Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet arriben a 12 municipis del Maresme

Text: Consell Comarcal del Maresme
633

La mongeta del ganxet és un dels productes d’horta del Maresme que té Denominació d’Origen Protegida (DOP), fet que l’acredita com a producte de màxima qualitat. Els amants d’aquest llegum de gust suau, fi i persistent estan d’enhorabona.

Cada vegada hi ha més interès a descobrir o redescobrir tots elsvalors a la cuina dels productes maresmencs. Un signe d’això és la creixent participació de municipis i d’establiments a les diferents jornades gastronòmiques que s’hi organitzen. En el cas del fesol o mongeta del ganxet, en aquesta edició hi participaran 12 municipis, 3 més que l’any passat.

Les Jornades Gastronòmiques del Fesol van començar el 16 de novembre i es perllongaran fins al 31 de desembre. Aquesta oferta culinària es pot trobar en els següents municipis: Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Premià de Mar, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Algunes d’aquestes poblacions, com és el cas de Palafolls, ha organitzat activitats paral·leles i, fins i tot, en motiu de la Mostra Gastronòmica, l’empresa Vins Masens (Vins Castell de Palafolls) ha elaborat un cava Brut Nature Reserva en homenatge al poble de Palafolls, a la seva gent i la seva cultura.

Per tal de difondre les Jornades Gastronòmiques del Fesol, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal, a través del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat un fullet que recull l’àmplia i variada oferta de cada establiment participant i 7 receptes de cuina cedides pels restaurants El Nou-Cents (Mataró), Gaudim (Mataró), Celler del Drac (Canet de Mar), Reverter II (Palafolls), La Teca, plats cuinats (Argentona), La Treva (Mataró) i Botavara (Vilassar de Mar). Cada recepta va acompanyada de la proposta de maridatge amb vins de la DO Alella que fa l’enòleg Jordi Pujolràs.