L’Espai Gatassa reobre com a Centre d’Acollida Municipal per atendre a les persones més vulnerables

Text: Ajuntament de Mataró
846

El Centre d’Acollida Municipal de l’Espai Gatassa va reobrir el passat 4 de novembre, per fer front a les necessitats de les persones més vulnerables de la ciutat durant la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. Amb un total de 48 places, l’equipament està gestionat per Creu Roja que compta amb un equip de professionals i també amb el suport de persones voluntàries per atendre els usuaris i usuàries. El centre compta amb habitacions, servei de bugaderia, dutxes i vestidors, cuina i sala d’estar.

De les 48 places, s’han reservat tres espais independents per poder fer aïllaments de les persones usuàries que puguin donar positiu en Covid-19 durant els propers mesos. Les persones usuàries d’aquest centre d’acollida tenen seguiment per part de l’equip de Benestar Social de l’Ajuntament.

L’equipament va canviar els seus usos habituals de centre cívic a centre d’acollida municipal el passat 2 d’abril quan va obrir per primera vegada amb aquesta nova finalitat. En aquell moment es van fer les obres necessàries per adequar les instal·lacions als nous usos, actualitzant la zona de dutxes, lavabos i adequant la cuina, entre d’altres. També va ser el moment d’instal·lar els mobles necessaris i disposar del parament de casa per vestir llits i equipar la cuina i el menjador. Per aquesta tasca, l’Ajuntament de Mataró va comptar amb el suport d’entitats i empreses particulars que van col·laborar amb l’aportació d’electrodomèstics i parament de la casa.

COMPARTIR