Propostes del mes d’agost de 2015

Text: Redacció
448

 

AGOST 2015

Aquesta secció és una selecció dels actes que es fan als municipis de la comarca durant el mes que surt publicat TRIBUNA Maresme. La recepció de les propostes per a l’agenda és fins al dia 20 del mes en curs, al correu info@tribunamaresme.com.

» Activitats literaries
» Concerts
» Diversos
» Exposicions
» Infantil
» Teatre
» Sortides i rutes
» Xerrades

VEREMA D’ALELLA

FESTA MAJOR DE CABRILS

FESTA MAJOR DE VILASSAR DE DALT

FESTA MAJOR DE SANT VICENÇ DE MONTALT

Activitats literàries

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Recital de sonoritats polipoètiques. Diumenge 9 a les 20 h. A càrrec de Fèlix Cucurull i Dídac Rocher.

ST. VICENÇ MONTALT. Biblioteca Municipal
Maridatge literari. Dimecres 12 a les 22h. Festival Multipolar, L’Assassí va descalç per la ciutat amb el poeta Pius Morera i el sommelier Arnau Barangé.

PREMIÀ DE DALT. Can Vallerià
Poetes sota la lluna. Dissabte 29 a les 21.30h. Cinc poetes del Maresme reciten en la nit del pleniluni més intens de l’any. Comissariat per Albert Calls, les veus de Montse Assens, Guillem Vallejo, Joana Bel, Lali Ribera i Joan Carles González recuperen i modernitzen la intensa relació de Can Vallerià amb la poesia.

VILASSAR MAR. Biblioteca E. Lluch
Cant còsmic: Alorda i Rocher fan Whitman. Dijous 6 a les 19.30h. Recital musicat a càrrec de Jaume C. Pont Alors i Dídac Rocher.

Concerts

ARENYS DE MAR. Plaça de l’Església
Dijous sardanes. Dijous 6 a les 19.30 h: Cobla Premià. Dijous 20a les 19.30 h: Cobla Iluro. Dijous 27 a les 19.30h: Cobla Marinada.

ARENYS DE MAR. Pati del Xifré
The Gramophone Allstars Big Band. Divendres 7 a les 22.30h. 24è Festival de Jazz. The Gramophone Allstars Big Band busca incansablement el punt de trobada entre el soul, el jazz i els ritmes jamaicans.

ARENYS DE MAR. Gruta de Lurdes – Parc de Lurdes
Una. Dissabte 8 a les 22 h. Festival de Música a la Gruta. Aquest és un quartet de corda al que se li suma una veu explicant històries. Preu: 2€.

ARENYS DE MAR. Pati del Xifré –
The Sey Sisters. Divendres 14 a les 22.30h. 24è Festival de Jazz. The Sey Sisters ens convida a viure un sentit viatge musical des del gospel fins la música africana. Espectacular trio de veus negres, un dels conjunts vocals més emblemàtics del moment.

ARENYS DE MAR. Riera davant l’edifici Xifré
Audició curta de sardanes. Diumenge 16 a les 20.30 h. A càrrec de la Cobla la Principal del Llobregat.

ARENYS DE MAR. Plaça de l’Església
Cantada d’havaneres. Diumenge 16 a les 23h. A càrrec de Barca de Mitjana.

ARENYS DE MAR. Pati del Xifré
Jordi Rabascall 12 to 12 Quartet amb Matthew Simon. Divendres 21 a les 22.30 h. 24è Festival de Jazz. La banda s’inspira en l‘esperit del jazz dels anys 50 i en l’imaginari del cèlebre grup Rat Pack capitanejat per Frank Sinatra. Estaran acompanyats del trompetista nord-americà Matthew Simon.

ARENYS DE MAR. Gruta de Lurdes – Parc de Lurdes
Una banda de pel·lícula a càrrec de la Banda de l’EMA. Dissabte 22 a les 22h. La Banda de l’Escola de Música d’Arenys de Mar ens presenta un programa amb la música de cinema com a fil conductor. Preu: 2€

ARENYS DE MAR. Pati del Xifré
Swingset & Monica George. Divendres 28 a les 22.30h. 24è Festival de Jazz. El show porta temes de la típica banda de soul/funk, els d’una Big Band amb cantant o de la delicadesa d’un trio. Prepareu-vos per cantar i ballar!

ARENYS DE MAR. Gruta de Lurdes – Parc de Lurdes
Música de la màniga. Dissabte 29 a les 22 h. A càrrec del Duo Tocatta que presenten un erràtic viatge pels grans hits de la música clàssica, música de pel·lícules i jazz. Preu: 2€

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Nòmada Trio. Diumenge 30 a les 20 h.

ARENYS DE MUNT. plaça de l’Església
Sardanes d’Estiu. Diumenge 2 a les 20 h: Cobla Vila d’Olesa. Diumenge 9 a les 20 h: Cobla Premià. Diumenge 16 a les 20 h: Cobla Les Casesnoves.

ARENYS DE MUNT. Can JalpÍ
Aranyó Jazz Clàssic. Dissabte22 a les 22 h.

ARENYS DE MUNT. Castell Jalpí
Descobrint Tomàs Milans i Godayol. Diumenge 30 a les 9 h. A càrrec de l’Orquestra Camerata Simfonia XVIII. El monogràfic vol apropar la figura del música canetenc del segle XVIII a través de la recuperació de les seves partitures més inèdites, i la difusió en un format cambrístic de les cantates, tons i motets. Preu: 10€.

ARENYS DE MUNT. Castell Jalpí
Joan Dausà. Diumenge 6 de setembre a les 21h. Presenta el seu treball On seràs demà?. Preu: 12€.

CABRILS. Restaurant Can Rin
Canrin Fest. Dimecres 19 a les 20 h. La Bien Querida: 20 h; David Carabén: 21 h; The New Raemon: 22 h; Dj Delafé: 23 h. Canrinfest és un festival de música Pop Rock, on la gastronomia té tanta importància com la música.

CALDES D’ESTRAC. Parc Mossèn Jacint Verdaguer
Ara Malikian. Dijous 6 a les 22 h. Festival de Santa Florentina. Preu: 44 €.

