Servei de Farmàcia i s’encarregaran de repartir a domicili la medicació a aquests pacients que no poden venir a buscar-la directament.

El personal de Farmàcia de l’Hospital contacta amb els pacients telefònicament i comprova tant la prescripció com el correcte seguiment clínic del pacient així com l’adreça d’entrega de la medicació. Després els prepararà segons les condicions de refrigeració, un paquet amb nom i adreça per cada persona amb la medicació per dos mesos. Els voluntaris aniran dos cops per setmana -dimarts i dijous- i tindran un volum diari d’uns sis o set pacients per entregar la medicació, per les diferents poblacions dintre l’àrea d’influència del Consorci.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí