El mes de juny marca l’inici dels festivals estiuencs de música

Text: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme  // Foto: J.M. Arenaza
266

Des dels festivals més multitudinaris als més intimistes, amb tot tipus d’estils on triar, el Maresme té una àmplia oferta musical.

Durant tot l’any es pot gaudir de festivals de música al Maresme, però a l’estiu és quan més opcions tenim. Els dies més llargs i el clima càlid propicien música a l’aire lliure. Diferents municipis de la comarca celebren festivals, alguns d’un únic dia i d’altres que es poden allargar durant mesos. Durant el mes de juny i la primera setmana de juliol podrem gaudir dels següents:

47è Festival Jazz Galet Club: Sant Pol de Mar aposta pel jazz el dissabte 3 de juny amb un concert d’Eva Fernández Trio.

XXXIè Cicle de Concert Rosa Sabater: en el marc del Cicle de Concert Rosa Sabater se celebren diverses actuacions de música clàssica, la darrera és el 10 de juny.

XIII Calella Folk Festival: la dansa i la música es combinen amb la tradició i la cultura de diferents indrets del món en el festival internacional de folklore de Calella, amb grups musicals i de dansa de pràcticament tots els continents. Se celebra del 24 de juny a l’1 de juliol.

Músics en Residència XIII Festival de música de cambra del Maresme: posada en escena del projecte de música de cambra impulsat per l’Ajuntament d’Alella, que uneix músics emergents amb un grup amb una projecció i carrera internacional. Té lloc del 25 al 30 de juny a la terra de la pansa blanca.

Festival Poesia i +: diferents municipis s’uneixen per posar en valor la poesia musicada, un gènere menys recurrent però amb un públic fidel. Se celebra del 27 de juny al 9 de juliol a Caldes d’Estrac, Sant Pol de Mar, Mataró, Teià, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella, Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt.

Screamin’ Festival: el rock and roll i estils com el rockabilly, el rhytm&blues o el Doo Wop, entre d’altres, són els protagonistes de l’Screamin’ Festival a Calella, que compleix 25 anys. Un dels festivals més genuïns en el que la música va acompanyada de l’estètica. Se celebra del 5 a l’11 de juny.

Canet Rock: un dels festivals amb més renom del Maresme i dels més multitudinaris. El primer de juliol, milers de persones d’arreu de Catalunya ompliran Canet de Mar per escoltar els millors artistes catalans, amb caps de cartell com Stay Homas, The Tyets, Buhos, Joan Dausà, Els Catarres, Els Amics de les Arts o Suu.

Nits de veu: tercera edició del cicle musical Nits de Veu a Premià de Mar, amb tres jornades de concerts. Laia Llach i Manu Guix el dia 1 de juliol, Edna Bravo & Daniel Ocon i Belén Bandera el 15 de juliol i Mireia Vilaseca i Magalí Sare & Manel Fortià el 22 de juliol.

29è Psychobilly Meeting Pineda de Mar: una altra de les cites ineludibles és el Psychobilly de Pineda de Mar, on de nou la música va estretament lligada a una estètica i una forma de vida. Amb música rockabilly, pshychobilly, punk i ska, té lloc del 4 al 10 de juliol.

La Modesta – Cicle de Música de Cambra a Mataró: els amants de la música clàssica tenen una oportunitat inigualable a Mataró amb el cicle de música de cambra La Modesta. El 8è concert serà el 8 de juliol.

Nits d’estiu a Calella (NEC): el Far de Calella es converteix en l’escenari dels concerts més intimistes del NEC, amb alguns concerts al Parc Dalmau de més gran format. S’han programat 19 concerts entre el 30 de juny i l’1 de setembre i té al seu cartell a Triquell i Elena Gadel d’Eufòria, Macaco, Ramon Mirabet, Delafé y las Flores Azules o Lágrimas de Sangre, entre d’altres.

Remor: Teià organitza un any més el festival Remor, amb concerts entre el 6 i el 27 de juliol i artistes com Antonio Chen Guang, Maria Jaume, Dàmaris Gelabert, Las Karamba i Rita Payés.

COMPARTIR