CALDES D’ESTRAC. Parròquia Santa Maria
Vestard Shimkus. Divendres 7 a les 22 h. Recital de Piano. Festival de Santa Florentina. Preu: 28 €.

CALDES D’ESTRAC. Parc Mossèn Jacint Verdaguer
Orquestra de Cambra de París. Divendres 14 a les 22 h. Clàssics de pel·lícules. Festival de Santa Florentina. Preu: 44 €.

CALDES D’ESTRAC. Parc Mossèn Jacint Verdaguer
Gala de Tenors. Dissabte 15 a les 22 h. Alex Vicens, Albert Deprius, Albert Casals & Ricardo Estrada (Piano). Festival de Santa Florentina. Preu: 39 €.

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
Ballada de sardanes. Dissabte 22 a les 22 h: Cobla Premià. Dijous 10 de setembre a les 22 h: Cobla Marinada.

LLAVANERES. Jardins de Can Caralt
New Barcelona Traction. Divendres 7 a les 22 h. Quartet de jazz.

LLAVANERES. Jardins de Can Caralt
Una. Divendres 14 a les 22 h. Quartet de corda i veu.

LLAVANERES. Jardins de Can Caralt
Sander Clasen i Qu4rt Pr1mera. Divendres 21 a les 22 h. Amb el músic local convidat Sander Clasen i concert de Qu4rt Pr1mera.

MATARÓ. Plaça santa anna
Festa d’estiu. Dissabte 11 a les 18 h. Balls amb Dansaires d’Iluro i Ball de Gitanes, sardanes amb la Cobla Iluro i cantada d’havaneres amb Barcarola.

MATARÓ. Ajuntament
Jazz Maresme Street Band. Dissabte 22 a les 19 h. Presentació del Tast de Jazz. IV Festival a Torre Llauder. Amb el cercavila musical a l’estil de New Orleans a càrrec de la Jazz Maresme Street Band.

MATARÓ. Vil·la romana Torre Llauder
Jimmy Mcgriff Tribute. Dijous 27 a les 21 h. Primer concert del Tast de Jazz. IV Festival a Torre Llauder. Victor Puertas Octet ret tribut a Jimmy McGriff. Preu: 12 €.

MATARÓ. Vil·la romana Torre Llauder
Eva Fernández & David Pastor Group. Divendres 28 a les 21 h. Eva Fernández & David Pastor Group ofereixen un recital amb un repartori jazzísitic molt variat. Preu: 12 €.

MATARÓ. Vil·la romana Torre Llauder
The Petit Off amb The Ohio Big-Band. Dissabte 29 a les 20 h. Creada dins de l’Escola de Música El Carreró de Mataró l’any 2010, és una formació molt jove, amb intèrprets d’edats compreses entre els 9 i els 22 anys.

MATARÓ. Vil·la romana Torre Llauder
Kirk Lightsey Trio & Jesse Davis / Ladies del Jazz. Diumenge 30 a les 19 h. El Tast de Jazz. IV Festival a Torre Llauder s’acomiada amb un doble concert amb músics de l’escena jazzística nacional i internacional. Preu: 12 €.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
Zirena. Dimarts 1 de setembre a les 20.30 h. Fusió melòdica de pop, folk i electrònica amb lletres personals en anglès, castellà, danès i català.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
Wanh – We are no heroes. Dimarts 8 de setembre a les 20.30 h. Un concert amb un ampli i variat repertori de diversos estils amb versions lliures i originals.

PINEDA DE MAR. ESPAI SANT JORDI
Rosario Flores. Divendres 7 a les 22h. Un concert de més de dues hores en què repassarà nous i antics èxits, amb aromes soul, r&b i arrels flamenques.

PINEDA DE MAR. ESPAI SANT JORDI
The Gospel Viu Choir. Divendres 14 a les 22h. Amb el seu nou espectacle, Non Stop Gospel, la formació obre una nova etapa més contemporània del gènere; gospel del segle XXI, gospel urbà.

PINEDA DE MAR. ESPAI SANT JORDI
Bustamante. Divendres 21 a les 22h. Presenta el seu nou treball, Vivir, un àlbum en què explora noves vies musicals sense perdre l’essència que el caracteritza.

PREMIÀ DE MAR. plaça de l’Ajuntament
Ballada de sardanes. Divendres 7 a les 22 h: Cobla Sabadell. Divendres 14 a les 22 h: Cobla Ciutat de Terrassa. Divendres 21 a les 22 h: Cobla Marinada.

PREMIÀ DE MAR. plaça de l’Ajuntament
42è Aplec de sardanes. Divendres 29 a les 18.30 h. Amb les cobles Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Premià, Jovenívola de Sabadell i Marinada.

PREMIÀ DALT. Societat Cultural Sant Jaume
Ballada de Sardanes. Diumenge 9 a les 20 h: Cobla Iluro. Diumenge 16 a les 20 h: Cobla Ciutat de Terrassa. Diumenge 23 a les 20h: Cobla Premià. Diumenge 30 a les 20 h: Cobla Marinada.

PREMIÀ DALT. Jardins de Can Botey
Concert de Cambra. Divendres 21 a les 22 h. A càrrec de Clàssic BCN. Concert dins del 38è Festival de Música del Maresme. Preu: 10€.

PREMIÀ DALT. Parc del Vogi
V segles. Divendres 28 a les 22 h. A càrrec de Xavier Coll. Concert dins del 38è Festival de Música del Maresme. Preu: 10€.

PREMIÀ DALT. Societat Cultural Sant Jaume
Faristolitis. Dissabte 5 de setembre a les 18h. Concert públic familiar a càrrec de Brossa Quartet de Corda. Preu: 6€.

VILASSAR DE DALT. Sorli Emocions
William Taylor & Co. Dissabte 8 a les 23 h. Darrer concert del cicle Nits d’Emocions amb el pop-rock de William Taylor & Co.

VILASSAR MAR. Pl. de l’Ajuntament
Sardanes. Dijous 6 a les 22 h: Cobla Iluro. Dijous 13 a les 22 h: Cobla Premià. Dijous 20 a les 22 h: Cobla Marinada. Dijous 27 a les 22 h: Cobla Marinada.

Diversos

ARENYS DE MAR. Plaça de l’Església
Espectacle de La Pesta. Dissabte 15 a les 20h. Inici de l’espectacle a la plaça de l’església, i seguidament petites representacions a diversos indrets de la vila:

ARENYS DE MAR. C.C.Calisay –
Fira Fora Stocks. Dissabte 29 a les 17h. Jornada per promoure la venda dels productes en stock de les botigues i comerços. Durant la tarda s’han organitzat activitats d’oci infantil, tallers, contes iuna zona de tast oberta fins les 23h.

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
Swing a Ocata: ballada de lindy hop. Diumenge 16 de 19 a 21 h.

LLAVANERES. Port Balís
Balís Market. Dissabte 29 i diumenge 30 durant tot el dia

Exposicions

ARENYS DE MAR. C.C.Calisay
Vestint-nos de dansa. Del 7 d’agost al 30 d’agost. A càrrec de l’Esbart Maragall.

ARENYS DE MAR. C.C.Calisay
Exposició de bàscules de Francesc Lletjós. Del 4 al 27 de setembre.

LLAVANERES. Museu-Arxiu
Teresa Pera, pintura. Inauguració divendres 4 de setembre a les 19.30 h. Fins al 12 d’octubre.

MATARÓ. CAN SERRA
Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta. De l’1 de juliol al 20 de setembre. Dalí, Brossa, Espriu, Foix, Rodoreda, Villalonga i García Márquez entre més de cent fotografies de Toni Vidal que componen aquesta exposició, comissariada per l’escriptor Julià Guillamon.

MATARÓ. CAN SERRA.
Museu de Mataró. Dimecres 5, 12, 19 i 26 a les 18 h. Visita guiada de la mostra permanent del Museu de Mataró, que comprèn les exposicions Iluro, ciutat romana i Mataró, ciutat mediterrània.

MATARÓ. CA L’ARENAS
Art a Mataró 1959 – 1983. Anys de resistència i ruptura. Fins al 27 de setembre. Patrimoni i reivindicació: Fins al 16 d’agost. Art fora mercat (Mataró anys 80): Fins al 27 de setembre. Dissabte 11, acció-performance a càrrec de J.M. Calleja. Els artistes de Mataró amb Jaume Arenas: Fins al 27 de setembre. Pur eclèctic 1977-1983. Consolidació i nous artistes: Fins al 27 de setembre. L’esclat de les galeries dels anys 70 a Mataró: testimoniatge o moda?: Fins al 27 de setembre.

MATARÓ. CAN MARFÀ
Intimitats. La roba interior dels segles XIX al XXI. Fins a l’11 d’octubre. Un viatge a través de més de dos segles d’història, de la mà de la roba interior.

MATARÓ. CAN MARFÀ
Mataró, capital del gènere de punt. Dissabte 1, 8, 22 i 26 a les 18.30h. Visita guiada que presenta més d’un centenar d’objectes de diferent tipologia i cronologia d’aquesta industria que ha singularitzat la comarca del Maresme.

MATARÓ. NAU GAUDÍ
Art inconformista rus – Col·lecció Guéron. Fins al 10 de gener de 2016. Més de cent obres procedents d’una de les millors col·leccions particulars d’art inconformista rus repassen la trajectòria d’artistes com Chemiakin o Yankilevsky enfront de l’art oficial de la Rússia comunista.

MATARÓ. BIBLIOTECA ANTONI COMAS
Pessigolles, catàleg d’emocions i sentiments. Del 5 d’agost a l’1 de setembre. L’exposició reflecteix les principals emocions de les persones a través de diferents contes infantils i juvenils que l’acompanyen.

PREMIÀ DE MAR. Biblioteca M. Rosselló
Exposició de llibres. Fins al 15 de setembre. Amb motiu dels 150 anys del conte d’Alícia al país de les meravelles. Col·lecció particular Cal Tit de Vilassar de Mar.

PREMIÀ DE MAR. Museu de l’Estampació
Pirates a la Mediterrània. Fins al setembre.

TEIÀ. Ca l’Antiga
Ramon Lombarte: Elles. A partir del 20 d’agost.

TEIÀ. La Unió
A. Batllori Jofré en 100+1 dibuixos. Del 4 al 20 de setembre. Inauguració divendres 4 de setembre a les 19h.

VILASSAR MAR. ORIGINAL, ESPAI D’ARTESANS
Les Baigneuses. Fins el 15 d’agost. Exposició de Fotografia Vintage de Carola Coch.

Infantil

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Arenys de contes. Dimecres 5 a les 20 i 22h: Passejada i contes a la golondrina, a càrrec d’Albert Estengre. Dimecres 12 a les 20 i 22h: Passejada i contes a la golondrina a càrrec de Susagna Navó. Dimecres 19 a les 22h: Contes petits per a nens grans, a càrrec de Joan Boher, narrador i Moi Mortimer, toy-piano. Dimecres 26 a les 22h: Contes d’ara, d’aquí (i del quotidià), a càrrec de Rah-mon Roma.

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Hora del conte. Dijous 6 a les 18.30 h: Princeses i cavallers, a càrrec de Mercè Rubí. Dijous 13: Quina gaaanaaaaa!!!!!, a càrrec de Mercè Rubí. Dijous 20: Bruixes de contes i escombres d’armari, a càrrec de Mercè Rubí. Dijous 27: GriMMpa!, a càrrec de Mon Mas.

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Fem volar estels. Divendres 14 a les 18.30 h. Taller i volada d’estels en record a Quico Bertran.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
L’hora del conte. Dimarts 4 a les 18 h: El col·leccionista de contes, a càrrec de Santi Rovira. Dimarts 11: La capsa de l’estiu, a càrrec de Sílvia Serra. Dimarts 18: Contes en clau de Rodari, a càrrec de Joan Boher. Dimarts 25: Contes de gel. De l’Àrtic a l’Antàrtida, a càrrec de Teia Moner. Dimarts 1 de setembre: Contes amb biblioteques dins, narració amb titelles a càrrec d’Assumpa Mercader.Dimarts 8 de setembre: Dins el cor, a càrrec d’Ada Cusidó.

MATARÓ. BIBLIOTECA ANTONI COMAS
L’hora del conte. Dimecres 5 a les 19 h: Pirates a la banyera, a càrrec de Núria Clemares. Dimecres 19: Ka-Ke-Ki Kontes!: A càrrec de La Senyoreta. Dissabte 29 a les 11h: Gegants de somnis, a càrrec de La Tabola. Dimecres 2 de setembre: La maleta de les aventures, a càrrec de Gisela Llimona. Dimecres 9 de setembre: Contes jugats, a càrrec d’Ulldistret.

ST. VICENÇ MONTALT. PK. C/Ginesta
Montalkids: Els Pins d’en Pera. Dissabte 8 a les 20 h. Per a nens de 3 a 8 anys acompanyats. Passejada nocturna amb bany final a la piscina. Anna Cuadradas: 630 316 792. www.montaltrek.org

ST. VICENÇ MONTALT. Biblioteca Municipal
XIV Bibliogimcana Infantil. Dijous 13 a les 10 h. Espais de contes.

VILASSAR MAR. ORIGINAL, ESPAI D’ARTESANS
Taller Manualitats a l’aire lliure. Per nens. Dimarts i dijous tardes. Reserva de places 690 62 32 92.

Sortides i visites

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Passejada literària. Divendres 7 a les 18.30h. Persones i paraules: de les drassanes al cementiri de Sinera, a càrrec de Ramon Verdaguer.

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Passejada mediambiental. Dimarts 18 a les 18.30h. Una passejada estiuenca per Arenys, rials que moren a la platja, a càrrec d’Enric Badosa, biòleg i guia naturalista.

ARENYS DE MAR. Plaça Salvador Espriu
Rutes culturals: El cementiri de Sinera. Diumenge 23 a les 11 h.

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
Visita a la Mina d’Aigua del Masnou. Diumenge 9 a les 11 h. Us convidem a submergir-vos sota terra per descobrir un tram de les mines d’aigua Cresta i Malet, que formen part d’un laberint de galeries de 27 km. Cal inscripció prèvia a museu.nautica@elmasnou.cat o al tel. 93 557 18 30.

MATARÓ. CA L’ARENAS.
Un tast d’art a Ca l’Arenas. Diumenge 30 a les 18 h. Visita guiada. Proposem un recorregut per conèixer l’arquitectura de la casa, la figura de l’artista i la col·lecció d’art que s’hi conserva i exhibeix.

MATARÓ. VIL·LA ROMANA DE TORRE LLAUDER
Vil·la romana de Torre Llauder. Dissabtes 1, 8, 22 i 29 a les 19 h. Veurem com era la vil·la romana que s’ha conservat i passejarem per les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys (caldari, tepidari i frigidari) i els dos peristils o patis.

MATARÓ. AJUNTAMENT DE MATARÓ
Salve Iluro. La ciutat romana a través dels sentits. Dissabte 8 a les 18 h. Visita guiada per la Mataró romana.

MATARÓ. AJUNTAMENT DE MATARÓ
El Modernisme a Mataró. Diumenge 23 a les 10 h. Visita guiada pel Mataró modernista.

MATARÓ. ERMITA DE SANT SIMÓ
Ruta del mar. Dissabte 15 i 29 a les 19 h. Ruta guiada que permet descobrir la vinculació de Mataró amb el mar.

PREMIÀ DALT. Societat Cultural Sant Jaume
Caminada nocturna a Sant Mateu. Dissabte 29 a les 20 h.

ST. VICENÇ MONTALT. PK. C/Ginesta
La font del avi. Dissabte 8 a les 20 h. Farem una sortida nocturna i en arribar, prendrem un combinat dolç d’estiu per a refer-nos i un bon bany a la piscina, sota la llum dels estels. Cal portar: Lot, Aigua per el camí i banyador. Sisku Calopa: 660 328 148. www.montaltrek.org

ST. VICENÇ MONTALT. PK. C/Ginesta
Pica d’Estats (Pallars-Sobirà). Del 21 al 23 d’agost. Fes un espai a les teves vacances i conquereix el Cim més emblemàtic de Catalunya, i també pot ser el bateig del teu primer 3000. Es farà per el refugi de Pinet (França), en règim de mitja pensió. Dificultat Mitja-alta. Cal estar federat. Joan Pallàs: 660 419 475. www.montaltrek.org

ST. VICENÇ MONTALT. PK. C/Ginesta
Matinal familiar: Parc Natural del Montseny. Diumenge 6 de setembre a les 8 h. De la Costa del Montseny al Sot de l’Infern. Dificultat mitja. Pep Fané: 654 32 34 21. www.montaltrek.org

Teatre

PINEDA DE MAR. ESPAI SANT JORDI
Goyo Jiménez. Divendres 28 a les 22h. Un dels millors monologuistes còmics del país, presenta Evoluzión, un monòleg que parla de l’evolució -o la involució- de la humanitat.

Xerrades i conferències

EL MASNOU. Ajuntament
Un país en trànsit. Societat, democràcia i política. Dijous 10 de setembre a les 19 h. A càrrec de Josep Ramoneda, periodista, filòsof i escriptor.

PREMIÀ DE DALT. PLAÇA DE LA VILA
Catalunya, moment zero. Dijous 3 de setembre a les 20 h. Taula rodona amb Carles Puigdemont, president de l’AMI, Jordi Sànchez, president de l’ANC i Quim Torra, president d’Òmnium Cultural. Modera Maria Dolors Genovès.

VILASSAR MAR. Biblioteca E. Lluch
Yoga: Asanas y Meditación. Dimarts 4 a les 17.30 h. Cicle sobre ioga.a càrrec de Verónica Noli, directora de SOUL Yoga-Pilates.

VILASSAR MAR. Centre parroquial
Tertúlia a la fresca. Dijous 13 a les 21 h. “Experiència de Santa Teresa de Jesús, en el 500 aniversari del seu naixement”, amb Sor Anna Boj, priora del convent de Carmelites de Mataró.

Verema d’Alella

DIMECRES 2 SETEMBRE

Inauguració exposició. 19.30 h, Sala d’exposicions de les antigues Escoles Fabra. Exposició dels Trabucaires del Vi d’Alella Els Càntirs i el seu museu a Argentona. Un món per descobrir. Horaris: 3 i 4 de setembre de 18 a 21h, 5 i 6 de setembre de 10.30 a 14h i de 18 a 21h, del 7 al 10 de setembre de 18 a 21h i 11, 12 i 13 de setembre de 10.30 a 14h.

DIJOUS 3 SETEMBRE

Lliurament de diplomes als dames hereus i pubilla. 18.30 h, Vinya testimonial de Can Magarola. Inscripcions: Oficina de Turisme.

Inauguració exposició. 20.30 h, Can Manyé Espai d’Art i Creació. El paisatge transmèdia, un projecte de Carlota Castells i Xavi Saucedo amb la col·laboració de l’Escola Fabra i l’Escola La Serreta. Del 3 de setembre a l’11 d’octubre.

DIVENDRES 4 SETEMBRE

Fira d’artesans. 18 a 23 h, Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Inauguració de la Festa de la Verema. 19 h, Plaça de l’Ajuntament. Pregó a càrrec de Pep Riera; Proclamació de la pubilla del 2015, acompanyada de les dames d’honor, hereus i pubilla del 2014; Trepitjada del raïm pels hereus i dames d’honor. Benedicció del primer most; Lectura del veredicte dels premis del concurs d’aparadors i sorteig d’obsequis entre les persones que han descobert la paraula secreta del concurs d’aparadors; Presentació de la nova peça de la col·lecció de complements per al vi del Casal d’Alella.

Mostra Gastronòmica. 20 a 23 h, Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques Venda de complements del vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

Correfoc amb els Diables del Vi d’Alella. 23 h, pels carrers del poble. Recorregut: Inici al Torrent Vallbona (fàbrica de pintures), Santa Eulàlia, Eduard Serra i Güell, Quatre Torres, Riera Fosca i final amb castell de focs a la plaça d’Antoni Pujadas.

Ball amb l’Orquestra La Salseta de Poble Sec. 24 h, Plaça d’Antoni Pujadas.

DISSABTE 5 SETEMBRE

Fira d’artesans. 9 a 23 h, Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Visita guiada al celler Parxet. 9.30 h.

Visita guiada al celler Joaquim Batlle. 10 h

Visita guiada Les masies d’Alella, una història per conèixer. 10 h.

Tapes i Vi. A partir de les 10 h. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

Banc de sang. 10 a 14 h, parada de bus de Can Lleonart.

Visita guiada al celler Alella Vinícola. 10.30 h.

Visita guiada al celler Alta Alella. 10.30 h.

Colla castellera Capgrossos de Mataró. 13 a 14 h, Plaça de l’Ajuntament. Actuació castellera.

Presentació dels vins DO Alella. 18 h, Can Lleonart. A càrrec dels enòlegs dels cellers DO Alella, amb la col·laboració de la revista Papers de Vi i d’estudiants del Grau Superior de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola.

Sardanes. 18 h, Plaça d’Antoni Pujadas. Amb la Cobla Principal del Llobregat. Trobada de colles veteranes.

Mostra Gastronòmica. 20 a 23 h, Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques Venda de complements del vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

Tast Jove de vins DO Alella amb una breu explicació de cada vi. 22.30 h, Can Lleonart. Descobrirem el seu gust i aroma de la mà d’un jove entès en vins. Preu: 6 €.

Ball amb l’Orquestra Swing Latino. 23.30 h, Plaça d’Antoni Pujadas.

DIUMENGE 6 SETEMBRE

Despertada amb els Trabucaires del Vi d’Alella acompanyats de la Colla dels Federins. 8 h. Recorregut: Sortida de Can Gaza, Heures, Escoles Pies, Balmes, Santa Eulàlia, Eduard Serra i Güell, Quatre Torres, Riera Fosca, Ribas, Pg. Germans Aymar i Puig, Dom Bosco, plaça de l’Església i final a la Plaça de l’Ajuntament.

Botifarrada popular. 9 h, Plaça de l’Ajuntament. Preu: 4 €

Fira d’artesans. 9 a 23 h , Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

Visita guiada al celler Can Roda. 9.30 h

Visita guiada al celler Serralada de Marina. 10 h.

Tapes i Vi. A partir de les 10 h. Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

Visita guiada al celler Roura. 10.30 h.

Visita guiada al celler Bouquet d’Alella. 11 h.

Trepitjada de raïm en família. 11 h, Vinya testimonial de Can Magarola. Tallarem el raïm a la vinya testimonial i després a Can Magarola el trepitjarem fins a obtenir el nostre propi most. Activitat nova, divertida i adreçada a tots els públics.

Dinar Jove. 14 h, Pati de Can Lleonart. Vine a dinar amb els i les joves d’Alella. Dinar preparat per l’associació juvenil CEP’S. Més informació al facebook dels CEP’S o enviant un correu a ceps.alella@gmail.com. Preu: 7 €.

Conferència 7 Portes. 18.30 h, Can Lleonart. L’experiència de treballar en un restaurant llegendari, a càrrec del seu propietari Paco Solé Parellada i amb la col·laboració dels estudiants del Grau Superior de Màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola.

Visita guiada patrimonial El paisatge de la Vall de Rials: vinya, sauló i mar. 18 h, Oficina de Turisme.

Mostra Gastronòmica. 20 a 23 h, Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l’Ajuntament. Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques. Venda de complements del vi de la col·lecció del Casal d’Alella.

Correfoc infantil amb la Colla infantil dels Diables del Vi d’Alella. 22 h. Recorregut: Inici a la Riera Fosca, al costat de l’Oficina de Turisme, i final a la rotonda de Can Sans “El Bolet”

Havaneres. 22 h, Parc Gaudí. Amb el grup Port Bo i rom cremat preparat per Quico Lluch.

DIMARTS 8 SETEMBRE

Classe magistral de tast de vins. 20 h, Can Lleonart. La volta al món en 80 minuts amb Rosa Vila. Inscripcions: Oficina de Turisme.

DIMECRES 9 SETEMBRE

Classe magistral de tast de vins. 20 h, Can Lleonart. La Naturalitat en el vi amb Carlos Puñet. Inscripcions: Oficina de Turisme.

DIJOUS 10 SETEMBRE

Classe magistral de tast de vins. 20 h, Can Lleonart. Tast a colors amb Montse Velasco. Inscripcions: Oficina de Turisme

DIUMENGE 13 SETEMBRE

23a trobada de colles geganteres. 10 h, Avinguda de Sant Josep de Calassanç. Amb la participació dels gegants dels municipis d’Alella, Cabrils, Dosrius, El Masnou, Gegants de l’Agrupacio de Colles Geganteres de Catalunya, La Llacuna, Les Borges Blanques, Palafolls, Perpinyà, Port de la Selva, Premia de Dalt, Sant Andreu de Palomar, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Fost de Campsentelles, Sant Joan Despí, Teià i Tordera.

Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella. 12 h, Avinguda de Sant Josep de Calassanç. Recorregut: Avinguda de Sant Josep de Calassanç, Les Heures, Torrent Vallbona, Santa Eulàlia, Balmes, Plaça de l’Església, Rector Desplà, Plaça de l’Ajuntament, Empedrat del Marxant, Rambla d’Àngel Guimerà (per la calçada), Plaça dels Germans Lleonart, Riera Principal i final a la Plaça d’Antoni Pujadas.

Festa Major de Cabrils

Dijous 13 agost

Santa Penya 2015: l’inici. A les 17 h, als Horts de Santa Creu. Presentació oficial de les penyes i grups participants al concurs. Es farà el repartiment de mocadors, el taller d’estampació, per tal de que cada penya es personalitzi la samarreta, i s’iniciarà el concurs.

Nit de teatre. A les 22h, a l’escola L’Olivera. Amb l’espectacle Planeta I-Neptu. Després de ser abduït per extraterrestres, en Peyu ens explicarà anècdotes i situacions quotidianes de quan era humà, que potser ara vistes des del punt de vista d’una persona que ja no viu a La Terra li costa d’entendre, però que el públic identificarà fàcilment, s’hi veurà reflectit i li provocarà la rialla. Preu: 5€

Divendres 14 agost

Taller d’estampació d’estendards!. A les 11 h, a La Fàbrica. Vine a pintar els gegants, gegantons, en Brolla… per acompanyar-los durant La Troca.

Ballada de sardanes. A les 18 h, a la Plaça de l’Església. Amb la Cobla Ciutat de Cornellà.

La Troca. A les 18.30 h, a la Plaça de l’Església. La Festa de l’inici de la Festa Major. Un any més, és moment de desembolicar la Troca per tal de començar la Festa Major. Cabrilencs i cabrilenques ens trobarem plegats per donar un bon inici a la festa. L’acte serà presentat per Joan Ferrer Galbany.

El Pregó. Enguany, un altre cabrilenc o cabrilenca que durant anys hagi destacat per la seva col·laboració i dedicació al nostre poble, serà l’escollit/da. Qui serà el PREGONER 2014?

La Repicada. Com tots els inicis de les festes majors d’arreu, les campanes prenen el protagonisme per anunciar l’inici de la Festa Major, a càrrec del campaner Jaume Tolrà Ferrer.

La Ballada. La imatgeria festiva de Cabrils i els grups tradicionals treuen les seves millors gales per lluïr aquest inici de la Festa Major.

La Baixada. La imatgeria festiva, les autoritats i tots els cabrilencs i cabrilenques que ens acompanyeu, baixarem cap a la Mostra Gastronòmica per inaugurar-la.

Inauguració de la 28a Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans 2015. A les 20 h, al Recinte de la Mostra.

Ball de Festa Major. A les 23.30 h, a l’escola L’Olivera. Amb l’orquestra La Montecarlo.

Dissabte 15 agost

Aigua splash!. A les 11 h, als Horts de Santa Creu. Vine preparat/da per a refrescar-te amb inflables aquàtics.

Espectacle de circ. A les 18 h, a la Plaça de la Bodega. 2d2 amb la Cia. Panettone Brothers. Què pot passar quan es junten una plaça plena de gent i els Panettone a l’escenari? Doncs… Qualsevol cosa! Un espectacle que sabem com comença, però no com s’acaba. Gaudiu d’aquest espectacle de circ!

Correfoc de Festa Major. A les 22 h, des del Mil·lenari de Catalunya. A càrrec dels Peluts de Foc. Recorregut: Mil·lenari de Catalunya, Av. de les escoles, Pont de Santa Helena, Maria Teresa, Santa Creu, Baixada de la Ferreria, Emília Carles, Mestre J. Jambert i Plaça de l’Església.

Nit jove. A les 00 h, a l’escola L’Olivera. Amb el grup Tapeo Sound System i Discomòbil. En acabar, esmorzar amb sucs i croissants per a qui encara aguanti despert. Per tornar cap a casa, tabalada amb sucs i croissants per a qui encara aguanti despert.

Diumenge 16 agost

X Trobada d’intercanvi de plaques de cava. De 10 a 14 h, a la Sala “La Concòrdia”.

Esmorzar de Festa Major. A les 11 h, al Parc Anselm Clavé.

El mag ventura. A les 11.30 h, al Parc Anselm Clavé. A càrrec de La Pantomima. Una nit, el mag Ventura va fer una sèrie d’experiments i, l’endemà en despertar-se, es va convertir en una titella.

Gambarrada 2015. A les 13 h, al Parc Anselm Clavé. Torna el concurs de menjar gambes!. Premis gastronòmics pels guanyadors. Inscripcions a partir de les 12h del migdia.

Colors al carrer i gelatada de Festa Major. A les 18 h, al Carrer Domènec Carles. Vine al carrer Domènec Carles a dibuixar amb guixos de colors i refresca’t amb un gelat!

Gran Ball de Festa Major. A les 23.30 h, a l’escola L’Olivera. Amb la Gran Band Orquestra.

Dilluns 17 agost

Xeringada 2014. A les 11 h, als Horts de Santa Creu. Vine preparat/da per a refrescar-te amb aigua de colors.

Campi qui pugui!. A les 18 h, a la Plaça de l’Església. A càrrec dels Ambäukatunàbia. Sorpreses, cançons, jocs originals i danses divertides que ens faran passar una molt bona estona a tots plegats!

Concert Suau amb Rusó Sala. A les 19 h., a la Plaça del Mil·lenari. Considerada una de les veus més singulars i íntimes del panorama musical actual, Rusó Sala crea música d’autor mediterrània. Unint les seves vessants com a compositora i intèrpret, acompanyada per la guitarrista sarda Caterinangela Fadda, els seus directes es transformen en un viatge on veu i guitarra forgen sons de la nostra Mediterrània.

Repicada de campanes de la Festa Major. A les 20.15 h, des del Campanar. A càrrec del campaner Jaume Tolrà Ferrer.

Ball de Festa Major. A les 23.30 h, a l’escola L’Olivera. Amb l’orquestra Route 66 Band.

Dimarts 18 agost

Torneig de bàsquet 3×3 de Festa Major. Durant tot el dia, als Horts de Santa Creu. Organitzat pel C.B. Cabrils

Repicada de campanes de la Festa Major. A les 11 h des del Campanar. A càrrec del campaner Jaume Tolrà Ferrer.

Ofici de Festa Major. A les 12 h, a l’Església. Missa presidida per el Rector Mn. Josep Rodríguez Fernández; predicador Dr. Mn. Ramón Corts i Blay, i concelebrada pels preveres de poblacions i arxiprestats veïns. Participaran en els cants de l’Ofici: la gent del poble i l’acompanyament d’orgue a càrrec de l’organista Ma Dolors Casanovas. Al final de l’Ofici veneració de la relíquia i cant dels goig a llaor de la Santa Helena Co-titular de la Parròquia i del poble de Cabrils.

Vermut de Festa Major. Tot seguit, al Parc Anselm Clavé. Preu del tiquet: 1€. Amb la col·laboració de Xurreria Ma CARMEN.

Sopar de final De Festa Major. A les 21.30 h, al Parc Anselm Clavé. Per tal d’acabar aplegats la Festa Major d’enguany, us animem a gaudir d’una fideuà popular. Preu del tiquet: 6€.

Santa Penya 2015: El Desenllaç. Durant el sopar, al Parc Anselm Clavé. Entrega de premis del concurs de penyes de la Festa Major.

Dimecres 19 agost

Canrin Fest. A les 20 h, al Restaurant Can Rin. La Bien Querida: 20 h; David Carabén: 21 h; The New Raemon: 22 h; Dj Delafé: 23 h. Canrinfest és un festival de música Pop Rock, on la gastronomia té tanta importància com la música.

Festa Major de Vilassar de Dalt

Divendres 21 agost

És festa major! De 18 a 19:30h, plaça de la Vila. Taller de decoració de garlandes.

Inauguració de l’Exposició “Mèsclum”. A les 20h, sala d’exposicions de La Massa. Del 21 al 30 d’agost: dissabtes i diumenges de 12 a 14h i 18 a 20h i de dilluns a divendres de 18 a 20 h. Organitza: Grup Fotogràfic i La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc.

Vilabarraques. A les 21h, parc de Can Rafart. Organitza: A.E. Serra de Marina, Attack.cat i Diabòlics Anònims.

Dissabte 22 agost

Inauguració del circuit vial i activitat infantil. A les 11h, circuit vial de l’autoescola INTEC (Riera de Targa amb c/ Doctor Ferran). Organitza: Policia Local.

El mapa. De 18:30 a 20 h, parc de Can Rafart. Un itinerari artístic pels racons de Vilassar amb moltes sorpreses… Organitza: ContagiAR-T.

Vilabarraques. A les 21h, parc de Can Rafart. Organitza: A.E. Serra de Marina, Attack.cat i Diabòlics Anònims.

Diumenge 23 agost

Inici de festa major. De 19 a 21h, plaça de la Vila. Repicada de campanes, coets i cercavila.

Pregó i pregonet de Festa Major. A les 21.30h, plaça de la Vila. A càrrec de Marta Llongueras i Jan Bonet.

Pa amb tomàquet. A les 22h, plaça de la Vila.

Ball de nit. De 23:30 a 3h, plaça de la Vila. Amb l’orquestra Krater.

Dilluns 24 agost

Esmorzar infantil i festa de l’aigua!. De 10 a 13h. Sortida Plaça del Teatre i finalització a la Plaça de la Vila.

Ballada de sardanes. De 18 a 19h, carrer del Casal. Organitza: Grup Sardanista Vilassar de Dalt.

BrossArt. De 18 a 21h, jardins d’Anton Feliu. Organitza: Artistes del Santuari.

Sindriada. De 19 a 20h, carrer del Casal.

Ball de tarda. De 20 a 21h, plaça de la Vila. Amb l’orquestra Parfills.

Tastet d’estiu. A les 21:30h, plaça de la Vila.

Correfoc adult. A les 22:30h, pels carrers del poble. Organitza: Diabòlics Anònims.

Ball de nit. De 23:30 a 3h, plaça de la Vila. Amb l’orquestra Parfills.

Dimarts 25 agost

Jocs gegants. A les 11h, plaça de la Vila. Organitza: Colla de Geganters de Vilassar de Dalt.

Ofici solemne en honor dels Sants Genisos. A les 11:30h, església parroquial.

Visca els Sants Genís! A les 12:45h, plaça de la Vila. Concert – vermut de Festa Major. Organitza: Colla de Geganters de Vilassar de Dalt.

Circ a les golfes. De 18:30 a 20:30h, parc de Can Rafart. Tallers participatius per a totes les edats amb la Cia. Los Herretia i El jardí del circ pels petits.

Famílies a ballar!. A les 20:30h, plaça de la Vila.

Correfoc infantil. A les 22h, pels carrers del poble. Organitza: Diabòlics Anònims.

Concert Rocktàmbuls i DJ. De 23:30h a 4 h, plaça de la Vila.

Dimecres 26 agost

Ioga en família. De 18:30 a 20h, parc de Can Rafart. Organitza: Associació Petits i Grans Vilassar.

Sardinada popular. A les 20:30h, plaça de la Vila.

Nit d’havaneres i rom cremat. A les 21:30h, plaça de la Vila.

Divendres 28 agost

Projecció i tertúlia Los García. A les 21h, parc de Can Rafart. Organitza: ANC i La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc

Dissabte 29 agost

Acte commemoratiu del centenari de la vaga de Can Manyer. A les 19h, biblioteca de Can Manyer. Organitza: Grup de Recerca Històrica La Filferrada.

EXPOSICIONS

Exposició de fotografies Mèsclum. A la Sala de la Massa Centre de Cultura Vilassarenc. Mèsclum és una barreja de temes que permet que cada un dels membres participants en aquesta exposició expressi la seva particular font d’inspiració. Inauguració divendres 21 a les 20h. Del 21 al 30 d’agost: dissabtes i diumenges de 12 a 14h i 18 a 20h i de dilluns a divendres de 18 a 20 h. Organitza: Grup Fotogràfic i La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc.

La dècada prodigiosa. L’arqueologia catalana, un instrument vertebrador al servei de la Mancomunitat de Catalunya. Al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. Del 22 al 25 d’agost de 12 a 14 i de 18 a 20.30 h. La Mancomunitat de Catalunya va suposar una institució que va impulsar una gran tasca política, social i cultural, donant una base científica als estudis arqueològics i històrics a Catalunya. Vilassar de Dalt amb la descoberta de les tombes del Ravalet l’any 1913 i amb els projectes portats a terme per diferents estudiosos va ser present de manera significativa en el naixement de l’arqueologia científica al nostre país.

Una escola per Vilassar. 85 anys de l’escola Francesc Macià. A les antigues escoles del camí de can Pons. Del 22 al 25 d’agost de 12 a 14 i de 18 a 20.30 h. Enguany en el marc de les celebracions dels 85 anys de l’escola Francesc Macià s’ha programat l’exposició recreant una antiga aula de l’escola. La mostra repassa la història del centre i dona vida a les imatges cedides pels vilassarencs al llarg de tot aquest any de celebracions.

Festa Major de Sant Vicenç de Montalt

DISSABTE 8 AGOST

Sortida nocturna i bany a la piscina municipal. A les 20.30h, de l’aparcament del carrer Ginesta. Cal apuntar-te abans del dia 6 d’agost al tel. 660 328 148 (Sisku Calopa). Organitza: MontalTrek.

DIMECRES 12 AGOST

Festa holi. De 17 a 20 h, al Parc dels Germans Gabrielistes. Organitza: Regidoria de Joventut.

Festival multipolar L’assassí va descalç per la ciutat. A les 22 h, a la Biblioteca Municipal La Muntala. Un maridatge literari a càrrec del poeta Pius Morera i del sommelier Arnau Barangé. Organitza: Biblioteca Municipal La Muntala.

DIJOUS 13 AGOST

XIV Bibliogimcana infantil. A les 10 h, a la Biblioteca. Tema: “Espais de contes”. Organitza: Biblioteca Municipal La Muntala.

DIVENDRES 14 AGOST

Campionat de skate i scooter. De 10 a 14.30 h i de 17 a 20.30 h, al Skate Parc. Organitza: Regidoria de Joventut.

5è Mercat al mar. A la tarda, Al Passeig Marquès Casa Riera. Parades d’artesania, alimentació i productes vinculats al mar.

Sopar de Festa Major. A les 22 h, a la pista annexa al Pavelló Toni Sors. Menú: Pollastre a l’ast amb patates al caliu, postres, pa, aigua, vi i cava. Preu: 10 €. Venda de tíquets a l’OAC de l’Ajuntament els dies 4 i 5 d’agost de 9 a 13h.

Ball de Festa Major. Seguidament del sopar. Amb el grup Què tal.

DISSABTE 15 AGOST

Repicada de campanes i petardada. A les 10 h. Anunciant la Festa Major.

Passejada popular. A les 10.30 h. I acompanyament dels gegants de sant vicenç a les autoritats de camí cap a l’Ofici primer, i després fins a la Plaça del Poble.

Ofici en honor a la Mare de Deu de l’Assumpció. A les 11 h, a l’església Parroquial. Amb la participació de l’Orfeó Parroquial el Delme.

Ballada de sardanes. A continuació, a la Plaça del Poble. Amb la Cobla Premià i vermut.

5è Mercat al mar. A la tarda, Al Passeig Marquès Casa Riera. Parades d’artesania, alimentació i productes vinculats al mar.

Cantada d’havaneres. A les 21.30 h, a la platja de Sant Vicenç. Amb el grup Portbo. Els amics de la petanca ens prepararan un bon rom cremat”a l’estil dels vells pescadors. Col·labora: Centre de jardineria ARQUE.

Castell de focs. A continuació, a la platja de Sant Vicenç.

DIUMENGE 16 AGOST

Parc refrescant. A partir de les 11 h, a l’Av. Toni Sors. Llisca per la rampa, esquitxa’t , refrescat i capbussa’t amb els tobogans més refrescants.

Festa de l’escuma. Seguidament, a l’Av. Toni Sors.

5è Mercat al mar. A la tarda, Al Passeig Marquès Casa Riera. Parades d’artesania, alimentació i productes vinculats al mar.

Correfoc. A les 22 h, pels carrers del nucli històric. Amb la colla de diables de Caldes d’Estrac.

Bany de nit. En acabar el correfoc, a la Piscina Municipal. Per treure’ ns la calor.

DISSABTE 22 AGOST

Ball. A les 23 h, a Montaltparc. Amb el grup D’Altra Banda.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí