Un negoci sense pols ni remolí?

Eli Guillén.  Especialista en Màrqueting Digital. www.eliguillen.es
555

Si un negoci passa desapercebut i no fa soroll, desapareix. Si pel contrari obre els ulls a la llum, prospera. Ara, més que mai, és el moment de donar visibilitat al comerç local i fer un pas cap a la transformació digital.

La naturalesa excepcional de la crisi de la COVID-19 planteja nous desafiaments per als petits comerços. Localització, producte, preu, promoció…Tots han d’adaptar-se a una realitat més digital.

En aquest context, Google compta amb diverses eines que ajuden a petites i mitjanes empreses en la seva transformació digital. Una de les més útils és Google My Business, que ens permet localitzar qualsevol comerç a Maps, afegir informació d’interès per als nostres usuaris, crear una pàgina web senzilla o fer un recorregut virtual de 360 graus. Una eina excel·lent per aconseguir visibilitat a Internet.

Per crear un compte necessitem un correu electrònic de Gmail i tenir a l’abast la informació que volem compartir. L’aplicació ens demana complimentar la fitxa amb les dades del nostre negoci. Com més complet, millor.

Un cop creat el perfil, Google ens envia un codi per correu postal amb les indicacions per verificar la pàgina. Amb la fitxa activa ens recomana mantenir la informació actualitzada i millorar el posicionament amb publicacions periòdiques.

Per últim, i un dels punts més importants, cal incentivar les ressenyes positives de la nostra empresa. Això afavoreix el posicionament a Google i incrementa les conversions de trucades. La millor opció és enviar l’enllaç amb el perfil de Google My Business i estimular la participació en la nostra fitxa.

En alguns moments haurem de gestionar comentaris negatius i evitar una crisi de reputació. La resposta ha de ser ràpida i eficaç, mostrar empatia amb el client, portar la conversa a l’àmbit privat, compensar al client i renegociar l’opinió.

En definitiva, Google My Business és una bona manera de donar a conèixer el teu negoci, de millorar-ne la imatge, d’augmentar el tràfic web i també les vendes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí