Propostes del mes de gener de 2014

Text: Redacció
553

 

GENER 2014

Aquesta secció és una selecció dels actes que es fan als municipis de la comarca durant el mes que surt publicat TRIBUNA Maresme. La recepció de les propostes per a l’agenda és fins al dia 20 del mes en curs, al correu info@tribunamaresme.com.

» Activitats literaries
» Cinema
» Concerts
» Cursos i tallers
» Diversos
» Exposicions
» Infantil
» Teatre
» Sortides i rutes
» Xerrades

Activitats literàries

ALELLA. Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Club de lectura. Dijous 16 a les 21 h. Roseanna, de Maj Sjöwall.

CABERA DE MAR. BIBLOTECA ILTURO
Club de lectura. Dilluns 13 a les 20h. Nostromo de Joseph Conrad. Activitat moderada per l’escriptor Toni Sala.

EL MASNOU. Gent del Masnou
Diumenge amb lletres. Diumenge 26 a les 19 h. Vetllada artística, amb monòlegs còmics, música, cant, fragments teatrals, dansa, contes, poesia… A càrrec de les persones que formen el grup RAUXA.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
2n Cicle de tertúlies literàries en italià.Dimarts 7 a les 19 h. Il Gattopardo, de Giuseppe Tomasi de Lampedusa. A càrrec de Nicola Giuliano.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
Véns a la tertúlia?. Dimecres 8 a les 19 h. Jude, l’obscur, de Thomas Hardy. Moderada per l’escriptor Toni Sala.

MATARÓ. Biblioteca Antoni Comas
La dona en la literatura: 12 dones, 12 protagonistes. Dimecres 8 a les 19 h. Mrs. Dalloway, de Virginia Woolf. Activitat conduïda per Maite Lafontana.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
Club Gomet Blau. Dimecres 8 a les 18 h. Cada dimecres. A càrrec de Eva Delgado i Mercè García.

MATARÓ. Biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas
Club Gomet Vermell. Dijous 9 a les 18 h. Cada dijous. A càrrec d’Eva Delgado, Mercè García i Gemma Artigas.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
4t Cicle de tertúlies literàries en anglès. Dijous 9 a les 19 h. The Adventures of Tom Sawyer, de Mark Twain. Activitat conduïda per Laura Patricio.

MATARÓ. Biblioteca Antoni Comas
Véns a la tertúlia?. Dimarts 14 a les 17.30 h. Tertúlia sobre el llibre El lector, de Bernhard Schlink. Moderada per Cristina Valls. A continuació projecció de la pel·lícula i cinefòrum.

MATARÓ. Dòria Llibres
Males arts. Dijous 16 a les 19.30 h. D’Albert Gassull. Presentació llibre a càrrec d’Enric Mayolas i Francesc Bechdejú.

MATARÓ. Les Esmandies
Fraccions. Dilluns 20 a les 19 h. D’Emília Illamola. Presentació llibre.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
El poder eròtic de les paraules. Dimarts 28 a les 19 h. Presentació del llibre Huellas de tigre azul, de Màbel Gual, i taller d’escriptura sensual.

Cinema

ALELLA. Can Lleonart
Cinema en versió original. “Le prénom”. Dimecres 29 a les 20h. Directors Alexandre de La Pateillère i Mathieu Delaporte.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
Molt soroll per no res. Dijous 9 a les 19 h. Projecció i cinefòrum a càrrec de Lola Casas i Jesús González.

MATARÓ. Biblioteca Antoni Comas
Véns a la tertúlia?. Dimarts 14 a les 17.30 h. Tertúlia sobre el llibre El lector, de Bernhard Schlink. Moderada per Cristina Valls. A continuació projecció de la pel·lícula i cinefòrum.

MATARÓ. Foment Mataroní
Vivir es fácil con los ojos cerrados. Dijous 16 a les 21 h. De David Trueba (Espanya, 2013). Preus: 5,70 € / 5,20 €

Concerts

ALELLA. Can Lleonart
Cicle Ritmes a les Golfes. Divendres 7 de febrer a les 21h. Eva Fernàndez Grup. Venda anticipada d’entrades a partir del 24 de gener. Eva Fernández: veu, saxo alt i soprà. Jaume Ferrer: saxo tenor. Joan Mar Sauquè: trompeta. Alex Fortuny: guitarra.

EL MASNOU. Espai Escènic Ca n’Humet
El Messies de Händel. Dissabte 11 a les 20 h. El Cor de Cambra Dyapason i la Coral Xabec, acompanyats per l’orquestra The Ripieno Consort, presenten una selecció d’escenes de l’oratori El Messies, de Georg Friedrich Händel.

MATARÓ. Sala Gran Clap
Reggae & reis: The Cabrians + Mystic Souldiers. Diumenge 5 a les 23 h. Si com diu el refrany “Per Nadal cada ovella al seu corral”, per Reis, toca el “Reggae & Reis”. Vine a cremar les calories a base del millor reggae dels Mystic Souldiers i l’ska dels Cabrians..

MATARÓ. Sala Petita Clap
Banc de proves: Funk’ on crest – The go! Brothers. Divendres 10 a les 23 h. Un dels banc de proves més funky y soul dels que veurem durant l’any. Black Power total amb aquestes dues bandes mataronines que ens agitaran el cos i les caderes!

MATARÓ. Sala Gran Clap
La Iaia + Animic + Tropic Panda. Divendres 17 a les 22 h.

MATARÓ. Sala Gran Clap
Juan del Villar. Dissabte 18 a les 23 h. ‘Motivos personales’ és el primer disc de Juan Del Villar, músic fet a si mateix des que va començar a degustar rock a molt primerenca edat.

MATARÓ. Sala Gran Clap
Delafé y las flores azules. Dissabte 25 a les 23 h. DFA ens presenten el seu treball, “De ti sin mí/De mí sin ti”(2013), on adopten un registre més orgànic i analògic deixant a un costat les seqüències electróniques, que gairebé desapareixen per complert.

MATARÓ. El Públic
Miquel Gil + Pep Gimeno ‘Botifarra’. Diumenge 26 a les 20.30 h. Preu: 9,5 euros

MATARÓ. Taverna Atzucac
Massimo Atac. Divendres 31 a les 22.30 h.

MATARÓ. Sala Petita Clap
Banc de proves: Booleecy + No love lost. Divendres 31 a les 23 h. Una altra nit de música local; aquesta vegada tindrem tota la mixtura de Boolecy i l’indie més desgarrat de No Love Lost.

Cursos i tallers

EL MASNOU. Els Vienesos
CorpoART. Art i Moviment. Divendres 27 de desembre a les 17 h. Investigarem més sobre l’expressió del nostre cos. Fusionarem el cos amb l’art buscant nous reptes creatius i corporals. Activitat recomanada per a infants de 9 a 12 anys

EL MASNOU. Sala Polivalent de La Barqueta
Massatge per a nadons (1 a 12 mesos). Dissabte 28 a les 10.30 h. Activitat adreçada a aquells pares i mares que vulguin conèixer els beneficis que aporta el massatge en els nadons amb edat compresa entre 1 mes i 12 mesos. Places limitades.

EL MASNOU. Els Vienesos
Co-creant possibilitats. Dissabte 28 a les 17 h. Multiespai per a tornar a aprendre a fer, sentir i expressar el nostre món amb processos creatius.

S. Vicenç Montalt. Seu d’Entitats Esportives
Taller de cuina japonesa. Dilluns 23 a les 11 h. A càrrec del xef Mihoko Sugita.

Diversos

ALELLA. Can Lleonart
Trobada dels amics de l’òpera. Dijous 23 a les 19.30h. Adreçada a totes les persones a les quals els agrada l’òpera i volen reunir-se amb d’altres persones afeccionades per compartir els seus coneixements i poder fer audicions conjuntament.

ALELLA. Plaça de l’Ajuntament
Alella recupera els Tres Tombs. Diumenge 26 a les 12.45h. Benedicció a càrrec de Mossèn Josep Fàbregas a la Plaça de l’Ajuntament, al costat de l’església. Trobada: de 9 a 11.30h a la Riera Principal, davant de la plaça d’Antoni Pujadas on es farà un esmorzar de traginers (Preu quatre euros. Carreters i Cavallistes gratuït). Vine amb la teva mascota! Més informació al 647 64 61 42 (Quico Lluch).

EL MASNOU. Port Esportiu del Masnou
XXXIII Cursa de Sant Silvestre El Masnou. Dijous 26 de desembre a les 11 h. Recorregut de 5 km.

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
‘Swing’ a Ocata!. Diumenge 19 a les 12 h. Ballada de lindy hop.

EL MASNOU. Carrer de Sant Rafael
Festa dels Tres Tombs. Diumenge 19 a les 12 h. Benedicció d’animals domèstics. Festa popular dels Tres Tombs, amb la benedicció dels animals. Es faran les tres voltes al carrer de Sant Rafael i el capellà beneirà els cavalls i, després, la resta d’animals. Recorregut: baixada per Tomàs Vives, a l’altura del carrer de Fontanills, i Sant Rafael, Roger de Flor, Santa Rosa i marxaran per Tomàs Vives.

LLAVANERES. El Casal de Llavaneres
XVII Fira del Llibre Vell. Dissabte 28 de desembre a les 11 h. Exposició literària de llibres antics i temàtiques diverses.

LLAVANERES
VIII Aplec de Sant Sebastià. Diumenge 19 a les 10 h.

MATARÓ. Passeig del Rengle
Mercat de brocanters, antiguitats i col·leccionisme. Dissabte 4 de 9 a 14 h.

MATARÓ. Des de davant l’Ajuntament
Presentació del Basilisc de Mataró. Dissabte 18 a les 17 h. Cercavila amb figures convidades de tot Catalunya, i a les 18 h aparició del Basilisc a la plaça de Santa Maria.

MATARÓ. Des del Nou Parc Central
Tres Tombs. Diumenge 19 a les 12 h. Recorregut: carrer del Parc, Muralla dels Genovesos, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna, la Riera i carrer d’Argentona, amb benedicció dels animals a la plaça de Santa Anna.

MATARÓ. Passeig de Padrós
Ofrena floral. Dilluns 27 a les 19 h. Commemoració del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat.

TEIÀ. CAT-Cella Vinaria
Epictet. Història del vi laietà i del celler romà de Teià. Diumenge 5 a les 11 h. Muntatge audiovisual del conte: Epictet, esclau de Luci Pedani Clemens. Presentació i tast dels nous vins de Discipuli Bacchus de Teià. Preu: 3 eruos

Exposicions

ALELLA. Can Manyé
“Vestigium”. Inauguració de l’exposició divendres 31 a les 20.30h. Del col·lectiu del Masnou Cops d’Ull. Fins al 16 de febrer.

CABRILS. Biblioteca
Exposició Joan Amades, la memòria del poble. Fins al 8 de gener

CABRILS. Casal de la Gent Gran
Exposició de pessebres creats per les entitats i associacions de Cabrils. Del 20 de desembre al 6 de gener.

LLAVANERES. Sala d’exposicions de Can Caralt
Exposició de pintura de Marisa Blasco. Divendres 24 a les 19.30h. Fins el 2 de març.

MATARÓ. Ateneu de la Fundació Iluro
Mostra de bestiari festiu i tradicional de Catalunya. Del divendres 10 de gener al diumenge 2 de febrer. Presentació del Basilisc i inauguració: divendres 10 a les 19,30h.

MATARÓ. Sala d’exposicions de la Presó
15 x 15. Inauguració exposició divendres 10 a les 19.30 h. Exposició col·lectiva d’obra sobre paper, en format 15 x 15 cm.

MATARÓ. Col·legi d’Aparelladors
ADN. Inauguració exposició divendres 17 a les 19.30 h. Obra recent d’Ivan Jordà.

MATARÓ. Les Esmandies
Reflexions. Inauguració exposició divendres 24 a les 19 h. Fotografies de Mònica Ventura.

MATARÓ. CAN PALAUET
El Rengle 120, la Nau Gaudí 130, la Presó 150. 3 edificis, 1 ciutat. Fins al 31 de desembre

MATARÓ. Can Palauet
Josefa Tolrà. Fins al 30 de març. Josefa Tolrà (1880-1959) és una figura desconeguda i totalment insòlita que mostra els seus dibuixos en tres museus internacionals d’art contemporani. L’exposició mostra l’excepcionalitat de l’artista per primera vegada.Visita comentada a l’exposició: dimecres 8 a les 20 h.

MATARÓ. CAN PALAUET
El Rengle 120, la Nau Gaudí 130, la Presó 150. L’any 2013 es commemoren els aniversaris de la construcció de tres edificis emblemàtics de la ciutat: el Rengle de Josep Puig i Cadafalch, la Nau Gaudí d’Antoni Gaudí i la Presó d’Elias Rogent.

MATARÓ. CAN SERRA. MUSEU DE MATARÓ
I+D. Ibers + desenvolupament. Fins al 2 de febrer. L’exposició mostra les innovacions que ens han arribat amb el món iber i que encara perduren en la nostra vida quotidiana.

MATARÓ. CAN SERRA. MUSEU DE MATARÓ
Mataró fa recerca sobre el canvi climàtic. Exposició sobre el canvi climàtic i el seguiment de les dades que generen l’estació meteorològica i el mesurador del CO2 atmosfèric, instal·lats a Mataró dins el Projecte Europeu Carboschools+.

MATARÓ. CA L’ARENAS
L’art a Mataró 1942-1958. Els anys de la represa. Primera temporada expositiva a cura d’Àlex Mitrani que ens permetrà recuperar la història artística i cultural de la ciutat a partir de l’activitat desenvolupada al Museu de Mataró. Fins al 30 de març, al 1r pis: Modernitat en anys difícils, amb obres d’Estrany, Cuyàs, els germans Arenas, Alcoy, Rovira-Brull, Tàpies, Hernández Pijuan i Tharrats. Fins al 16 de febrer, a la Sala 1 i Galeria: El primitivisme i l’abstracció: Brotat/Planasdurà. Sala 2: Debe haber algo que esconder, de Rafel G. Bianchi.

MATARÓ. NAU GAUDÍ. COL·LECCIÓ BASSAT
Col·lecció Bassat. Art contemporani de Catalunya 1970-1979 (III). Fins al 27 d’abril del 2014. Exposició del fons de la Col·lecció Bassat on a través de les obres dels nou artistes representats copsarem la Barcelona efervescent dels anys setanta com a laboratori excepcional d’arriscades formulacions creatives. Visita guiada: diumenge 5 a les 12 h.

MATARÓ. Ateneu de la Fundació Iluro
Santi clavell: Amb la ràbia al cos. Fins el dilluns 6 de gener de 2014. De dimarts a dissabtes feiners de 17.30 a 20.30h. Diumenges i festius d’11.30 a 13.30h i de 18.30 a 20.30h

PREMIÀ DE DALT. Museu de Premià de Dalt
Exposició d’Elisenda Sala, Marga Cruz, Anna Rispau i Montse Assens. Fins al 2 de febrer.

PREMIÀ DE DALT. Biblioteca Jaume Perich
Exposició: “El Capità Estelat”, de David Bernad. Del 15 al 31 de gener.

PREMIÀ DE DALT. Museu de Premià de Dalt
Fang a les mans, exposició fotogràfica i poètica. Fotografies de Marga Cruz i poemes de Montse Assens i Anna Rispau. Interpretació de l’obra d’Elisenda Sala, ceramista.

Premià de Mar. Sala Premiart
Exposició col·lectiva. Fins al 6 de gener. A càrrec dels socis de l’Associació.

Premià de Mar. Museu de l’Estampació
Exposició permanent del Museu de l’Estampació de Premià de Mar. Un recorregut per la història, ciència, tècnica, art i disseny de l’estampació tèxtil des del segle XVIII fins a l’actualitat.

Premià de Mar. Museu de l’Estampació
Campions del motociclisme. Fins al 31 de desembre. L’estampació per a l’equipament dels motociclistes.

VILASSAR DE DALT. Museu Arxiu Municipal
Exposició: Les creus de terme al Vilassar històric. Del 13 de desembre al 26 de gener. Horari: dissabtes de 12 a 14 h, de 18 a 20.30 h. i diumenges de 12 a 14 h.

VILASSAR DE MAR. Municipal Ernest Lluch
Exposició d’il·lustracions: Des del bloc d’Ignasi Blanch i Jan Barceló. Del 13 de desembre al 18 de gener.L’il·lustrador Ignasi Blanch dibuixa en un bloc de paper. Un bloc enquadernat amb tapes de cartró, cosit i amb les guardes estampades. En la mostra DES DEL BLOC, presenta Jan Barceló, un jove il·lustrador que també fa servir blocs de paper, que estima els llibres i que es dedica a l’enquadernació.

Infantil

ALELLA. Biblioteca Ferrer i Guàrdia
L’hora del conte. Dimarts 21 a les 17.30h. Menú de contes per a menuts (o no tant), a càrrec de Martha Escudero.

CABERA DE MAR. BIBLOTECA ILTURO
L’hora del conte. Dijous 30 a les 18h. Contes dibuixats, a càrrec de Subi & Anna.

EL MASNOU. Espai FAmiliar “Ludoteca”
Juguem, jugant … fem un ninot de neu?. Divendres 10 a les 17:30 h.

MATARÓ. Biblioteca Popular
Els dijous a La Biblio. Narració i taller de manualitats infantils a partir de les 17.30h. Dijous 2: Els tres Reis d’Orient, de Lluís Farré, il·lustrat per Mercè Canals.Dijous 9: Història d’un eriçó, d’Asun Balzola. Dijous 16: No és més que una grip!, de Didier Dufresne i Armelle Modéré. Dijous 23: Jo sóc el Rei, de Leo Timmers. Dijous 30: Olivia… i la joguina perduda, d’Ian Falconer. I tots els divendres t’esperem al Conte de la Rotllana.

MATARÓ. Ca l’Arenas
Els quatre d’en Terri. Dissabte 4, 11, 18 i 25 a les 18 h. Activitat familiar per a nens i nenes a partir de 5 anys.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
L’hora del conte. Dimarts 7 a les 18 h: Contes per despertar l’any: Tic-tac, tic-tac… ring!, a càrrec de Mon Mas. Dimarts 14 a les 18 h: Lletraferit, a càrrec de Dídac Rocher. Dimarts 21 a les 18 h: Les aventures d’en Miquel Tornavís, a càrrec de Vivim del Cuentu. Dimarts 28 a les 18 h: Sóc la Pau, a càrrec de Mercè García.

MATARÓ. Biblioteca Antoni Comas
L’hora del conte. Dimecres 8 a les 18 h: Contes per despertar l’any: No rondinis!, a càrrec de Mon Mas. Dimecres 15 a les 18 h: Pallasso d’urgència, a càrrec de Josep Roca. Dimecres 22 a les 18 h: El consell de les rates, a càrrec de Josep Roca. Dimecres 29 a les 18 h: A en Fabià no li interessa la guerra, a càrrec de Sílvia Barragán.

MATARÓ. Biblioteca Antoni Comas
El color de l’hivern. Divendres 10 a les 18 h. A càrrec de Gemma Artigas. Places limitades. Inscripció a la biblioteca.

MATARÓ. Can Serra. Museu de Mataró
Juguem a ser arqueòlegs. Diumenge 12 a les 12 h. Per a nens i nenes a partir de 5 anys.

MATARÓ. Sala Casal l’Aliança
Green planet. Diumenge 12 a les 12 h. Espectacle de titelles, a càrrec de Teatre Buffo. Recomanat a partir de 3 anys. Preu: 7€.

MATARÓ. Biblioteca Antoni Comas
L’hora del conte en anglès. Dissabte 18 a les 12 h. Indians and cowboys

MATARÓ. Nau Gaudí
Mans, peus, pans, Viladecans. Diumenge 19 a les 12 h. A partir de 5 anys.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
Llegim!. Dimecres 22 a les 17 h. A partir d’11 anys. Activitat conduïda per l’escriptora Lola Casas.

MATARÓ. Biblioteca Pompeu Fabra
Com vivien els cavallers?. Divendres 31 a les 18 h. A càrrec de Carmen Millán, amb la col·laboració del grup de recreació històrica AC-DC. Places limitades. Inscripció a la biblioteca.

VILASSAR DE MAR. Espai Cultural Can Bisa
Vilassar Màgic ens ofereix “Showtime”. Diumenge 19 a les 18 h. Màgia a Vilassar de Mar.

Sortides i visites

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
Visita a la Mina d’Aigua del Masnou. Diumenge 12 a les 11 h. Us convidem a submergir-vos sota terra per descobrir un tram de les mines d’aigua Cresta i Malet, que formen part d’un laberint de galeries de 27 km. Cal inscripció prèvia al Museu de Nàutica del Masnou: museu.nautica@elmasnou.cat. Telèfon: 93 557 18 30.

EL MASNOU. Can Malet
Calçotada al Berguedà. Dimecres 22 a les 8 h. Informació i reserves: Casal de Gent Gran Can Malet (ptge. de Marià Rossell, 2. Tel. 93 555 47 26).

LLAVANERES. davant el CAP
Excursió a Sant Miquel del Fai. Dissabte 28 a les 7.30h. Farem el barranc del torrent del gat menjat, amb un desnivell de 300 metres i una durada aproximada de 4 hores per completar els sis ràpels de la travessa. S’organitzarà una ruta alternativa pels cingles de Bertí.

MATARÓ. Museu de Mataró
Vil·la romana de Torre Llauder. Dissabte 4, 11, 18 i 25 a les 12 h. Visita guiada al Clos arqueològic de Torre Llauder.

MATARÓ. Museu Arxiu de Santa Maria
Visita a les Seccions del Museu Arxiu de Santa Maria. Dissabte 4 a les 18 h. Visita comentada per diversos espais de la basílica i les seccions del Museu Arxiu de Santa Maria.

MATARÓ. Fundació Jaume Vilaseca
Visita guiada a la Fundació Jaume Vilaseca de Gènere de Punt. Dissabte 18 a les 11 h. Inscripcions a www.tanitdifusio.cat. Preu: 2,5 €

MATARÓ. Des de l’Ajuntament
El Modernisme a Mataró. Diumenge 26 a les 11 h. Ruta guiada.

MATARÓ. Ca l’Arenas
Un tast d’art a Ca l’Arenas. Diumenge 26 a les 12 h. Visita guiada.

MATARÓ. Casa Coll i Regàs
Visita cultural àudio-guiada. Diumenge 26 de 10,30 a 12,30h. Entrada lliure

MATARÓ. Museu de Mataró
Museu de Mataró. Dimecres 29 a les 18 h. Visita guiada a les sales de la mostra permanent del Museu.

S. VICENÇ MONTALT. Parking C/Ginesta
Matinal familiar a: Puig Drau i el Dui (Parc Natural del Montseny). Diumenge 12 a les 8 h. Sortint des de Collformic, marxarem per relleus emblemàtics del Montseny, amb paratges molt adients per fotografiar. Dificultat Mitja: per a tota la familia. Pep Fané: 654 323 421. Organitza: MONTALTREK. www.montaltrek.org.

S. VICENÇ MONTALT. Parking C/Ginesta
Montaltkids: la volta al pantà de Santa Fe. Disabte 18 a les 8.30 h. Farem una sortida circular, pasant per el costat del embassament, veient l’aigua com cau des de la capçalera del riu. Ferran: 639170751 i l’Anna: 630316792. Organitza: MONTALTREK. www.montaltrek.org.

S. VICENÇ MONTALT. Parking C/Ginesta
Nordik walking a: la Creu de Canet. Diumenge 19 a les 9 h. Des de La Creu de Canet, caminarem entre pinedes i divisarem una bona prespectiva de la costa. Dificultat Baixa. Són necessaris els bastons de Nordik Walking. Josep Grau: 666 77 12 81. Organitza: MONTALTREK. www.montaltrek.org.

VILASSAR DE DALT
Ruta Prehistòrica. Dissabte 28 de desembre a les 10.30h. Com vivien els prehistòrics al Maresme? Quins eren els seus rituals funeraris? Troba les respostes passejant amb un arqueòleg per la ruta prehistòrica de Vilassar de Dalt. Preu: 4€.

Xerrades i conferències

ALELLA. Can Lleonart
Xerrada. “Seguretat a la xarxa”. Dijous 16 a les 20h. A càrrec de personal dels Mossos d’Esquadra.

ALELLA. Espai Jove
Xerrada. “Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció de l’Embaràs”. Dijous 23 a les 19h. A càrrec de Noemí Elvira de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears.

ALELLA. Can Lleonart
Conferència “Autosuficiència energètica a Catalunya”. Dijous 23 a les 20h. Dr. Joaquim Coromines. Organitza ANC Alella per la Independència.

ALELLA. Can Lleonart
Tertúlia. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). El naixement d’un geni (1a part). Dijous 6 de febrer a les 20h. A càrrec de Joan Vives, músic, divulgador musical i locutor-redactor de Catalunya Música.

MATARÓ. Sala d’Actes de la Fundació Iluro
‘Per una consciència crítica’. Dimecres 8 a les 20h. Conversa entre: Enric Sala, cap d’Opinió de ‘El Periódico’ i Juan José Tamayo, doctor en teologia i filosofia.

MATARÓ. Casal L’Aliança
Els costos invisibles de la maternitat. Dijous 9 a les 19 h. A càrrec de la sociòloga Sara Moreno. Sòcies gratuït a les no sòcies 3 €.

MATARÓ. Col·legi d’Aparelladors
El tractat d’Utrecht. Dilluns 13 a les 18 h. A càrrec de Sebastià Sardiné, advocat, escriptor i investigador històric. Preu: 5 €.

MATARÓ. Les Esmandies
La Fundació Vicenç Ferrer. Divendres 17 a les 19 h. Coordinen Toni Bescos i J. Carlos Molina.

MATARÓ. Les Esmandies
Tinc una urgència. Divendres 17 a les 19.30 h. A càrrec de la doctora Esther Limón.

MATARÓ. Col·legi d’Aparelladors
L’art del 1700 a Catalunya. Dilluns 20 a les 18 h. A càrrec de Mercè Riera, historiadora de l’art i divulgadora cultural. Preu: 5€.

MATARÓ. Can Palauet
Cloenda Any Punsola. Dimecres 22 a les 19.30 h. Acte de balanç de les activitats realitzades entorn a l’Any Punsola, objectius aconseguits i nous reptes.

MATARÓ. Col·legi d’Aparelladors
Biografia de Vilana Perles i els papers perduts de Mataró. Dilluns 27 a les 18 h. A càrrec de Sebastià Sardiné, advocat, escriptor i investigador històric. Preu: 5 €.

MATARÓ. Can Palauet
El poble dels ibers: tecnologia i cultura.Dijous 30 a les 19.30 h. A càrrec de David Asensio, professor associat de la UB i la UAB. Activitat vinculada a l’exposició I+D Ibers + desenvolupament del Museu de Mataró.

MATARÓ. Ca l’Arenas
El disseny d’exposicions a Ca l’Arenas. Dijous 30 a les 19.30 h. A càrrec del dissenyador gràfic i artista Jordi Cuyàs.

Teatre

ALELLA. Plaça d’Antoni Pujadas
Sortida al teatre Villaroel. Dimecres 5 de febrer a les 19.30h. “El Crèdit”. Autor: Jordi Galceran. Director: Sergi Belbel. Actors: Jordi Boixaderas i Jordi Bosch. Organitza: Ajuntament d’Alella.

EL MASNOU. Espai Escènic Ca n’Humet
El sopar dels idiotes. Dissabte 18 a les 21 h i Diumenge 19 a les 19 h. Obra escrita per Francis Veber. Un important editor conjuntament amb els seus amics, tots ells uns esnobs, organitzen setmanalment un sopar a la qual són convidats alguns espècimens del gènere idiota, que amenitzen la vetllada amb les seves estupideses. Preu: 5 euros

MATARÓ. Cafeteria Alarona
Què hi faig aquí baix si sóc un àngel?. Divendres 3 a les 22 h. Teatre a càrrec de l’actriu Mariona Casanovas. Preu: 7 €.

MATARÓ. Sala Cabanyes
Els Pastorets. Dilluns 6, 11 i 18 a les 19 h. Diumenge 12, 19 i 26 a les 17 h. Preus: 15 € / 12 €.

MATARÓ. Teatre Monumental
El Trencanous. Diumenge 12 a les 18 h. A càrrec del Jove Ballet de Catalunya. Coreografia de Marta Bustamante. Preu: 12 €

MATARÓ. Foment Mataroní
Cuidado con las personas formales. Diumenge 12 a les 18.30 h. A càrrec del Grup Independent de Teatre de Mataró. Preus: 6€/ 5€.

MATARÓ. Nau Gaudí
Visita teatralitzada a la Nau Gaudí. Diumenge 12 a les 12 h.

MATARÓ. Cafeteria Alarona
Cendres. Divendres 17 a les 22 h. A càrrec de la companyia moianesa Arbredecabra. Preu: 4 €

MATARÓ. Can Gassol
Assaig obert de ‘Nidea’. Diumenge 19 a les 19 h. Espectacle en moviment, objectes i videocreació. Un relat interdisciplinar que es construeix a partir de la relació del cos i l’objecte. A càrrec de Xavi Estrada. Gratuït.

MATARÓ. Can Gassol
Vals-Blessé(e). Dissabte 25 a les 21 h. Estrena de l’espectacle de teatre, circ i moviment de la companyia Daraomai-Zuid, dirigit per Blai Mateu. Preu: 5 €

MATARÓ. Teatre Monumental
La Flauta Màgica. Diumenge 26 a les 18 h. A càrrec de la companyia Dei Furbi. Una relectura de La Flauta Màgica de Mozart a cappella totalment original a través del viatge d’uns personatges que intentaran superar, amb el poder de la música i de l’art, les pors que tots tenim. Preus: 17 € / 14 €.

MATARÓ. Cafeteria Alarona
Els fruits de la passió. Divendres 31 a les 22 h. A càrrec de la companyia gironina La Minúscula. Preu: 4 €

Premià de Mar. Espai l’Amistat
T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré. Dissabte 28 de desembre a les 21.30 h. De Joe diPietro i Jimmy Roberts. L’espectacle mostra les interioritats del món de la parella. És una visió ampliada, irònica, divertida, entremaliada, fresca i tendra d’experiències que tothom ha viscut en algun moment o altre de la seva vida: la primera cita, el nuviatge, el matrimoni, l’arribada dels fills, la rutina, la crisi dels quaranta o l’amor en la vellesa. És, en definitiva, l’oportunitat de reviure, amb humor, les relacions sentimentals. Preu: 20€.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí