El Consorci Sanitari del Maresme urgeix a construir un nou hospital a Mataró

Text: ACN
302

L’entitat també aspira a fer realitat el nou CAP Cirera Molins per iniciar la “transformació” de l’atenció primària.

El nou pla estratègic del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) fixa un horitzó ambiciós de creixement de l’entitat per als pròxims anys i de canvis funcionals per millorar “l’experiència” del pacient. Per aconseguir-ho, el CSdM reclama al Departament de Salut que l’objectiu s’acompanyi d’espais “nous i més adequats”. En aquest sentit, el gerent del Consorci, Ramon Cunillera, veu imprescindible la construcció del nou CAP Cirera Molins, per iniciar la “transformació” de la primària, i també el nou hospital d’atenció intermèdia, compromès des de fa anys per substituir el sociosanitari de l’antic hospital Sant Jaume: “És clau per afrontar el repte de l’envelliment de la població i el tractament del malalt fràgil en els pròxims anys”.

Tots dos projectes estan ja sobre la taula del Departament, però encara no gaudeixen de dotació econòmica.

Un hospital d’atenció intermèdia amb 250 places

El futur hospital d’atenció intermèdia suposaria una inversió de 30 MEUR i des del Consorci es veu com un projecte “transcendent” per al futur de la comarca. La població de més de 65 anys, defensa Cunillera, representarà aviat el 34% de la població i això requereix una atenció intermèdia “molt potent” per evitar que s’omplin els hospitals d’aguts.

El nou equipament, que està projectat al solar que hi ha just davant de l’Hospital de Mataró, el CSdM passaria dels 90 llits actuals que hi ha al centre sociosanitari de l’antic hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, a 250 llits d’atenció intermèdia. Segons Cunillera, amb aquest edifici, de 14.000 metres quadrats, es garantirien les necessitats assistencials fins l’any 2050.

Un nou model de CAP per transformar la primària

Una altra de les inversions que el Consorci espera que Salut afronti en el curt termini és la construcció del nou CAP Cirera Molins, que requereix d’una inversió menor, de 3 MEUR, i que s’hauria d’aixecar al solar que hi ha al costat mateix de l’actual CAP. Amb aquest CAP, es pretén és iniciar un procés de transformació “intens” de l’atenció primària, per adaptar-la als nous temps. “Per transformar els processos cal que l’entorn ens ajudi i és molt difícil fer-ho amb equipaments dissenyats el segle passat i basats en el taulell, la sala d’espera i la consulta”, es justifica Cunillera.

 

COMPARTIR