El màrqueting que deixa empremta

Eli Guillén.  Màrqueting digital. www.eliguillen.es
41

Popeye és una icona popular, un símbol d’acceptació de ‘soc el que soc’ i el màxim representant dels espinacs. El famós mariner va ser creat per la Cambra de Productors d’Espinacs dels EUA per promocionar el seu consum entre una societat que estava immersa en la Gran Depressió. Gràcies a aquesta campanya, que va passar de tira còmica l’any 1919 a ràdio, televisió, etc…, el consum d’espinacs va augmentar als Estats Units fins a un 33%.

Popeye és considerat el primer exemple de branded content o contingut de marca de la història. Branded content és un anglicisme i en l’àmbit del màrqueting fa referència a un contingut informatiu i d’entreteniment construït o impulsat per una marca i d’interès per a la seva audiència, en què se solen reflectir els valors, la filosofia i el mode de fer de la marca.

Cada cop més les marques necessiten generar aquest vincle emocional amb els seus consumidors per aconseguir el seu compromís sense ser intrusius. De fet, és una tècnica de màrqueting que no implica publicitat tradicional. El seu propòsit és impulsar la participació a través del contingut i, sovint, cohabita en mitjans com a vídeos, podcasts, articles i esdeveniments en viu. El contingut de marca no se centra en el producte real, sinó en la qualitat de la mateixa marca.

Els principals objectius d’aquesta mena de campanyes són guanyar notorietat i rellevància construint una relació estable i duradora amb l’audiència a través de continguts útils per, en última instància, aconseguir la venda directa. El contingut de marca acostuma a explicar una història, evoca una resposta emocional, és entretingut o fa una declaració social. No és un argument de venda ni una forma invasiva de màrqueting.

En definitiva, amb el contingut de marca pretenem dissenyar una estratègia de continguts produïda per l’empresa, amb la qual busquem generar una conversa i una resposta emocional. Es tracta de crear un contingut que desperti sensacions i que romangui en l’imaginari del consumidor. T’animes?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí