Propostes del mes de juliol de 2016

Text: Redacció
694

Activitats literàries

ARENYS DE MAR. Biblioplatja
Recital de sonoritats polipoètiques. Diumenge 31 a les 20h. A càrrec de Fèlix Cucurull i Dídac Rocher.

ARGENTONA. Biblioteca Municipal
Parlem de Clàssics. Dimarts 5 a les 19.30 h. Una història de dues ciutats de Charles Dickens.

ARGENTONA. Biblioteca Municipal
Presentació llibre. Divendres 8 a les 19.30 h. L’escriptora Emília Illamola ens presenta el seu darrer llibre publicat, Más allá del cielo azul.

Caldes d’Estrac. Fundació Palau
HACnaguració, Epifanies sinestèsiques del fracassart. Dijous 14 a les 20h. Intervencions artístiques de Mercè Capdevila, Miquel Àngel Marín Ribes, Vicenç Viaplana i Ester Xargay que celebraran l’HACnauguració de “Fracassart: de la no-mort de l’art”, la darrera mostra del gran poeta i artista Carles Hac Mor (1940-2016). Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
És quan gloso que hi veig clar. Dijous 14 a les 21h. Combat de glosa amb el músic Marcel Marimon i els glosadors Mireia Mena i Ferriol Macip. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
El nus la flor. Dijous 14 a les 22h. El pianista Daniel Ariño ha musicat un recull de poemes inèdits d’en Casasses i n’ha fet un cicle per piano i veu, tan parlada pel mateix poeta com cantada per la Maria Mauri. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Pati de la Fundació Palau
Poètica de la Resistència amb David Fernàndez. Divendres 15 a les 20h. Quanta poètica té el gest de resistir? Quantes desobediències habiten la poesia? Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
Maria Arnal i Marcel Bagés. Divendres 15 a les 21h. Amb el seu primer treball van rebre el reconeixement de la crítica. Enguany presenten l’EP Verbena. A més, reinterpreten poemes de Vicent Andrés Estellés i homenatgen Ovidi Montllor. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Pati de la Fundació Palau
Futur Present: Laia Carbonell, Carles Morell, Aina Torres i Irene Solà. Dissabte 16 a les 20h. Un recital únic per conèixer quatre de les veus més talentoses del panorama de la poesia jove. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
Nit de poetes. Dissabte 16 a les 21h. Antònia Vicens, Tomàs Arias i Lucia Pietrelli. Tres generacions, tres mons, tres poetes que brillen amb llum pròpia. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
Instants. Dissabte 16 a les 22h. Concert poètic-visual basat en l’obra de la poeta polonesa Wisława Szymborska (1923-2012, Premi Nobel 1996) a càrrec de Kórnik Trio. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Pati de la Fundació Palau
Recuerdos de Ypacaraí. Diumenge 10 a les 12h. Pep Gómez i Pepino Pascual han parit un espectacle que enlluerna i escampa alegria pel món. Dins el cicle de Poesia i +.

Canet de Mar. Escola de Teixits de Punt
AMOR. Arrels, branques i fulles. Dijous 7 a les 21 h. Heura Gaya, Meritxell Gené i Meritxell Cucurella-Jorba ens proposen un concert poètic i un recital musicat que celebra l’amor en totes les seves facetes. Dins el cicle de Poesia i +.

Canet de Mar. Escola de Teixits de Punt
Acorar. Dijous 7 a les 22h. El text pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca. Dins el cicle de Poesia i +.

Dosrius. El Pou de Glaç
El club dels poetes vius amb Mario Gas. Diumenge 10 a les 21h. Mario Gas farà un recital de poesia contemporània escrita en català, de Blanca Llum Vidal a Víctor Obiols. Dins el cicle de Poesia i +.

Dosrius. El Pou de Glaç
Pep Lladó. Diumenge 10 a les 22h. Pep Lladó presentarà el disc “Després de la rumba”. Dins el cicle de Poesia i +.

Llavaneres. Jardins de Can Caralt
24 Versos per segon. Divendres 8 a les 21.30h. Recital de Míriam Cano, Francesc Gelonch i Esteve Plantada, tres veus poètiques que escriuen sovint poemes que esdevenen imatges i que alhora sorgeixen de les imatges i del cinema. Dins el cicle de Poesia i +.

Llavaneres. Jardins de Can Caralt
+ A prop amb Albert Serra. Divendres 8 a les 22.30h. Espai per conèixer amb més profunditat un creador i la seva relació amb la poesia. Enguany amb Albert Serra, el director de cinema més internacional i singular de casa nostra. Dins el cicle de Poesia i +.

MATARÓ. PLAÇA DE CAN XAMMAR
Poesia i música. Diumenge 3 a les 21 h. Recital de poesia amb Josep Pedrals i Enric Casasses i espectacle de música experimental amb Joan Cot al vibràfon i Josep Bruguera a la bateria.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Véns a la tertúlia?. Dimecres 6 a les 19 h. L’Origen: una indicació, de Thomas Bernhard. Moderada per l’escriptor Toni Sala.

MATARÓ. BUC DE LLIBRES
Presentació llibre. Dijous 7 a les 19 h. Presentem Fem Santes, de Gemma Pont, de la millor manera: amb un taller de manualitats a l’entorn del llibre.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Da, da, Dahl. Dijous 7 a les 20.30 h. A càrrec d’Oriol Colomer i amb música en directe de Mickey de los Reyes. Amb la col·laboració del Celler Nou de Mataró.

Mataró. Pati del Cafè Nou
VA. Recital. Dissabte 9 a les 22h. Homenatges a Ventura Ametller, un dels seus escriptors més desconeguts i necessàriament reivindicables. Dins el cicle de Poesia i +.

MATARÓ. CAN MARFÀ
Josep M. Ferrer: al servei de les persones, la ciutat i el país. Dilluns 11 a les 19.30 h. Homenatge i presentació d’una biografia escrita per Manuel Cusachs i un recull dels seus articles sobre indústries tèxtils mataronines, publicats al Butlletí de la Fundació Jaume Vilaseca. Amb l’actuació de la Coral La Perla de l’Havana.

MATARÓ. Biblioteca Fundació Iluro
Una aproximació a la creació literària. Dimarts 12 a les 10 h. A càrrec d’Emília Illamola, escriptora.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Diversitat. Dijous 14 a les 20.30 h. Amb Lluïsa Aranaz i Enric Domingo i música en directe de Xavier Rodon.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
La volta eròtica al món. Dimarts 19 a les 21.30 h. Contes eròtics amb Roser Amills.

MATARÓ. BIBLIOTECA FUNDACIÓ ILURO
Quan la vida esdevé poesia i a l’inrevés. Dijous 21 a les 10 h. Parlem de Gabriel Ferrater.

Premià de Mar. Biblioteca M.Rosselló
Presentació llibre. Dijous 21 a les 19 h. El missatger del rei, de Toni Civit Amb la participació del periodista i escriptor Manuel Cuyàs i l’autor.

St Vicenç de Montalt. Parc Germans Gabrielistes
Recuerdos de Ypacaraí. Diumenge 10 a les 12h. Pep Gómez i Pepino Pascual han parit un espectacle que enlluerna i escampa alegria pel món. Dins el cicle de Poesia i +.

VILASSAR DE DALT. Biblioteca Can Manyer
Presentació llibre. Dimarts 5 a les 19.30h. Democràcia o Cleptocràcia, cap a on va Espanya? de Damià del Clot. Presentació a càrrec del mateix autor i de l’alcalde de Vilassar de Dat, Xavier Godàs.

VILASSAR DE DALT. Biblioteca Can Manyer
Presentació de la guia 25 LiteraRutes i de la ruta del Retaule. Divendres 8 a les 19h. Es proposa un acte que vol ser un homenatge a la creació més icònica del Vilassar dels anys 70 i 80, el Retaule dels Sants Màrtirs. Tot seguit, es farà una passejada pel centre del poble que inclourà lectures teatralitzades de fragments del retaule i acabarà amb un tast de vins de la DO Alella.

VILASSAR DE DALT. Forns romans de la Fornaca
Vetllada poètico-musical. Divendres 15 a les 22h. Celebració del 10è aniversari de l’acte amb poetes convidats.

VILASSAR MAR. LLIBRERIA INDEX
Presentació llibre. Dimarts 5 a les 19.30h. El chico del partenón de Ruben Darío Gualtero. Amb la presència de l’autor.

VILASSAR MAR. JARDÍ DE CAN BISA
Vespre Shakespearià. Dijous 14 a les 20.30h. Lectures dramatitzades per la Tropa Teatre. Ens acompanyarà Andreu Jaume, editor de l’obra completa de Shakespeare.

Cinema

ALELLA. Hort de la Rectoria
Cinema a la Fresca: Inside Out. Dijous 28 a les 22.30 h.

ARENYS DE MAR. platja de la Picòrdia
Cine pícnic: Hotel Transilvània 2. Dimarts 12 a les 22h.

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Cine pícnic: Pan. Dimarts 19 a les 22h.

ARENYS DE MAR. Platja de la Picòrdia
Cine pícnic: Els Minions. Dimarts 26 a les 22h.

CABRILS. Can Barba
Cinema a la fresca: El Libro de la Selva. Dissabte 16 a les 22h.

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
14è FASCURT. Del 7 al 9 de juliol. Festival de Curtmetratges del Masnou. Tres dies de cinema amb més de 700 curtmetratges arribats d’arreu. Cada vespre a partir de les 22 h.

MATARÓ. PLATJA DEL CALLAO
Les Combattants. Dissabte 9 a les 21 h. De Thomas Cailley, França, 2014.

MATARÓ. PLATJA DEL CALLAO
The Lobster. Dissabte 16 a les 21 h. De Yorgos Lanthimos, Grècia, 2015.

MATARÓ. FOMENT MATARONÍ
Les Santes Retro. Dijous 21 a les 18 i 20.30 h. 85 minuts d’imatges de Les Santes dels anys 70 i 80, amb un muntatge d’Andreu Roig. 3 €

MATARÓ. PLATJA DEL VARADOR
Rumba tres: de ida y vuelta. Dissabte 23 a les 21 h. De Joan Capdevila i David Casademunt , Catalunya, 2015.

MATARÓ. PLATJA DEL VARADOR
Barcelona nit d’hivern. Dissabte 30 a les 21 h. De Dani de la Orden, Catalunya, 2015.

PREMIÀ DE MAR. PATRONAT TEATRE
Luces de Paris. Dissabte 16 a les 20 h i diumenge 17 a les 19 h. De Marc Fitoussi, França, 2015.

VILASSAR DE MAR. Biblioteca E. Lluch
El Triunfante. Dimecres 13 a les 19 h. Documental. Dins la Universitat d’estiu, Mar i Ultramar 2016.

VILASSAR DE MAR. Centre Parroquial
Santuaris de l’antifranquisme. Dijous 14 a les 21 h. Amb Llúcia Oliva, periodista i directora del documental, i amb Mn. Joan Soler, un dels protagonistes.

Concerts

ALELLA. Jardins de Cal Marquès
Mónica Green. Dissabte 2 a les 22h. Juntament amb la selecció d’instrumentistes i veus més destacada de l’escena actual rendeixen tribut als èxits més importants de la musica Soul, Funky, Motown i R&B. Dins el Festival d’Alella. Preu: 18€.

ALELLA. celler Bouquet d’Alella
Maria Rodés + Lu Rois. Dissabte 9 a les 22 h. Maria Rodés és una veu que no admet comparacions i una instrumentació tan austera com serena. Lu Rois presenta Cau de Lluna, el seu segon disc. Dins el Festival d’Alella. Preu: 16 €.

ALELLA. Celler Alta Alella Cava Privat
Gossos. Divendres 15 a les 22 h. Retrospectiva dels 22 anys del grup, on els espectadors es convertiran en protagonistes. Espectacle de petit format, senzill i íntim. Dins el Festival d’Alella. Preu: 15 €.

ALELLA. Parc de Can Sors
Núria Graham. Dijous 16 a les 22h. El pop sòlid d’aquesta jove vigatana de veu vellutada, transita en un reguitzell de temes impecables i moderns. Dins el Festival d’Alella. Gratuït.

ALELLA. Can Lleonart
Concert ‘Carta Blanca’. Dimecres 20 a les 19h. Del projecte Músics en Residència. Obres de Schubert, Gounod i Villa-Lobos. Dins el Festival d’Alella. Preu: 8 €

ALELLA. Església de Sant Feliu
Concerts músics en residència. Dijous 21 a les 22h. Concert homenatge a Enric Granados en el centenari de la seva mort. Dins el Festival d’Alella. Preu: 15 €

ALELLA. Església de Sant Feliu
Concerts músics en residència. Dissabte 23 a les 22h. Obres de Joseph Haydn, Enric Granados, Béla Bartók i Ludwig Van Beethoven. Dins el Festival d’Alella. Preu: 15 €.

ALELLA. Restaurant Els Garrofers
El banquet de les paraules. Dissabte 24 a les 19.30h. Aquest espectacle fusiona música, poesia i gastronomia i traspassen els seus propis límits. Amb vins de la DO Alella. Dins el Festival d’Alella.

ALELLA. Espai Jove
Joan Colomo. Divendres 22 a les 22.30h. L’artista ens visitarà en solitari, portant la seva música i lletres impregnades de cert nihilisme socials i al mateix temps profundament marcades per l’amor i les relacions humanes.

ALELLA. Plaça de l’Ajuntament
Sardanes. Diumenge 31 a les 19h. Amb la cobla Principal de Llobregat.

ARENYS DE MAR. Riera, davant del Xifré
Concert de Festa Major. Divendres 8 a les 19h: Orquestra Montgrins. Dissabte 9 a les 19h: Orquestra Maravella.

ARENYS DE MAR. platja de la Picòrdia
Barraques. Divendres 8 a les 23.30h. La Litoral Freak, Lagrimas de Sangre i Auxili. Dissabte 9 a les 23.30h: Salseta del Poble Sec i La Loca Histeria. Diumenge 10 a les 23h a la plaça de l’Església: Miquel del Roig i A4 Reggae Orchestra.

ARENYS DE MAR. plaça de l’Església
Dijous sardanes. Dijous 14 a les 19.30h: Cobla Iluro. Dijous 21 a les 19.30h: Cobla Marinada. Dijous 28 a les 19.30h: Cobla Premià.

ARENYS DE MAR. pati del Xifré
Jornada inaugural del 25è Festival de Jazz d’Arenys de Mar. Divendres 15 a les 21h. Amb: Nòmada Trio (21 h), Arrigo Tomasi Trio & Laia Porta (22 h), Divinas (23 h) i Big Band d’Arenys (24 h). Preu: 8€ / 10€

ARENYS DE MAR. Club de Pesca Mar Sport
Havaneres amb el Grup Montjuïc. Dissabte 16 a les 22h. Hi haurà rom cremat per a tots els assistents.

ARENYS DE MAR. Teatre Principal
Nit d’Aposta: concert espectacle d’òpera, sarsuela i napolitanes. Diumenge 17 a les 19h.

ARENYS DE MAR. Pati del Xifré
Big Dani Pérez & Big Mamma & Lluís Coloma. Divendres 22 a les 22.30h. 25è Festival de Jazz d’Arenys de Mar. Preu: 8 € / 10 €.

ARENYS DE MAR. Pati del Xifré
Saphie Wells & The Swing Cats. Divendres 29 a les 22.30h. 25è Festival de Jazz d’Arenys de Mar. Preu: 8 € / 10 €.

ARENYS DE MUNT. Castell Jalpí
Coetus. Dilluns 11 a les 22h. Presenta el disc Entre Tierras. XII Cicle de Música Mediterrània.

CABRERA. Plaça Nova
Ballada de sardanes. Diumenge 17 a les 19 h.

CABRILS. Can Barba
Orquestra de cambra de l’Empordà. Dissabte 2 a les 22h. Dins el Musicab. Preus: 15€ / 10€.

CABRILS. Parc Anselm Clavé
The Pinker Tones. Dissabte 9 de a les 12h. Concert familiar. Gratuït. Dins el Musicab.

CABRILS. Can Barba
Maria Arnal & Marcel Bagés + Ferran Palau. Dissabte 9 a les 21.30h. Dins el Musicab. Preus: 15€ / 10€.

CABRILS. Can Barba
Roger Mas. Divendres 15 de a les 22h. Presentarà les cançons del seu nou disc, Irredempt.Dins el Musicab. Preus: 15€ / 10€.

CABRILS. Can Barba
Reggae per xics. Dissabte 23 de a les 12h. Concert familiar. Gratuït. Dins el Musicab.

CABRILS. Can Barba
The gospel viu choir. Dissabte 23 de a les 22h. Dins el Musicab. Preus: 15€ / 10€.

CABRILS. Can Barba
Paco Ibáñez. Diumenge 31 de a les 22h. Presenta Vivencias, el seu projecte artístic, cultural i personal on repassa tot allò que ha viscut en 80 anys de vida i 50 sobre l’escenari. Dins el Musicab. Preus: 22€ / 30€.

CABRILS. Can Barba
Cabosanroque + Joe Crepúsculo + Sara V. Dissabte 6 d’agost 21:30h. La proposta més trencadora del Musicab en què es podrà ballar a ritme de les màquines de CaboSanRoque, el pop independent de Joe Crepúsculo o el techno house de la dj i productora cabrilenca Sara V. Dins el Musicab. Preus: 8€ / 12€.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
Maria Arnal i Marcel Bagés. Divendres 15 a les 21h. Amb el seu primer treball van rebre el reconeixement de la crítica. Enguany presenten l’EP Verbena. A més, reinterpreten poemes de Vicent Andrés Estellés i homenatgen Ovidi Montllor. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
Niño de Elche + Proscritos DF. Divendres 15 a les 22h. Ja sigui acompanyat de membres del grup sevillà Pony Bravo, dels Los Voluble o, en aquesta ocasió, dels flamencs heterodoxos Proscritos DF, els concerts del Niño de Elche són un cop de puny revelador. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
Instants. Dissabte 16 a les 22h. Concert poètic-visual basat en l’obra de la poeta polonesa Wisława Szymborska (1923-2012, Premi Nobel 1996) a càrrec de Kórnik Trio. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
Ran Ran Ran. Diumenge 17 a les 20.30h. Representen el millor de la tradició folk i l’indie lo-fi. Presentaran el disc “aquest món de bogeria… Tot esperant un nou Big Bang!”. Dins el cicle de Poesia i +.

Caldes d’Estrac. Parc de Can Muntanyà
Joan Colomo. Diumenge 17 a les 21:30h. En Colomo cada cop és més bon compositor, més bon sastre: teixeix sense estridències. Dins el cicle de Poesia i +.

CANET DE MAR. Escola de Teixits de Punt
AMOR. Arrels, branques i fulles. Dijous 7 a les 21 h. Heura Gaya, Meritxell Gené i Meritxell Cucurella-Jorba ens proposen un concert poètic i un recital musicat que celebra l’amor en totes les seves facetes. Dins el cicle de Poesia i +.

CANET DE MAR
Canet Rock 016. Dissabte 2 a partir de les 16h.Amb l’actuació de: Animal, Blaumut, La pols I l’era, Sidonie, Miquel del Roig, Manel, Els Pets, Sangtraït, La Gran Pegatina, La Raiz, Itaca Band, Aspencat, Els Catarres.

Dosrius. El Pou de Glaç
Pep Lladó. Diumenge 10 a les 22h. Pep Lladó presentarà el disc “Després de la rumba”. Dins el cicle de Poesia i +.

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
Sardanes. Dissabte 16 a les 19.30 h. Amb la Cobla Iluro.

LLAVANERES. Església parroquial
Concert d’orgue i flauta travessera. Dijous 14 a les 21.30 h. Amb els organistes Jared Post (Amèrica del Nord), Mila Chervenivanova (Bulgària) i Irina Vavilova (Rússia) acompanyats per la flautista Elisabet Franch.

LLAVANERES. parc de Ca l’Alfaro.
Barraques. Divendres 15 a les 22 h. Amb Miquel del Roig, Animal i Ebri Knight.

LLAVANERES. parc de Ca l’Alfaro.
Concert de Festa Major. Diumenge 17 a les 19.30h. Amb l’Orquestra Montgrins.

MATARÓ. LES ESMANDIES
Concert de corals. Diumenge 3 a les 12 h. A càrrec del nou Cor de l’Aula de Música Masafrets i la coral Veus de Túria.

MATARÓ. PLAÇA DE CAN XAMMAR
Poesia i música. Diumenge 3 a les 21 h. Recital de poesia amb Josep Pedrals i Enric Casasses i espectacle de música experimental amb Joan Cot al vibràfon i Josep Bruguera a la bateria.

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
Tocata i fuga en re menor a 3 orgues. Diumenge 3 a les 21 h. Raúl Prieto, Konstantin Volostnov i Maria Teresa Sierra interpretaran amb tres orgues la famosa tocata i fuga en re menor de Bach, entre altres peces. 5è Festival Internacional d’Orgue. 5è Festival Internacional D’orgue. 3 €

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
Lorenzo Ghielmi. Dimecres 6 a les 21 h. Concert amb un dels especialistes de música barroca més prestigiosos del món. Per primera vegada podrem gaudir del seu estil electritzant a l’orgue monumental de Santa Maria. 5è Festival Internacional D’orgue.

MATARÓ. CONVENT DE LES CARMELITES DESCALCES
Concert internacional d’orgue i flauta travessera. Dijous 7 a les 21 h. Irina Vavilova, Mila Chervenivanova i Jared Post, organistes de Rússia, els Estats Units i Bulgària, interpretaran música de Handel, Telemann, Mozart i Gluck acompanyats de la flautista catalana Elisabet Franch, en una nit màgica de música barroca. 5è Festival Internacional D’orgue.

MATARÓ. TEATRE MONUMENTAL
De Houston a Mataró. El romanticisme del piano i l’espectacularitat de l’orgue. Divendres 8 a les 21 h. El Duo MusArt-Barcelona, amb Maria Teresa Sierra al piano i Raúl Prieto a l’orgue, porta a Mataró el mateix programa que dues setmanes abans haurà interpretat a Houston. 5è Festival Internacional D’orgue.

MATARÓ. DAVANT L’AJUNTAMENT
L’orgue al carrer. Dissabte 9 a les De 19 a 21 h. Raúl Prieto porta l’orgue al carrer amb actuacions intermitents de 20 minuts. Una activitat única i singular. 5è Festival Internacional D’orgue.

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
Orgue amb acordió de concert. Diumenge 10 a les 21 h. Un dels duos més sorprenents del panorama internacional, format per Masha Vlasova, (acordió de concert) i Konstantin Volostnov (orgue), torna a Santa Maria per repetir l’èxit del 2014. 5è Festival Internacional D’orgue.

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
Concurs d’orgue. Divendres 15 a les 21 h. El concert de final de curs de l’Acadèmia Internacional d’Orgue Mataró-Barcelona s’inclou en la programació del festival. 5è Festival Internacional D’orgue.

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
Concert espectacular d’orgue: Raúl Prieto. Dissabte 16 a les 21 h. Una vegada més el nostre organista Raúl Prieto oferirà un concert únic al món, en què el públic i una il·luminació espectacular jugaran un paper fonamental. 5è Festival Internacional D’orgue.

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
Missa amb música interpretada pels alumnes de l’Acadèmia Internacional d’Orgue. Diumenge 17 a les 18 h. L’acte final de l’Acadèmia Internacional d’Orgue de Mataró- Barcelona és una missa en què els alumnes interpreten totes les peces. El final serà a càrrec del guanyador del concurs celebrat el divendres anterior, escollit pel públic. Amb la participació del tenor Raül Poblet. 5è Festival Internacional D’orgue.

MATARÓ. PLAÇA DE SANTA ANNA
Sardanes. Dissabte 9 a les 19.15 h. Amb la Cobla Premià.

MATARÓ. ESGLÉSIA DE SANT JOSEP
Gala lírica solidària. Dissabte 9 a les 21 h. Gala solidària a favor de la Residència Torre Llauder de Càritas. A càrrec del tenor mataroní Josep Fadó, acompanyat de grans noms de la lírica actual i de projecció internacional. Aportacions voluntàries.

Mataró. Pati del Cafè Nou
Delorean/Laboa. Dissabte 9 a les 22h. La nit començarà amb un homenatge a l’escriptor Ventura Ametller que combinarà recital poètic, música i projeccions. Tancarà la nit el grup de música basc Delorean amb un altre homenatge, en aquest cas al polifacètic Mikel Laboa. 10 €. Dins el cicle de Poesia i +.

MATARÓ. PLAÇA DE CAN XAMMAR
Espectacle de dansa contemporània i concert amb Tangerine Trio. Diumenge 10 a les 21 h

MATARÓ. MAS FOGUERES DEL TORRENT
Cobla La Selvatana. Divendres 22 a les 19.30 h. Un recorregut per les sardanes al llarg de 160 anys. Amb la participació de la colla sardanista Aires Gironins del CEIEG de Girona. Acte en commemoració dels 700 anys del Mas Fogueres del Torrent.

MATARÓ. Parc Central
Melendi. Divendres 22 a les 22 h. Preu: 31€

MATARÓ. Plaça de Santa Anna
Mr Freak Ska + Reumas Bros. Divendres 22 a les 23 h.

MATARÓ. Espai Firal del Parc Central
Concerts Dissantes. Dissabte 23 a les 21h. Ohio Band + Ferran (Exceso) + Cesck Freixas + Los Ignorantes + Els Catarres + Buhos + DJ Sendo.

MATARÓ. Pati de les Caputxines
Mamma Mia, quanta música! Diumenge 24 a les 19.30 h. A càrrec de Coral La Nota.

MATARÓ. Passeig del Callao
Concert de gòspel. Diumenge 24 a les 20 h. Amb Gospelsons.

MATARÓ. Passeig del Callao
Havaneres i rom cremat. Diumenge 24 a les 22 h. Amb els grups Port Bo i Peix Fregit.

MATARÓ. Passeig del Callao
Tour 40 Principales. Dilluns 25 a les 23 h. Amb els dj Adrià Ortega i Sergi Sànchez.

MATARÓ. Pati de la Residència Sant Josep
Concert de Barram: 24 rumbes. Dimarts 26 a les 12 h. Amb Carles Belda, Rafalitu Zalazar i Joanet de Mataró.

MATARÓ. Pati del Cafè Nou
Las Migas. Dimarts 26 a les 21 h.

MATARÓ. Parc Central
Revetlla de Festa Major. Dimarts 26 a les 23 h. Amb Zoom + Sense Sal + La banda del coche rojo + Dj David Oleart.

MATARÓ. Port de Mataró
Orquestra Plateria + Yumi Gipsy Band. Dimecres 27 a les 23.30h.

MATARÓ. Passeig del Callao
Animal + Aspencat. Dimecres 27 a les 23.30 h.

MATARÓ. Pati del Cafè Nou
The New Catalan Ensemble. Dijous 28 a les 21 h.

MATARÓ. Plaça de l’Ajuntament
Pachawa Sound+ Dalton Bang. Dijous 28 a les 22 h

MATARÓ. Plaça de Santa Anna
Obeses. Dijous 28 a les 23 h.

PREMIÀ DE DALT.Plaça de la Fàbrica
Robert Smyth Academy. Dilluns 4 a les 19.30 h. Concert de Jazz gratuït.

PREMIÀ DE DALT.Can Casadellà
Pau Figueres. Dissabte 16 a les 22h. Dins del 39è Festival de Música del Maresme. Preu: 12 €.

PREMIÀ DE DALT.Jardins de Can Claramunt
Orquestra de Cambra Catalana. Dissabte 30 a les 22h. Dins del 39è Festival de Música del Maresme. Preu: 12 €.

PREMIÀ DE DALT. Jardins de can figueres
Martirio 30 años. Divendres 8 a les 22 h. Acompanyada de bona part dels músics que li han fet costat al llarg d’aquests trenta anys i amb l’escalfor d’uns convidats molt especials, en aquesta nit de celebració està garantida l’emoció i la bona música. 21è Jazz en la nit. Preu: 15€

PREMIÀ DE DALT.Jardins de can figueres
Dani Nel·lo. Divendres 15 a les 22 h. 4 maneres d’interpretar, a vegades pròximes al jump blues, al rock & roll, al soul o al swing, però sempre amb l’energia del R&B. 21è Jazz en la nit. Preu: 15€

PREMIÀ DE DALT.Jardins de can figueres
Eva Fernández Quintet. Divendres 22 a les 22 h. Descobrirem aquesta saxofonista, clarinetista i cantant, membre de la Sant Andreu Jazz Band (dirigida per Joan Chamorro). 21è Jazz en la nit. Preu: 15€

PREMIÀ DE DALT.Jardins de can figueres
Travellin’ Brothers & A Contra Blues. Divendres 29 a les 22h. Blues, Swing, Jazz, Funk and Rhythm & Blues. 21è Jazz en la nit.

Premià de Mar. Escola Municipal de Música
Concert de Festa Major de l’Escola Municipal de Música. Divendres 8 a les 19h.

Premià de Mar. plaça de l’Ajuntament
Sardanes. Divendres 8 a les 22 h: cobla Marina. Divendres 15 a les 22 h: cobla Premià. Divendres 22 a les 22 h: cobla Sabadell. Divendres 29 a les: cobla Ciutat de Terrassa.

Premià de Mar. escola Municipal de Música
Alcanzando la Poesia. Dimecres 13 a les 20 h. Concert a càrrec del duo xilè de Camila García (soprano) i Jacqueline Urízar (pianista). Hi participarà també el cor Mardeveus de l’Escola Municipal de Música.

PINEDA DE MAR. ESPAI SANT JORDI
Sopa de Cabra. Divendres 15 a les 22h. Amb l’espectacle Cercles. Dins Arts d’Estiu. Preu: 25€.

PINEDA DE MAR. ESPAI SANT JORDI
Ainhoa Arteta. Divendres 29 a les 22h. Espectacle amb Marco Evangelisti. Dins Arts d’Estiu. Preu: 35€.

PINEDA DE MAR. ESPAI SANT JORDI
Miguel Bosé. Divendres 5 d’agost a les 22h. Amb l’espectacle Amo Tour. Dins Arts d’Estiu. Preu: 40€.

ST. VICENÇ MONTALT. Centre Cívic El Gorg
Havaneres. Diumenge 10 a les 20h. Amb el grup Mar Blau.

TEIÀ. Can Llibreter
Sabor de gràcia. Dijous 7 a les 22h. Preu: 5€.

TEIÀ. Jardins de can Godó
Quartet Mèlt. Dissabte 16 a les 22h. Preu: 10€.

TEIÀ. can Barrera
Eduard Iniesta, Franca Masu i Mercè Sampietro. Dijous 21 a les 22 h. Preu: 10€.

TEIÀ. can Llaurador
Corals Picarol, Atàlia, Cor Jove i la Banda Municipal de Teià. Dijous 28 a les 22h. Preu: 5€

VILASSAR DE DALT. Hemisferi Sud
Concert de Quimi i la Carmen. Dissabte 9 i 30 a les 21.30h.

VILASSAR DE DALT. Teatre La Massa
Jove Orquestra del Metropolitan de Nova York. Diumenge 17 a les 19h. Festival de Música del Maresme. Preu: 6€.

VILASSAR DE MAR. Plaça de l’Ajuntament
Sardanes. Dijous 7 a les 22 h: Cobla Marinada. Dijous 14 a les 22 h: Cobla Lluïsos de Taradell. Dijous 21 a les 22 h: Cobla Marinada. Dijous 28 a les 22 h: Cobla Iluro.

VILASSAR DE MAR. Sala M. Roser Carrau
XXV Cicle de concerts Rosa Sabater. Dissabte 9 a les 19 h. Obres de C. Debussy, P. Sarasate, A. Piazzolla entre d’altres, interpretades per Nahikari Oloriz, saxo, Itxazo Sainz de la Maza, piano.

VILASSAR DE MAR. Plaça de l’Ajuntament
Whitmore High School. Dilluns 11 a les 19 h. Formada per un total de 45 nois i noies que oferiran un concert amb repertori de jazz, popular, brasiler i de Trinitat i Tobago en formació de jazz band, steel band i samba band.

VILASSAR DE MAR. Sala M. Roser Carrau
Cicle de concerts Rosa Sabater. Dissabte 16 a les 19 h. Amb obres de J. S, Bach, F. Chopin, E. Granados, I. Albéniz, entre d’altres, interpretades per Vesko Stambolov, piano.

Cursos i tallers

ALELLA. Espai Jove
Curs intensiu d’anglès per preparar el FCE. Del 4 al 22 de juliol de dilluns a dijous, de 10 a 14h.

ARENYS DE MAR. Biblioplatja
Taller de dansa creativa per a totes les edats. Dimarts 19 a les 20h. Consciència i expressió corporal. A càrrec de Carla i Marta Mora.

ARGENTONA. Casal de Joves d’Argentona
Taller de Graffiti. Dies 27 i 29 de juny. 4 i 6 de juliol. De 10 a 13h. Oportunitat única per aprendre les tècniques d’aquest art urbà.

ARGENTONA. Espai Jove St Miquel del Cros
Masterclass de Zumba. Dimecres 6 i 13 a les 12h.

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Taller de Cuina Freda. Dimarts 5 a les 10h. A partir de 12 anys.

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Taller de Tapes. Dimarts 5 a les 19h. A partir de 16 anys. A càrrec de Galenetes.

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Taller de Circ Equilibiris i acrobàcia. Dimecres 6 a les 10h. A partir de 12 anys.

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Taller decoració amb Graffiti. Dimarts 12 a les 10h. A partir de 12 anys.

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Taller de Percussió Corporal. Dimarts 19 a les 10h. A càrrec de Sergi Ramis.

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Taller Handmade. Dijous 14 a les 10h. A partir de 12 anys

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Taller de Graffiti mural. Dimarts 19 a les 10h. A partir de 12 anys

EL MASNOU. Ca n’Humet
Taller de Manga. Dilluns 4, 11, 18 i 25 a les 18 h. Taller per a adolescents de 12 a 17 anys

EL MASNOU. Els Vienesos
Txi-kung. Dimarts 5, 12, 19 a les 17.30 h

EL MASNOU. Maresme Waves
Taller de Paddle Surf. Dies 5, 7, 12, 14 a les 18 h. Adreçat a adolescents de 12 a 17 anys

EL MASNOU. Els Vienesos
Psicomotricitat. Dimecres 6, 13, 20 i 27 a les 17.30 h. Exercicis suaus per mantenir la mobilitat articular, coordinació, equilibri, memòria, lateralitat, etc.

EL MASNOU. Ca n’Humet
Taller “Fem una faldilla de patchwork”. Dies 11 i 13 a les 18 h. Per a joves d’entre 12 a 29 anys.

EL MASNOU. Edifici Centre
Disseny i tècniques de muntatge de bijuteria. Dissabte 9 a les 10 h.

EL MASNOU. Ca n’Humet
Taller de fotografia nocturna. Dies 18, 19, 20 i 21 a les 21.30 h. Adreçat a joves de 18 a 29 anys

EL MASNOU. Els Vienesos
Meditació. Dimarts 26 a les 17.30 h.

LLAVANERES. Casal de Joves
Taller d’impressió 3D. Dijous 7 a les 17 h. A càrrec de Sergi Albert, tecnòleg i formador en robòtica.

LLAVANERES. Casal de Joves
Què vull ser? Youtuber!. Dijous 14 a les 17 h.

PREMIÀ DE DALT.Can Figueres
Taller: Transfer de fotografies sobre fusta. Dimecres 13 a les 17.30 h. A càrrec de Núria Agustina.

PREMIÀ DE DALT.Espai Santa Anna
Taller de cuina d’aprofitament. Divendres 15 de 10 a 12 h.

ST. VICENÇ MONTALT. Centre Cívic El Gorg
Curs intensiu d’anglès per a treballar. Del 29 de juny al 29 de juliol. Dilluns, dimecres i divendres, de 9.30 a 12.30h.

VILASSAR DE MAR. Biblioteca E. Lluch
Mindfullness. Dimarts 5 a les 18.30 h A càrrec de Tomàs Villamayor, educador transpersonal.

VILASSAR DE MAR. ORIGINAL, ESPAI D’ARTESANS
Taller de Decoració a la fresca. Dimecres de juliol. Per adults. Reserva de places al 610 610 597.

Diversos

ALELLA. Celler Can Bouquet
Masterclass d’ioga entre vinyes al capvespre. Dimecres 6 de 19 a 21h. Més informació www.alellajove.cat. Preu: 4 €

ARENYS DE MAR. Port d’Arenys
Festa Mare de Déu del Carme. Dissabte 16 a les 18h. Processó de barques a les 18 h. Missa a les 19 h. A continuació, sardinada i ball popular.

ARENYS DE MAR. Mercat municipal
Wine & Tapes. Divendres 22 a les 20h. Aquest cop us proposem degustar tot un seguit de tapes acompanyades d’una gran varietat de vins.

ARENYS DE MAR. Església de Santa Maria
Dream Market Summer Edition. Dissabte 23 i diumenge 24 a partir de les 11h. Esdeveniment creatiu i d’autor amb una gran oferta de moda, complements, joieria, productes handmade, decoració i il·lustració, a més d’una selecta oferta gastronòmica, tallers infantils i molta música en directe.

CABRILS. CEM Cabrils
Mulla’t per l’esclerosi múltiple. Diumenge 10 a les 10h. Festa aqüàtica al CEM Cabrils.

LLAVANERES. Piscina municipal
Mulla’t per l’esclerosi múltiple. Diumenge 10 a les 10.30 h. Festa solidària amb inflables, tallers i activitats diverses, venta de material específic per aquest diada.

LLAVANERES. Casal de Joves
Activitat astronòmica. Dissabte 23 a les 21h. Tres déus romans i un triangle al cel d’estiu.

LLAVANERES. Platja de Llavaneres
Mercat de la Flor i el Jardí. Diumenge 24 de 10 a 14h.

LLAVANERES. parc de Ca l’Alfaro.
Festival benèfic contra el càncer. Dissabte 30 a les 21h.

MATARÓ. ÒMNIUM CULTURAL
Òmnium Mataró a la Vocalia de Dones de l’AV de Rocafonda. Dimecres 8 a les 20 h. Des del 1997 Òmnium Mataró-Maresme distingeix cada any una persona o una entitat de la ciutat que ha contribuït en la defensa de la llengua, la cultura o el país. La Distinció Òmnium d’enguany serà per a la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda.

MATARÓ. LA RIERA
7a Trobada de Puntaires. Diumenge 10 a les 10 h. Amb més de 300 participants de 33 associacions de puntaires i escoles d’arreu de Catalunya.

MATARÓ. CEMENTIRI DELS CAPUTXINS
Tomba de Joan Peiró. Dissabte 23 a les 18 h. Ofrena floral amb motiu del 74è aniversari del seu afusellament.

PREMIÀ DE DALT.SC SANT JAUME
Festes de la Societat Cultural Sant Jaume. Dijous 21 a les 20 h: Pregó. Divendres 22 a les 22.30 h: Revetlla de Sant Jaume; Cinema a la fresca. Dissabte 23 a les 23 h:Festa de Sant Jaume; Ball de Nit. Diumenge 24 a les 10 h: 15a. Trobada de Puntaires. Diumenge 24 a les 20 h: Audició de Sardanes amb la Cobla Premià.

Premià de Mar. mercat de Sant Joan
Nit de tapes al Mercat. Dissabte 9 des de les 20 h. Un gran assortit de tapes amb la qualitat dels productes del Mercat a preus molt econòmics.

Premià de Mar. Plaça Països Catalans
Festa Solidària de l’ANC. Dissabte 16 a les 18.30 h. Acte festiu i solidari amb la participació de personalitats, grups musicals i altres actuacions.

ST. VICENÇ MONTALT. parc de Can Boada
4a Fira Festa d’Estiu. Dissabte 16 de 18 a 23h. Parades d’alimentació, roba, complements, plantes, artesania… Tallers, música, animació, zona de bar i restauració.

VILASSAR DE DALT. can Rafart
I Jornades sobre canvi climàtic i sostenibilitat. Dies 22 i 23 de juliol

VILASSAR DE DALT. Plaça de la Tela
Tasta el comerç. Dissabte 23 a les 20h.

VILASSAR DE MAR. Escola del MaR
Festa 16è aniversari de Viladona. Divendres 8 a les 22 h. Amb música en viu amb el grup TresCant, amb una copa de cava i un tros de coca.

VILASSAR DE MAR. Plaça de l’Ajuntament
X Tastet d’estiu de Vilassar Comerç. Divendres 15 a les 21 h. Tastet gastronòmic, música i entrega de premis del sorteig d’estiu!

Exposicions

MATARÓ. CAN PALAUET
Job Ramos. Si Can Palauet fos pla. Fins al 10 de juliol. Exposició de l’artista Job Ramos expressament produïda per a Can Palauet. Dimecres 6 a les 19 h: L’arquitectura passejada, Isidre Molsosa i Montse de Torres, tots dos arquitectes que van realitzar el projecte i l’obra de Can Palauet, tindran una conversa a peu dret amb l’artista Job Ramos.

MATARÓ. CAN PALAUET
Toni Rodríguez: Sketching La Riera. Guions il·lustrats. Fins al 29 de juliol. Il·lustracions d’escenes, personatges i localitzacions realitzades per Toni Rodríguez, ‘Deltoro’, sobre els guions de la sèrie de TV3 La Riera.

MATARÓ. CAN SERRA
Fugint de l’Holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial. Fins al 4 de setembre. La història desconeguda de milers de jueus i jueves que es van escapar de l’Holocaust travessant el Pirineu català

MATARÓ. CAN SERRA
Iluro, ciutat romana. Mataró, ciutat mediterrània. Mostra permanent del Museu de Mataró sobre el passat i el present de la ciutat.

MATARÓ. CA L’ARENAS
Art a Mataró 1984-2016. Anys d’actituds i possibilitats. Tram 2006-2016. Fins al 23 d’octubre. Amb aquesta exposició es tanca el cicle Revisions, 75 anys d’art i cultura a Mataró, que recupera la història expositiva de la ciutat a partir de l’activitat del Museu de Mataró.

MATARÓ. CAN MARFÀ
Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d’aparició. Del 15 de juliol al 18 de desembre.Reflexió al voltant del cos des de la perspectiva de la moda i l’art. La pregunta que es fa és quin és el límit que separa la moda com una forma d’adoctrinament i el vestir com a forma d’aparició, de pensar-se i de fer-se.

MATARÓ. CAN MARFÀ
Mataró, Capital del Gènere de punt. Dissabtes 2, 9, 16, 23 i 30 a les 18.30 h. Visita guiada a l’espai d’exposició

MATARÓ. MUSEU DE MATARÓ
El Museu de Mataró. Dissabtes 30 a les 18 h. Visita guiada a la mostra permanent del Museu de Mataró.

MATARÓ. CA L’ARENAS.
Un tast d’art a Ca l’Arenas. Diumenges 31 a les 18h. Visita guiada a Ca l’Arenas.

MATARÓ. NAU GAUDÍ
Col·lecció Bassat. Art Contemporani de Catalunya 1980-1989 (I). Fins al 23 d’octubre. Retrospectiva de l’art català dels anys vuitanta a través de l’obra dels artistes Tàpies, Saura, H. Moore, Perejaume o Zush.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Qui embruta el mar?. De l’1 al 15 de juliol. L’objectiu d’aquesta exposició és mostrar de manera entenedora i clarivident quins desperfectes ocasiona l’activitat humana sobre l’ecosistema marítim.

MATARÓ. BIBLIOTECA ANTONI COMAS
Elíes Seguí: Paisatges humans. Del 7 de juliol al 19 d’agost. Retrats originals amb aquarel·la i oli de persones de la ciutat que formen el nostre entorn quotidià.

MATARÓ. ATENEU FUNDACIÓ ILURO
Reconeixement a Antoni de P. Boix: La idealitzada realitat. Fins al 17 de juliol. Nascut el 1925, professor de dibuix a l’Escola d’Arts i Oficis del 1952 al 1958 i a l’Escola Pia de Santa Anna del 1958 al 1960, Antoni de P. Boix ha cobert una llarga etapa creativa en l’art mataroní amb el seu gran domini del dibuix, l’oli, l’aquarel·la, el pastel…

MATARÓ. ATENEU FUNDACIÓ ILURO
Santeros: fotografies de Romuald Gallofré. De l’1 al 29 de juliol. Fotografies del mataroní Romuald Gallofré, l’escollit per la Comissió de Les Santes 2015 per realitzar l’exposició d’enguany.

MATARÓ. ATENEU FUNDACIÓ ILURO
El Carnaval de Solsona. Del 8 al 28 de juliol. El Carnaval de Solsona és una de les festes carnavalesques més conegudes i emblemàtiques dels Països Catalans. Un dels seus elements principals són els gegants, els nans i altres figures, coneguts com a “improperis”, molt divertits i trapelles.

MATARÓ. ATENEU FUNDACIÓ ILURO
8è Certamen de les Arts dels Casals de la Gent Gran. Del 5 al 19 de juliol. Certamen amb la finalitat d’estimular la creativitat i donar a conèixer les creacions artístiques i literàries de la gent gran.

MATARÓ. LA DESTIL·LERIA
Enric Punsola: Orígens. Fins al 14 de juliol. L’artista Enric Punsola introdueix la pólvora com a mitjà per realitzar un procés creatiu, experimental i d’investigació en la representació gràfica.

MATARÓ. LA DESTIL·LERIA
Seny i rauxa a Les Santes. Del 16 de juliol al 15 de setembre. Mostra col·lectiva de 13 artistes joves, que reflectiran la seva visió de la Festa Major de Mataró.

MATARÓ. CENTRE CÍVIC CABOT I BARBA
Mataró, anys 30. De l’1 al 21 de juliol. Il·lustrada amb fotografies de l’època i acompanyada de documents i relats de vivències, es divideix en cinc eixos temàtics que expliquen els factors clau dels canvis i evolució que van viure els mataronins durant els anys 30.

MATARÓ. ESPAI GATASSA
10 anys de VxL. De l’1 al 21 de juliol. Exposició per conèixer les curiositats i la diversitat de participants del Voluntariat per la Llengua i els diferents àmbits per on s’estén el programa d’ençà del 2003.

MATARÓ. COL·LEGI D’APARELLADORS
Manuel Contreras. Retrospectiva. De l’1 al 30 de juliol. Diverses tècniques: pintura, dibuix, grafisme, fotografia…

MATARÓ. LES ESMANDIES
4a Mostra de Gegants i Cultura Popular de Mataró. De l’11 al 26 de juliol. Gairebé cent figures provinents de multitud d’entitats, escoles i associacions de la ciutat estaran exposades a l’edifici del Casal.

MATARÓ. ARXIU COMARCAL DEL MARESME
Pergamí 436 del fons municipal de Mataró. Les Franqueses de la Baronia del Maresme, 1485. Del 15 al 22 de juliol. Es presenta el pergamí original restaurat, en una mostra itinerant per diverses poblacions maresmenques.

Premià de Mar. Museu de l’Estampació
20 anys de pirates i premianencs. Fins al 24 de juliol. Visites guiades: dies 9, 10, 17 i 24 a les 11 h.

Premià de Mar. Museu de l’Estampació
Voleu conèixer el passat industrial de Premià? Dissabte 16 i 23 i 30 a les 12h. Visita guiada al Museu

Premià de Mar. Museu Romà de Premià de Mar
Museu Romà de Premià. Diumenge 10 a les 11 i 12h. Visites guiades.

Premià de Mar. Biblioteca M.Rosselló
Mil i un contes de la Caputxeta vermella. Del 6 de juliol al 8 de setembre. Mostra de la col·lecció del Museu Cal Tit, de Vilassar de Mar.

Premià de Mar. Sala Premiart
Exposició col·lectiva. Del 15 al 30 de juliol. Dels alumnes dels tallers de Traç, dirigit per Miquel Fernandez.

ST. VICENÇ MONTALT. Centre Cívic El Gorg
Exposició fotogràfica: Un tastet de Sant Vicenç. Del 8 al 26 de juliol.

TEIÀ. CMC La Unió
Teià polièdric 2016. Del 8 al 24 de juliol. Nous artistes vinculats a Teià ens donen la seva visió més personal del poble. Visita guiada: Diumenge 10 a les 11.30h.

VILASSAR DE MAR. Biblioteca E. Lluch
L’aventura de crear 2015-2016. Del 4 al 29 juliol. Exposició de ceràmica a càrrec de Calia.

VILASSAR DE MAR. Biblioteca E. Lluch
Patrimoni marítim, un llegat a conservar. Fins 29 juliol.

VILASSAR DE MAR. Can Bisa
LI Exposició Col·lectiva de VilassArt. Fins 11 setembre.

VILASSAR DE MAR. Museu Enric Monjo
Passem a publicitat. Fins 28 setembre. Exposició de pintures de Pere-Màrtir Brasó.

VILASSAR DE MAR. ORIGINAL, ESPAI D’ARTESANS
Desde el Corasao. Fins el 25 de juliol. Exposició de pintura de Nayat K. Ferrón.

VILASSAR DE MAR. ORIGINAL, ESPAI D’ARTESANS
Exposició de Pintura a l’oli de Pep Ruiz. Fins el 25 de juliol

Infantil

ALELLA. celler Bouquet d’Alella
Osset Meu & The Soundbox. Dissabte 9 a les 18h. Un espectacle interactiu i una experiència sensitiva i auditiva elaborada a partir de tarimes vibratòries, aparells electrònics i múltiples instruments musicals. Dins el Festival d’Alella. Preu: 6 €.

ALELLA. Can Lleonart
Somnis i tambors. Un conte de cançons. Divendres 15 a les 13h i 18h. Sessió infantil amb la col·laboració de joves intèrprets del Conservatori de Badalona i els cors Coral Municipal i En-cantada de l’escola La Serreta. Dins el Festival d’Alella. Preu: 5 €

ALELLA. Restaurant Els Garrofers
Jamaikids. Divendres 22 a les 19h. Espectacle musical en el què petits i grans pujaran a una màquina del temps per viatjar a través de la història jamaicana. Dins el Festival d’Alella. Preu: 7 €

ALELLA. Restaurant Els Garrofers
Blaumarí. Dissabte 23 a les 19h. Un espectacle de titelles inspirat en la cançó popular Puff, el Drac Màgic. Dins el Festival d’Alella. Preu: 10 €

ARENYS DE MAR. Biblioplatja
Hora del conte. Dijous 21 a les 18.30h. Contes grans com formigues a càrrec de Mercè Rubí. Dijous 28 a les 18.30h: Les bruixes de xocolata, a càrrec de Mon Mas.

CABRILS. Parc Anselm Clavé
The Pinker Tones. Dissabte 9 a les 12h. Concert familiar. Gratuït. Dins el Musicab.

CABRILS. Can Barba
Reggae per xics. Dissabte 23 a les 12h. Concert familiar. Gratuït. Dins el Musicab.

EL MASNOU. Platja d’Ocata
Els secrets del fons del mar. Divendres 15 a les 19 h. Teatre familiar a partir de 4 anys.

MATARÓ. BIBLIOTECA FUNDACIÓ ILURO
L’hora del conte. Divendres 1 a les 17.30 h: Tinc pipí. Divendres 8 a les 17.30 h: La Maia i el ioga. Divendres 15 a les 17.30 h: El retall. Dimarts 5 a les 10.30 h: Galeta per a gossos. Dijous 7 a les 17.30 h: Little Cat and the Holidays. Dijous 7 a les 17.30 h: Especial El Pirata Barbamec. Dimarts 12 a les 10.30 h: Tots uns homes. Dijous 14 a les 10.30 h: El peix irisat afronta el perill.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Club dels Superagents Lectors. Divendres 1 a les 18 h. Llibre d’encanteris de la Vella Taràndula, de Jordi Folck.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
L’hora del conte. Dimarts 5 a les 18 h: El viatge de James, a càrrec de la companyia Teatre Aula. Dimarts 12 a les 18 h: Borrissol i el Món dels Colors, a càrrec d’Alquímia Musical. Dimarts 19 a les 18 h: Els tres porquets, a càrrec de la companya Veus Veus. Dimarts 26 a les 18 h: En Bum i el tresor del pirata, a càrrec de la Companyia Homenots.

MATARÓ. BIBLIOTECA ANTONI COMAS
L’hora del conte. Dimecres 6 a les 19 h: La carpeta de la Perleta a càrrec de La Senyoreta. Dimecres 13 a les 19 h: El pirata Alpargata a càrrec de Laura Tamayo. Dimecres 20 a les 19 h: Bon vent i barca nova! a càrrec de la companyia Ai l’As.

MATARÓ. BIBLIOTECA FUNDACIÓ ILURO
Art time. Dimecres 6 a les 17.30 h: Mirem el mar. Dimecres 13 a les 17.30 h: Àlbum d’estiu.

MATARÓ. BUC DE LLIBRES
Buc de contes. Dijous 7 a les 18 h: Comiat, sessió de final de curs de Buc de Contes.

MATARÓ. NAU GAUDÍ
Els arcs intel·ligents de Gaudí. Dissabte 9 a les 18 h. Activitat lúdica i cultural en família al primer edifici construït per Antoni Gaudí.

MATARÓ. PATI DE LA DIRECCIÓ DE CULTURA
Taller: El Museu dels Somnis. De l’11 al 15 de juliol de 10 a 13 h. El dijous 28 Toni Mira oferirà un espectacle de màping en 3D sobre la façana del Museu de Mataró, dins la programació de Les Santes. Del dia 11 al 15 al matí podeu venir i pintar en una plantilla de la façana que es projectarà durant l’espectacle. Taller a càrrec de Cori Mercadé.

MATARÓ. ATENEU FUNDACIÓ ILURO
Hora del conte especial. Dijous 14 a les 17.30 h: El Carnaval de Solsona: L’hora del mocós / L’aventura de la pipa d’en Pep

MATARÓ. BIBLIOTECA ANTONI COMAS
Laboratori de lectura. Divendres 15 a les 18.30 h. Illes de colors al Parc de l’Antic Escorxador a càrrec de Gemma Artigas.

MATARÓ. NAU GAUDÍ
Revisitem els 80. Diumenge 17 a les 18 h. Pares i fills passejaran per les obres dels anys vuitanta a través de la visió de 28 artistes de renom.

MATARÓ. LES ESMANDIES
Contes a les Esmandies. Dilluns 18 a les 18.30 h. Sessió especial de contes al casal de Les Esmandies per preparar les Santes.

Premià de Mar. Biblioteca M.Rosselló
Presentació llibre. Dimecres 13 a les 18 h. En busca del arco iris a càrrec d’Alicia García García, que també ens explicarà el conte. A partir de 4 anys.

Premià de Mar. Biblioteca M.Rosselló
Hora del conte. Dijous 14 a les 18 h. Quan hi havia gegants a càrrec de Mon Mas.

Premià de Mar. Biblioteca M.Rosselló
Laboratori de lectura. Dimecres 20 a les 18h. Pim, Pam, Pomelo! a càrrec de Marta Roig.

Premià de Mar. Biblioteca M.Rosselló
Presentació llibre. Divendres 22 a les 18 h. Bocabava, amb narració del conte a càrrec de l’autora, Tina Vallès.

ST. VICENÇ MONTALT. biblioteca
Contes en pijama. Divendres 22 a les 20h.

TEIÀ. BIBLIOTECA
La taula parada dels senyors Culdolla. Del 4 al 20 de juliol. Descobreix el menú FANGSTIGÓS dels Culdolla de Roald Dahl.

TEIÀ. BIBLIOTECA
Taller Dahl: Fes la teva meravellosa medecina. Dimarts 5 a les 18h. Inscripció prèvia a b.teia@diba.cat o 93 555 01 04.

TEIÀ. BIBLIOTECA
Taller Dahl: Farem xarrup de préssec i Litinèsia. Dimarts 19 a les 18h.

TEIÀ. BIBLIOTECA
Taller Dahl: Decorarem canyetes per tastar el suc. Dimarts 19 a les 18h.

VILASSAR DE MAR. ORIGINAL, ESPAI D’ARTESANS
Taller Manualitats a l’aire lliure. Tots els Dilluns de juliol de 18 a 19.15h. Per nens. Reserva de places al 647 963 435.

VILASSAR DE MAR. Biblioteca E. Lluch
Taller d’estiu: Una mirada diferent. Del 4 al 8 juliol a les 16 h. Lectura i TIC’s. Un nou enfocament al món de la lectura incorporant les noves tecnologies. A càrrec de Sílvia Cantos i Mireia Martínez.

VILASSAR DE MAR. Biblioteca E. Lluch
Biblioexperiment (Laboratori de lectures). Dijous 14 a les 16 h. Roda que rodaràs, a càrrec de Marta Roig.

Sortides i visites

ALELLA. Oficina de Turisme
Visita guiada el món de pagès. Diumenge 17 a les 10.30h. Explicarem com funcionaven les masies, les seves parts, les tipologies més habituals i com han evolucionat amb el pas del temps. Tel. 93 555 46 50, oficinadeturisme@alella.cat

ARENYS DE MAR. Rotonda d’accés al port
Ruta guiada: El Port d’Arenys, tradició i futur. Diumenge 24 a les 11h. Un viatge del passat al present per conèixer la història i els canvis soferts del port arenyenc i el seu entorn. Des de les drassanes a l’edifici Mont Calvari, passant per la subhasta del peix, el nostre port és tot un món per descobrir. Inscripció a turisme@arenysdemar.cat o 937957039

ARENYS DE MUNT. Plaça de l’Església
Caminades a la fresca. Dimecres 6, 13, 20 i 27 a les 19h.

CABRERA. Punt d’Informació Turística
Ruta teatralitzada: Castell de Burriac. Diumenge 17 a les 10.30 h

CABRERA. Punt d’Informació Turística
Ruta arqueològica. Diumenge 31 a les 10.30 h.

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Excursió a la Cova de les Bones Dones. Dimarts 19 a les 21.30h. Coneixerem de ben a prop les llegendes i històries que s’expliquen sobre aquesta cova. A partir de 16 anys.

CABRILS. Espai Jove l’Altell
Excursió a les Creus de Cabrils. Dijous 21 a les 10h. A partir de 12 anys.

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
Visita a la Mina d’Aigua del Masnou. Diumenge 10 a les 11 h. Us convidem a submergir-vos sota terra per descobrir un tram de les mines d’aigua Cresta i Malet, que formen part d’un laberint de galeries de 27 km.

EL MASNOU. Parròquia de Sant Pere
Itinerari “El Masnou, terra de mar”. Diumenge 24 a les 11 h. Us convidem a un emocionant i enriquidor passeig pels carrers, edificis i racons més sorprenents de la vila del Masnou.

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
Orgue monumental. Divendres 1 a les 17 h. Dissabte 2 a les 16.30 h. Dissabte 9 a les 12 i 13 h. Diumenge 10 a les 13 h. Divendres 15 a les 17 h i 18 h. Visites guiades a l’orgue més gran de Catalunya, en el marc del 5è Festival Internacional d’Orgue.

MATARÓ. VIL·LA ROMANA DE TORRE LLAUDER
Jaciment arqueològic de Torre Llauder. Dissabtes 2, 9, 16, 23 i 30 a les 19 h. Visita guiada al jaciment.

PREMIÀ DE DALT.Pati de Sant Jaume
Recorregut entre Espinelves i Viladrau. Dissabte 9 a les 7.30 h. Cal portar esmorzar.

ST. VICENÇ MONTALT. pk C/ Ginesta
Matinal familiar al Gorg Negre de Riells. Diumenge 3 a les 8h. Dificultat mitja: per a tota la família. Coordinador: Jordi Clanxet 649 64 84 46.

ST. VICENÇ MONTALT. pk C/ Ginesta
Ruta circular per l’Olla de Núria. Dies 16 i 17. Dissabte 16 a les 7h. Dificultat mitja. Es farà bivac al Cim de Noufonts. Coordinador: Joan Pallàs 660 41 94 75.

VILASSAR DE DALT. Biblioteca Can Manyer
Presentació de la guia 25 LiteraRutes i de la ruta del Retaule. Divendres 8 a les 19h. Es proposa un acte que vol ser un homenatge a la creació més icònica del Vilassar dels anys 70 i 80, el Retaule dels Sants Màrtirs. Tot seguit, es farà una passejada pel centre del poble que inclourà lectures teatralitzades de fragments del retaule i acabarà amb un tast de vins de la DO Alella.

Teatre

ARENYS DE MAR. Casal de Joventut Seràfica
La Majordoma del Rector de Vallfogona. Diumenge 10 a les 22.30h. Espectacle teatral a càrrec de Ricard Ferran, Mercè Boher i Albert Estengre. Història, llegendes i mite del rector Francesc Vicent Garcia. Preu: 10€

ARENYS DE MAR. Port d’Arenys
Indians, la “dissipació” del nou món. Dissabte 16 a les 22h. Un capítol més de les anades i vingudes dels arenyencs del segle XIX cap a Amèrica, amb la voluntat de fer fortuna. Preu: 5 €.

ARENYS DE MAR. Teatre dels Seràfics
Espectacle de Dansa. Divendres 22 a les 18.30h. A càrrec de les escoles mexicanes que enguany prenen part al Curs Internacional d’Estiu a l’Escola de Ballet d’Arenys.

CABRERA. Plaça de l’Església
Òpera a la fresca. Divendres 8 a les 21.30 h. Tosca de Puccini organitzat per Fundació Burriac

EL MASNOU. Ca n’Humet
Entre línies. Dissabte 9 a les 20 h. A càrrec de Teatre la follia. Preu: 4 €.

EL MASNOU. Plaça d’Espanya
Cercavila amb Always Drinking & Girafes. Dimarts 19 a les 12 h. De la Plaça d’Espanya fins al Mercat Municipal. Ple de Riure.

EL MASNOU. Plaça de Ramón y Cajal
Ye Orbayu. Dimecres 20 a les 20 h. A càrrec de la Cia. Vaques. Ple de Riure.

EL MASNOU. Plaça d’Ocata
Xarivari. Dijous 21 a les 20 h. A càrrec de la Cia. Teatre Mòbil. Ple de Riure. Ple de Riure.

EL MASNOU. Ca n’Humet
Ple de pallassos: Especial 20 anys Ple de Riure. Dijous 21 a les 22 h. Toni Albà, Tortell Poltrona, Marcel Gros, Pep Callau, Claret Clown. Ple de Riure.

EL MASNOU. Plaça Europa
Ni cap ni peus. Divendres 22 a les 20 h. A càrrec de Circ Vermut. Ple de Riure. Ple de Riure.

EL MASNOU. Espai Ple de Riure
15feet6. Divendres 22 a les 22 h. Presentador: Marcel Gros. A càrrec de Dynamite & poetry. Ple de Riure.

EL MASNOU. Espai Ple de Riure
Always Drinking Marxing Band. Divendres 22 a les 23’15 h.

EL MASNOU. Espai Ple de Riure
Abandónate mucho. Divendres 22 a les 00h. Presentador: Marcel Gros. A càrrec de Las XL. Ple de Riure.

EL MASNOU. Plaça Llibertat
Xirriquiteula. Dissabte 23 a les 19.30 h. Girafes acompanyats de l’Always Drinking Marxing Band. De la Plaça Llibertat a la Plaça Marcelina Monteys. Ple de Riure.

EL MASNOU. Plaça Marcel·lina Montenys
Cordes Nupcials. Dissabte 23 a les 20 h. A càrrec de Circo Pitanga. Ple de Riure.

EL MASNOU. Espai Ple de Riure
Rebuda públic. Dissabte 23 a les 22h. A càrrec d’Always Drinking Marxing Band. Presentador: Pep Callau. Ple de Riure.

EL MASNOU. Espai Ple de Riure
Ple de foc. Dissabte 23 a les 22.30 h. A càrrec de Companyia del Foc. Ple de Riure.

EL MASNOU. Espai Ple de Riure
Shake, shake, shake. Dissabte 23 a les 23 h. A càrrec de Paki Paya. Presentador Pep Callau. Ple de Riure.

EL MASNOU. Espai Ple de Riure
Marxada al Cabaret. Dissabte 23 a les 23.45 h. Presentador Pep Callau. Ple de Riure.

EL MASNOU. Escenari La Mar de Riure
Ple de Circ: Cabaret LACAM. Dissabte 23 a les 00h. A càrrec de LACAM. Ple de Riure.

EL MASNOU. Escenari La Mar de Riure
Concert. Dissabte 23 a les 01.30 h. A càrrec d’Always Drinking Marxing Band. Ple de Riure.

LLAVANERES. Parc de Ca l’Alfaro
Actuació d’Esperit de Joventut. Divendres 8 a les 19 h.

LLAVANERES. parc de Ca l’Alfaro
Treballs d’amor perduts. Dissabte 9 a les 22 h i diumenge 10 a les 21h. A càrrec de la Companyia Inestable, amb direcció d’Abel Coll.

MATARÓ. AUDITORI LA SALETA
Medea. Divendres 8 i diumenge 10 a les 21.30 h. Representació de la versió de Medea d’Esteve Albert, que després de diversos bolos fora de la ciutat torna a Mataró, a l’Espai Saleta. Dirigida per Carles Maicas, defensa els valors femenins i la condició de la dona. 10 €.

MATARÓ. CAFETERIA ALARONA
Rai CantaCtor: Versions. Divendres 8 a les 22 h. Espectacle on Rai CantaCtor versiona amb estil propi grans èxits de la música actual.

MATARÓ. CAN GASSOL
Assaig obert comentat: After the End. Dissabte 9 a les 21 h. Marc Molina dirigeix Roser de Castro i Marc Pujol en aquest text de Dennis Kelly sobre la por d’un atac terrorista.

MATARÓ. CAFETERIA ALARONA
NassOOs de trinxera. Divendres 15 a les 22 h. Espectacle de clown sobre dos pallassos obligats a defensar una trinxera de guerra. A càrrec de la companyia Va de NassOOs.

MATARÓ. PLAÇA DE SANTA MARIA
Mataró Dansa!. Dissabte 16 a les 19 h. Primera edició del Mataró Dansa! portat al carrer. Amb música en viu i dansaires.

MATARÓ. CAN GASSOL
El Show de Happy Pollo. Diumenge 17 a les 19 h. Meritxell Rodríguez dirigeix aquest text de Marc Villanueva que esdevé un al·legat contra la cultura, on tres empleats d’un Kentuchy Fried Chicken serveixen els millors episodis del darrer best seller sobre la vida d’Adolf Hitler. 5 €

MATARÓ. M|A|C LAB.
Cosas que se olvidan fácilmente. Dies 21 i 22 a les 18 i 21 h. Dies 23 i 24 a les 12, 18 i 21 h. Un espectacle de molt petit format creat i interpretat per Xavier Bobés a l’entorn de la memòria, la transformació dels records i la invenció d’altres de nous. 15 €

MATARÓ. TEATRE MONUMENTAL
L’avar. Dimarts 26 a les 19 h. Joan Pera abandona la seva faceta teatral més coneguda per interpretar el garrepa més famós de Molière, en una versió de Sergi Belbel i sota la direcció de Josep Maria Mestres. 24 € / 18 €

MATARÓ. TEATRE MONUMENTAL
Il·lusionàrium. Dijous 28 a les 19 h. Una interessant proposta escènica per a tots els públics que recull les darreres il·lusions creades per Aliskim. 11 € / 9 €.

PINEDA DE MAR. ESPAI SANT JORDI
Mag Lari. Divendres 22 a les 22h. Amb l’espectacle Lari Poppins. Dins Arts d’Estiu. Preu: 15€.

PREMIÀ DE DALT.Sala Sant Jaume
El Crèdit. Diumenge 17 a les 19.30 h. A càrrec del Grup de Teatre de Teià “3 o 20”.

Premià de Mar. Espai l’Amistat
K-DEM. Divendres 15 a les 21.30 h. De la cia de teatre amateur Kampikipugui.

ST. VICENÇ MONTALT. Centre Cívic El Gorg
L’Àngel i el nou xou “Quins collons”. Dissabte 9 a les 19.30h.

ST. VICENÇ MONTALT. Centre Cívic El Gorg
Espectacle a càrrec del grup Esperit de Joventut. Dissabte 9 a les 20.45h.

ST. VICENÇ MONTALT. parc dels Germans Gabrielistes
Recuerdos de Ypacarai. Diumenge 10 a les 12h. Amb Pep Gómez i Pepino Pascual. Espectacle en què s’hi donen cita titelles, papiroflèxia, música i poesia. Festival Poesia i +

VILASSAR DE DALT. Era de can Rafart
Parking Shakespeare. Dimarts 12 a les 20h. Teatre de Prop amb pre-estrena exclusiva. Taquilla inversa.

Xerrades i conferències

ARENYS DE MAR. Biblioteca
Charrada Occitana. Dissabte 30 a les 19h. A càrrec de Miquèl Maresma i Xavièr Majó, juntament amb altres membres de l’IEO de Carcassona i del CAOC.

EL MASNOU. Ca n’Humet
Viatjar low cost. Dimecres 6 a les 19 h. Xerrada impartida per Quaderns de Bitàcola.

EL MASNOU. Ca n’Humet
Les millors APPS per a Viatjar amb el Mòbil. Divendres 15 a les 19 h. Xerrada impartida per Quaderns de Bitàcola.

MATARÓ. CAN PALAUET
Boix i l’art: un exercici permanent. Divendres 1 a les 19.30 h. Amb la intervenció d’Antoni de P.Boix, Manuel Cusachs i Antoni Luis Planas.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Conversa amb Claudi Arimany. Dimarts 5 a les 20.30 h. Claudi Arimany amb el periodista Vern Bueno.

MATARÓ. Fundació Iluro
Matèria quàntica i la teoria de les cordes. Dissabte 16 a les 18 h. A càrrec de María Blanco, terapeuta multidisciplinària i escriptora, i Antonio Lobato, diplomat en ciències físiques i terapeuta.

MATARÓ. MUSEU ARXIU DE SANTA MARIA
La música de la Missa de les Santes: un patrimoni col·lectiu. Reconeixement a Miquel Rovira. Dijous 21 a les 19 h. A càrrec de Francesc Cortès, director de la Missa de les Santes; Xavier Puig, director de les Completes de Cervera; Montserrat Martorell, contralt solista de la Missa durant 20 anys, i Ivó Oller, professor de l’EMMM.

MATARÓ. FUNDACIÓ HOSPITAL
De l’autoestima a l’autoacceptació incondicional. Dimarts 5 a les 19h. A càrrec de Teresa Gomis, psicòloga.

MATARÓ. FUNDACIÓ HOSPITAL
La mort d’un familiar. Com superar un procés de dol? Dijous 7 a les 19h.

MATARÓ. FUNDACIÓ HOSPITAL
El meu fill no para quiet i treu males notes. És un nen hiperactiu? Dimecres 13 a les 19h.A càrrec d’Esther Garcés, psicòloga.

MATARÓ. FUNDACIÓ HOSPITAL
Tinc ansietat i/o depressió. Què puc fer per superar-ho? Dijous 14 a les 19h.

MATARÓ. FUNDACIÓ HOSPITAL
Quins són els aspectes nutricionals més importants en nens en edat escolar? Dimarts 19 a les 19h. A càrrec d’Isabel Lorenzo, nutricionista.

Llavaneres. Jardins de Can Caralt
+ A prop amb Albert Serra. Divendres 8 a les 22.30h. Espai per conèixer amb més profunditat un creador i la seva relació amb la poesia. Enguany amb Albert Serra, el director de cinema més internacional i singular de casa nostra. Dins el cicle de Poesia i +.

PREMIÀ DE DALT.Biblioteca Jaume Perich
Els contes de fades, fantasia o imatges d’un món real. Dilluns 11 a les 18 h. Què aportem a l’educació dels nostres nens? Quina és la millor manera d’explicar-los?

Premià de Mar. Biblioteca M.Rosselló
De Broadway a Premià de Mar. Dimarts 5 a les 18 h. Mostra de fragments de diferents obres de teatre musical comentades per un amant d’aquest gènere, el premianenc Octavi Egea. Direcció tècnica: Carles Solé.

ST. VICENÇ MONTALT. Casal de la Gent Gran
Avis savis!. Dijous 7 a les 19h. Ajudem als nostres néts, ho podem fer millor! A càrrec del Dr. Jordi Clanxet Wüst.

VILASSAR DE MAR. Centre Parroquial
Refugiats a les portes d’Europa. Què fem?. Dimarts 5 a les 21 h. Amb Juana Martín, de Càritas Barcelona i amb Rafel i Guillem Simó, voluntaris als camps de refugiats de Grècia.

VILASSAR DE MAR. Biblioteca E. Lluch
Les possibilitats d’una nova arquitectura constitucional. Dilluns 18 a les 19 h. A càrrec de Xavier Arbós, catedràtic de Dret Constitucional a la UB, i Joan Ridao, professor de Drets Constitucional a la UB.

VILASSAR DE MAR. Biblioteca E. Lluch
El patrimoni immaterial: cançons de treballs dels mariners a vela. Dimecres 20 a les 19 h. A càrrec del capità Francesc Lleal i Galceran. Dins la Universitat d’estiu, Mar i Ultramar.

VILASSAR DE MAR. Sala M. Roser Carrau
Patrimoni marítim, un llegat a conservar. Dimecres 27 a les 19 h. Cloenda Universitat d’estiu, Mar i Ultramar 2016.

Les Santes

Dimarts 19 juliol

L’Estrena. 18 h. Saló de Sessions de l’Ajuntament. Acte institucional. Conferència a càrrec de l’escriptor i gestor cultural Bienve Moya “Tot va començar a la Còlquida”.

Proclama de la Festa Major. Tot seguit. Des de l’Ajuntament. L’alcalde demanarà formalment a l’Herald que recorri els carrers i les places de la ciutat per anunciar que la Festa Major s’apropa, i farà quatre pinzellades dels actes que hi haurà. L’acompanyarà el so del flabiol i el toc compassat de les Trampes.

L’hora del conte: Els tres porquets. 18 h. Biblioteca Pompeu Fabra. A càrrec de Veus-Veus.

Toc de novena. 19.15 h. Basílica de Santa Maria. Des de nou dies abans de la festivitat de santa Juliana i santa Semproniana els campaners faran cada dia el toc de novena, que alterna el tritlleig i el cop de batall de les campanes.

Contes per a adults. 21.30 h. Biblioteca Pompeu Fabra. La volta eròtica al món, amb Roser Amills. Per demostrar el poder de la imaginació humana, viatjarem per diferents continents a la recerca del plaer de llarga durada. Entrada lliure amb invitació.

Dimecres 20 juliol

L’hora del conte especial de les Santes. 19 h. Biblioteca Antoni Comas. Bon vent i barca nova!, a càrrec de la companyia Ai l’As.

Dijous 21 juliol

Cinema: Les Santes Retro. 18 i 20.30 h. Foment Mataroní. 85 minuts d’imatges de Les Santes dels anys 70 i 80, amb un muntatge d’Andreu Roig, promotor de Mataró Retro. Preu: 3 €.

Espectacle: Cosas que se olvidan fácilmente. 18 i 21 h. M|A|C Lab. Espectacle fotogràfic que transforma els records i, de la mateixa manera que ho fa la ment, n’inventa de nous.A càrrec de Xavier Bobés. Premi de la Crítica de Barcelona 2015 al millor espectacle de teatre de noves tendències. Preu: 15 €.

De toc a toc. 19.30 h. Amb Boetukada i Tutubatum. Els Tutubatum sortiran des de la plaça de les Tereses i els Boetukada iniciaran el seu recorregut a la plaça de l’Ajuntament.

Divendres 22 juliol

Espectacle infantil: La volta al món. 18 h. Plaça de Santa Anna. Espectacle musical per gaudir en família. A càrrec de Les Bruixes de Burriac.

Espectacle: Cosas que se olvidan fácilmente. 18 i 21 h. M|A|C Lab. A càrrec de Xavier Bobés. Preu: 15 €.

Assaig de la Colla Castellera dels Capgrossos de Mataró. 20.30 h. Plaça de Santa Anna.

Concert: Melendi. 22 h. Parc Central. 15 anys de carrera i 7 discos editats. 12 discos de platí i un disc d’or. Melendi és una de les grans estrelles del pop-rock de l’Estat. Preus: 31 € 35 €.

Concert: Mr Freak Ska + Reumas Bros. 23 h. Plaça de Santa Anna. Mr Freak Ska grup d’arrel caribenya amb ritmes skatalítics. Tancarà la nit el col·lectiu de discjòqueis Reumas Bros.

Dissabte 23 juliol

Espectacle: Cosas que se olvidan fácilmente. 12, 18 i 21 h. M|A|C Lab. A càrrec de Xavier Bobés. Preu: 15 €.

DISSANTES
Espai Firal del Parc Central

Activitats i jocs infantils. 17 h. Tallers i jocs infantils organitzats per la Fundació el Maresme.

Flashmob. 20.30 h. Jo sóc com tu, en directe amb Els Catarres.

Concerts. 21 h. Vuit hores de música amb sis grups i un discjòquei que convertiran l’Espai Firal del Parc Central en una autèntica pista de ball. Ohio Band + Ferran (Exceso) + Cesck Freixas + Los Ignorantes + Els Catarres + Buhos + DJ Sendo.

L’Encesa. 19 h. Des de davant de l’Ajuntament. Amb el Ball de Diables de Mataró i el Seguici del Carnaval de Solsona.

Espectacle: Avui Ovidi. 22 i 23.30 h. Plaça del Palau. Eloi Aymerich i Marc Ràmia dirigeixen aquest espectacle, petit, íntim. Actors, músics i poetes d’una nova generació ens conviden a gaudir d’una vetllada de poesia, records, nostàlgia, imatges, teatre i política.

Diumenge 24 juliol

XXVI Travessa nedant al Port. 10.30 h. Port de Mataró.

Diada castellera. 12 h. Plaça de Santa Anna.Els amics inseparables de Les Santes, els Castellers de Vilafranca, els forts Minyons de Terrassa, que van repetint aquests darrers anys, i la Colla Castellera Capgrossos de Mataró faran tots els possibles per oferir una altra jornada històrica a la ciutat.

Espectacle: Cosas que se olvidan fácilmente. 12, 18 i 21 h. M|A|C Lab. A càrrec de Xavier Bobés. Preu: 15 €.

Gegantada. 18.30 h. Des de diversos indrets.Els gegants, gegantons i capgrossos de multitud d’associacions, entitats i escoles de Mataró vindran en cercavila del nord, est i oest de la ciutat cap a la plaça de Santa Anna. La Família Robafaves esperarà pacientment a l’Ajuntament i baixarà cap a la plaça de Santa Anna, punt de trobada de tots.

Concert: Mamma Mia, quanta música! 19.30 h. Pati de les Caputxines. A càrrec de Coral La Nota amb adaptacions de clàssics de la música d’ahir i versions de peces molt conegudes de pel·lícules com Grease, West Side Story i Mamma Mia.

Concert de gòspel. 20 h. Passeig del Callao. El cor de gospel mataroní, Gospelsons, cantarà les noves cançons del repertori

Assaig general de la Missa de les Santes. 21h. Basílica de Santa Maria.

Havaneres i rom cremat. 22 h. Passeig del Callao. Amb els grups Port Bo i Peix Fregit.

Dilluns 25 juliol

Missa. 12 h. Capella de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

Concert: Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. 18 h. Pati de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Estrenaran un pasdoble molt especial, Palmella, compost pel director de la banda, Pere Bono.

Espectacle: Vincles. 19 i 21 h. Espai Familiar del Nou Parc Central. A càrrec de Circ Bover. Espectacle creat especialment per celebrar el 10è aniversari de la companyia. També hi haurà ‘Espai de jocs’, ‘Racó de contes’, ‘Espai de dibuix i pintura’, ‘Maquilla’t sigues un artista’, ‘Escacs en taules’ i ‘Tangram espai de dansa’

Crida de Festa Major. 20 h. Ajuntament. La Crida és el moment en què l’alcalde de Mataró anuncia, des del balcó de l’Ajuntament, que ja la tenim aquí, ja és Festa Major! Després de la traca, les comparses faran els seus balls més formals, tan esperats durant tot l’any

Tour 40 Principales. 23 h. Passeig del Callao.Els discjòqueis Adrià Ortega i Sergi Sànchez punxaran els temes que més sonen ara mateix amb projeccions espectaculars i mapping en 3D.

NIT BOJA

Desvetllament bellugós. 23.30 h. Des de l’Ajuntament. El Desvetllament dels Gegants inicia la nit més boja de Mataró. La Família Robafaves i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme surten de l’Ajuntament

Convidada de la Família Robafaves. 24 h. Plaça de Santa Anna. Ball amb el grup Riu que tocarà peces pròpies i temes tradicionals dels Països Catalans.

Escapada a negra nit. 1.30 h. Des de l’Ajuntament. Amb la Momerota, el Drac i les Diablesses, acompanyats enguany dels Diables Atabalats de Cerdanyola, els Diables de Les Corts (BCN), els Diables Banyuets de Llavaneres, la Galera de Cambrils i el Rosegaescrots de Cabrera.

Pujada tabalada. 3 h. Des de l’Ajuntament fins al Parc Central. És el moment que els Tabalers del Drac, els Tabalers de la Momerota i els Tabalers do Maresme no siguin acompanyants, sinó acompanyats!

La Ruixada. 3.30 h. Espai Firal del Parc Central. Marató d’aigua i música que no acabarà fins que el sol del dia 26 tanqui la nit més boja

La Banda Puig. 2 h. Plaça de Santa Anna. Poden tocar des de cançons de la movida fins a temes històrics del rock en català, passant pel reggae i el pop-rock més actual.

Dimarts 26 juliol

Esquitxada de colors. 12 h. Espai Firal del Parc Central. Grans i petits gaudiran del joc d’aigua i colors perfectament animat per Pep Callau i Roger Canals.

Concert vermut.12 h. Pati de Les Esmandies. A càrrec de Soroll Blanc. Projecte que mescla cançons pop amb aires folk.

Concert de Barram: 24 rumbes. 12 h. Pati de la Residència Sant Josep. Amb Carles Belda, Rafalitu Zalazar i Joanet de Mataró.

Barram i repicada. 14 h. Des del campanar de Santa Maria. El toc especial de vigília congrega cada any els mataronins a baix a la plaça, per escoltar durant mitja hora el so de totes les campanes.

TARDA GUILLADA

De parranda! 18 h. Des de l’Ajuntament. Els petits podran gaudir en família dels actes encadenats que comença la Família Robafaves baixant i pujant per la Riera.

Convidada de la Família Robafaves. 18.30 h. Plaça de Santa Anna. Ball infantil amb el grup Xiula.

Correguspira. 20 h. Des de l’Ajuntament. Correfoc infantil amb la Momeroteta i el Dragalió, i com a colles convidades els Diables de la Llàntia, els Diables d’Altafulla, la Polseguereta dels Diables d’Argentona i el Drac Petit de Terrassa.

Pujada tabaladeta. 21.30 h. Des de la plaça de l’Ajuntament fins al Parc Central.

La Ruixadeta. 22 h. Espai Firal del Parc Central. La tarda guillada s’acaba amb els petits i els que no ho són tant, ballant sota l’aigua i la llum de la Ruixadeta.

L’hora del conte especial. 18 h. Biblioteca Pompeu Fabra. En Bum i el tresor dels pirates, a càrrec de la Companyia Homenots.

Espectacle: Hipstory. 19 i 21 h. Espai Familiar del Nou Parc Central. Hip hop, dansa de carrer a càrrec de Brodas Bros. També hi haurà ‘Espai de jocs’, ‘Racó de contes’, ‘Espai de dibuix i pintura’, ‘Maquilla’t sigues un artista’, ‘Escacs en taules’ i ‘Tangram espai de dansa’

Teatre: L’avar. 19 h. Teatre Monumental. Joan Pera abandona la seva faceta teatral més coneguda per interpretar el garrepa més famós de Molière en una versió de Sergi Belbel. 24 € / 19 €.

Concert coral. 19.30 h. Pati de Les Caputxines.A càrrec del Cor Madrigalista i l’Orquestra de Mataró.

Concert: Las Migas. 21 h. Pati del Cafè Nou. Quatre veus que evidencien que ha arribat una nova manera de fer flamenc.

Ballada de sardanes. 22 h. Plaça de Santa Anna. Amb la Cobla Contemporània.

Espectacle: El Museu dels somnis. 23, 23.30, 00.15 i 1 h. Plaça de l’Ajuntament. Mapping i dansa. Un projecte de Toni Mira.

Revetlla de Festa Major. 23 h. Parc Central. Amb la participació de Zoom, Sense Sal, La banda del coche rojo i Dj David Oleart.

Dimecres 27 juliol

Matinades. 7 h. Des de diversos indrets. Amb els Grallers dels Capgrossos de Mataró, els Grallers de la Momerota, els Grallers del Callao, els Grallers d’en Mia, els Grallers de la Borsa de Músics de la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró, els Moixernons i Grallers de l’EMMM.

Anada a ofici. 9.30 h. Des de l’Ajuntament. Amb les Diablesses i els Tabalers do Maresme, la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers, el Dragalió, el Drac i els seus tabalers, l’Herald i les Trampes, els Nans i la Família Robafaves amb els flabiolaires, l’Àliga i els Ministrils, els Macers, les autoritats i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme.

Missa de les Santes. 10 h. Basílica de Santa Maria. Al llarg de la celebració de l’ofici s’interpretarà la Missa de Glòria per a solistes, cor i orquestra de Mossèn Manuel Blanch.

Ballada de sardanes. 12 h. Carrer d’en Pujol. A càrrec de la Cobla Ciutat de Granollers.

Desfilada. 13 h. Des de la plaça de Santa Maria. Acabat el ritual de l’ofici, tot el seguici tornarà a l’Ajuntament.

La Passada. 18 h. Des de l’Ajuntament. Cercavila amb les Diablesses i els Tabalers do Maresme; la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers; el Dragalió, el Drac i els seus tabalers; els Cavallets de Mataró; la Colla Castellera Capgrossos de Mataró; l’Herald i les Trampes; els Nans i la Família Robafaves amb els flabiolaires; l’Àliga i els Ministrils; els Macers, les autoritats i l’acompanyament musical de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme.

Espectacle: Carilló. 18 h, 18.40 h, 20 h i 20.40 h. Espai Familiar del Nou Parc Central. A càrrec de la Companyia La Tal.

Espectacle: Ni cap ni peus. 19 i 21 h. Espai Familiar del Nou Parc Central. A càrrec de Circ Vermut. També hi haurà ‘Espai de jocs’, ‘Racó de contes’, ‘Espai de dibuix i pintura’, ‘Maquilla’t sigues un artista’, ‘Escacs en taules’, ‘Tangram espai de dansa’ i ‘Autobús Jovi d’activitats de plàstica’

Concert: Big Band Jazz del Maresme i Tricia Evy. 20 h. Pati del Cafè Nou.

Castell de focs. 23 h. Passeig Marítim. A càrrec de la Pirotecnia Tomás.

Concert: Orquestra Plateria + Yumi Gipsy Band. 23.30. Port de Mataró. L’Orquestra Plateria que, després de 40 anys recorrent les festes majors, està en plena gira de comiat.

Concert: Animal + Aspencat. 23.30 h. Passeig del Callao.

Sardanes i xindriada. 23.30 h. Plaça de Santa Anna. Amb la Cobla la Principal del Llobregat i la Cobla Ciutat de Girona.

Dijous 28 juliol

XXXVIII Cursa Popular Les Santes. 9.30 h. Sortida i arribada al Parc Central.

Recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes. 10 h. Saló de Sessions de l’Ajuntament.

Anada a la Residència Sant Josep. 11 h. Des de l’Ajuntament.

Ballada de sardanes. 11.30 h. Pati de la Residència Sant Josep. Amb La Principal de la Bisbal.

Postal de Gegants. 18.30 h. Plaça de la Muralla. La Família Robafaves i els Nans exerciran de bons amfitrions amb els Gegants Vells de la Geltrú.

Espectacle: Il·lusionàrium. 19 h. Teatre Monumental. Una interessant proposta escènica per a tots els públics que recull les darreres il·lusions creades per Aliskim. 21 €

Espectacle: Marcel Sol. 19 i 21 h. Espai Familiar del Nou Parc Central. A càrrec de Marcel Gros.

Concert de sardanes. 19.15 h. Pati de la Residència Sant Josep. Amb La Principal de la Bisbal.

Ball de dracs. 21 h. Des de l’Ajuntament. El Drac i el Dragalió de Mataró conviden la Víbria i Vibrieta de Tarragona.

Concert: The New Catalan Ensemble. 21 h. Pati del Cafè Nou. Formació que neix amb la voluntat de donar una segona vida al repertori tradicional català.

Concerts: Pachawa Sound + Dalton Bang. 22 h. Plaça de l’Ajuntament. Comença la nit musical amb dos grups que ens faran saltar i ballar sense parar.

Concert: Obeses. 23 h. Plaça de Santa Anna. Inclassificables, irreverents, atrevits, esbojarrats, originals… La seva proposta eclèctica abraça estils ben diversos.

Ball: Requisits de Festa Major. 23 h. Parc Central. Ball amb La Principal de la Bisbal.

No n’hi ha prou!. 2 h. Davant l’Ajuntament. Amb les Diablesses, la Momerota, el Drac, l’Àliga i la Família Robafaves i l’acompanyament musical de La Principal de la Nit.

Dj Hochi. 3 h. Plaça de l’Ajuntament.

Divendres 29 juliol

Enfigura’t. 18 h. Plaça de l’Ajuntament. L’oportunitat per provar de dur les figures o bé córrer com les Diablesses amb foc suau.

Espectacle: iMagina. 19 i 21 h. Espai Familiar del Nou Parc Central. A càrrec de Mag Xavi. També hi haurà ‘Espai de jocs’, ‘Racó de contes’, ‘Espai de dibuix i pintura’, ‘Maquilla’t sigues un artista’, ‘Escacs en taules’, ‘Tangram espai de dansa’ i ‘Autobús Jovi d’activitats de plàstica’

Anem a tancar. 19.15 h. Des de l’Ajuntament. En aquest acte podrem acomiadar-nos de les nostres comparses en una llarga cercavila.

Concert de Festa Major. 19.30 h. Parc Central. Amb l’Orquestra Montgrins.

Concert: La Coixinera i La Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. 21 h. Pati del Cafè Nou. La Coixinera celebra 15 anys de vida i ho fa acompanyat de La Banda de l’Agrupació Musical del Maresme.

Tronada de fi de festa. 24 h. Espai Firal del Parc Central. A càrrec de la Pirotecnia Tomás.

Ball: Espetec final. 0.10 h. Parc Central. Amb l’Orquestra Montgrins i L’Orquestra Gira-Sol.

L’Albada. Tot seguit. Des del Parc Central. Amb la xaranga Los Labradores.

Festa Major de Premia de Mar

Durant tota la festa

Celebració de la Festa Major de Sant Cristòfol al Casal. Del 2 a l’11 de juliol, a la Residència Assistida i Servei d’Atenció Diürn Casal Benèfic Premianenc. Hi haurà moltes activitats: cinema a la fresca, actuacions musicals, karaoke, concursos, etc. www.elcasal.org i al www.facebookfundaciocasalbeneficpremianenc.com

Fira d’atraccions. Del 6 a l’11 de juliol, La Salle sud.

Poble pescador. Del 6 al 10 de juliol, als carrers Sant Antoni, Miquel Moragas, Eixample i Sant Pau. Podreu reviure un autèntic poble pescador i del Premià de fa quatre segles.

Refugi premianenc. Del 6 al 10 de juliol, al carrer Rd. Paradeda (davant del Patronat)

Els pirates han conquerit Premià però nosaltres resistim! Ens podeu trobar cada dia al refugi premianenc. Veniu i ajudeu-nos a recuperar la nostra vila i deixar clar qui mana en aquest territori!

Campament pirata. Dies 7, 8 i 9 de juliol, a la plaça Nova. Els pirates ja som aquí i hem aconseguit conquerir Premià. Ara cal que fem pinya per resistir als intents premianencs de fer-nos fora. Veniu al Campament Pirata a reunir-vos i fer festa amb tots els pirates! Hi haurà actuacions, espectacles, concerts i moltes coses més! Tot acompanyat d’una barra amb preus populars i molt bon ambient!

Museu de l’Estampació i Museu Romà. Amb motiu de la Festa Major els museus de Premià us conviden a fer visites guiades. Al MEP us proposem visitar l’exposició “20 anys de Pirates i Premianencs”, i fer un repàs de l’evolució de la nostra Festa Major des del seu naixement, enguany fa vint anys.

Exposició del concurs de pintura de la Festa Major. De l’1 al 10 de juliol, a la Sala Premiart (carrer Sant Antoni, 3).

Exposició de fotos de la Festa Major 2015. De l’1 al 23 de juliol, al Centre Cívic.

Exposició fotogràfica Mercats. Del 7 al 10 de juliol, a l’Espai l’Amistat. Els mercats han estat al llarg de la història llocs de trobada de pobles i cultures, espais on fer transaccions de compra i venda però també on posar-se al dia de les novetats del veïnat o assabentar-se de notícies d’altres indrets. Horari: entre setmana, de 19 h a 21 h; el cap de setmana, de 12 h a 14 h, i de 19 h a 21 h.

Exposició de les fotos del concurs fotogràfic de Festa Major 2016. Del 23 al 31 de juliol, al Centre Cívic.

DIMARTS 5 JULIOL

Sopar popular. 21 h, a la Plaça Nova. No us estigueu de res, perquè just després us necessitem carregats d’energia per poder donar la benvinguda a la Festa Major! No us deixeu cap detall, perquè JA

Seguici nocturn. 23.15 h, des de la plaça Nova. Veniu a acompanyar els Diables, Gegants, Capgrossos, Bastoners, el Gafarró, el Ball de Panderos, Atabalades i els músics en el recorregut abans de les campanes de mitjanit, el que passa després volem que ho descobriu vosaltres.

Eufòria. 23.55 h, a la plaça de l’Ajuntament. Les colles no paren de ballar, la música no para de sonar, els coets no deixen de cremar i tota la gent que hi ha a la plaça de l’Ajuntament viu aquest moment amb intensitat. No deixeu que us ho expliquin, l’Eufòria s’ha de viure, que ja fa més d’una dècada que serveix d’inici de festa!

Premià està de festa! En acabar l’Eufòria. Ja la tenim aquí! Com cada any no faltaran a la festa el DJ David i el DJ Nete que ens oferiran una gran sessió de música!

DIMECRES 6 JULIOL

Estampació de banderes pirates i premianenques. D’11 h a 13 h, al MEP. Cal que porteu la vostra bandera per estampar!

Estampació a l’obrador del MEP de banderes grans pirates i premianenques. D’11 h a 13 h, al MEP. Cal que porteu la vostra bandera per estampar!

Repicada de campanes i enlairada de coets. 12 h, a la plaça de l’Ajuntament. Les campanes repicant i l’espetec dels coets són els sons inequívocs que la festa ha arribat a Premià.

Exposició “Mil i un contes de la Caputxeta vermella”. Del 6 de juliol al 8 de setembre, a la Biblioteca Martí Rosselló. Mostra de la col·lecció del Museu Cal Tit, de Vilassar de Mar. Podrem gaudir d’una mostra extensa de contes i objectes relacionats amb el conte de la Caputxeta vermella, provinents d’arreu del món.

Bateig de vela i embarcacions col·lectives raqueros. 18 h, al Club Nàutic Premià. Veniu a fer un tast en embarcacions de vela i atreviu-vos a sortir al mar en raqueros per anar a buscar el tresor pirata.

Ballada de sardanes amb la Cobla Premià. 18 h, a la plaça de l’Ajuntament.

Pa amb vi i sucre. 19 h, a la plaça de l’Ajuntament. El berenar més tradicional que no pot faltar a la nostra Festa Major.

Anada al pregó. 19.30 h, des del Mercat de Sant Joan i des de la plaça Romà Piera (La Lió).l’Ester i en Martí fan una crida a tots els premianencs perquè acudim al pregó de Festa Major. El grup de tabals Tocant sortiran des del Mercat de Sant Joan i els grallers i els gegants Ester i Martí des de la plaça Romà Piera (la Lió).

Pregó de Festa Major a càrrec de la Comissió de Pirates i Premianencs, entitat de l’any. 20 h, a la plaça de l’Ajuntament. Fa 20 anys que els pirates arriben a Premià de Mar, i aquest 2016 es recordarà per una Festa dels 100 dies amb un Sopar dels voluntaris dels 20 anys, amb una presentació de la Festa Major en format musical que va emocionar i fer vibrar a tothom! I ara toca viure la Festa. Aquest any fem dos pregons. El de l’Omar i l’oficial. Intentarem estar a l’altura! Us hi esperem!

Alerta premianenca. 20 h, des de la plaça de l’Ajuntament. La bandera premianenca oneja al balcó i tothom ha aplaudit el pregó. És hora d’anar a festejar a la platja de l’Ona! Ball, festa i xerinola per a tothom!

Festa premianenca. 21 h, a la platja de Llevant (Ona). A l’Ona se sent una festassa que és l’enveja de la comarca! Veniu tots a celebrar-ho, que avui hi ha festa per hores!

Niu de pirates. 21 h, a l’espigó de l’Ona. Voleu fer de pirata al desembarcament i arribar amb tota la força del món? Veniu, i us explicarem com fer-ho! Això sí, veniu autèntics, eh? turbants, armilla i bombatxos.

Moros a la costa! (El Desembarcament). 22 h, a la platja de Llevant (Ona). Els pirates es deixen veure a les primeres barques de rem, hi ha bombardejos per tots dos bàndols. Aconseguiran posar un peu a terra? Ells faran tot el possible, i els premianencs faran l’impossible per evitar-ho.

El saqueig!. 23.15 h, des del carrer Joan Prim cantonada carrer Sant Pau. Sac cap aquí, fustes cap allà. Ben amunt, aquesta barricada, més amunt! Amagueu els nens, protegiu el poble! Gegants, tabalers, gàbies, canons, catapultes, això és una autèntica resistència i un autèntic saqueig! Compte amb l’aigua. Tingueu especial cura amb els músics, les figures, els trabucaires,els actors!

Assalt a l’Ajuntament. A continuació, a la plaça de l’Ajuntament. Metre a metre han anat avançant pel poble i han arribat a l’Ajuntament, i els pirates no han quedat estupefactes amb el corredor biològic així que han tirat amunt i han arribat per les cordes al balcó de l’Ajuntament. Paperassa fora, que l’Ajuntament és pirata!

Premià, ciutat pirata. A continuació, a la plaça dels Països Catalans. Uns envaïen el poble i altres preparaven una gran festa per a l’arribada de l’Omar. Després que els capgrossos ballin el ball de l’atac, ell en serà el protagonista. Enguany aquest moment estarà ple de sorpreses. I és que els Pirates fa 20 anys que arriben a Premià de Mar, i això s’ha de celebrar. No us ho podeu perdre!

Concerts pirates. A la platja de Bellamar. 1.30 h: Ovella Xao. Ovella Xao diu que són un ramat d’ovelles que fan música en lloc de beeeee, i que els encanta pasturar per tots els pobles i ciutats d’arreu del món. 3 h: The Risas. Navegant per estils com el funk, el disco i el soul, s’aventuren no només a fer versions sinó a fer les seves pròpies cançons.

DIJOUS 7 JULIOL

Estampació de banderes pirates i premianenques. D’11 h a 13 h, al MEP. Cal que porteu la vostra bandera per estampar!

Campament pirata. 17 h, a la plaça Nova. Presentació Campament Pirata 2016. Durant la tarda hi haurà tallers per a infants i el concurs “Dibuixa el teu pirata”.

Petita concentració premianenca. 17 h, al Bellamar. Premianencs menuts, Premià està de festa i ho hem de celebrar! L’Ester i en Martí us esperen a la platja del Bellamar per passar-ho d’allò més bé. Poseu-vos les vostres millors faixes i les camises i les faldilles ben netes, eh!

Niuet de pirates. 17 h, a l’espigó del Bellamar. Pst, pirates petits! Aquest any l’Omar ha decidit portar reforços i necessitem els més valents per ajudar-lo a apoderar-se del control del poble. Veniu ben preparats amb les vostres armilles, els bombatxos i les espases.

Desembarcament Petit. 18 h, al Bellamar. Moros a la costa! Què dius ara! Més pirates? Com és possible això? Es veu que amb una vegada no en tenien prou aquests pirates… Els vaixells s’acosten perillosament a la costa de Premià però el que no saben l’Omar i la seva tripulació és que els premianencs els esperen i estan disposats a plantar-los cara.

El petit saqueig. 19 h, des del carrer Joan Prim cantonada carrer Sant Pau. Premianencs a les barricades! No passaran! Defenseu Premià amb totes les vostres forces. Els pirates són molts i s’apoderen del poble com el fum: cada cantonada, cada carrer, cada casa… I de mica en mica van fent camí fins a l’Ajuntament.

Els menuts cremen l’Ajuntament. 20 h, a la plaça de l’Ajuntament. Els pirates menuts han aconseguit travessar totes les barricades i han arribat a la plaça de la vila. Premianencs, ja no hi ha res a fer! L’Omar i la seva tripulació tornen a conquerir Premià i han vingut per quedar-s’hi. Pirates, cremem l’Ajuntament!!

Concerts al Campament Pirata. Al Campament Pirata (plaça Nova). 18 h: SUU. Cantautora barcelonina de 16 anys. 19 h: Body Percussion de Can Sanpere. Ens faran ballar i moure el cos, fent passos de ball i ritmes alhora, treballant la coordinació i la percussió a través del nostre propi cos com a instrument. 19.30 h: Rita Payés & Elisabeth Roma. Rita Payés (16 anys) és trombonista i cantant, amb una veu molt personal, plena de matisos. L’acompanya la seva mare, Elisabeth Roma, guitarrista professional i amb una llarga trajectòria musical. 20.30 h: Impro-Rap. Demostraran la seva capacitat d’improvisar rap amb les seves millors armes: les paraules.

Quinto pirata. 21 h, Recinte de la Lió. Aquest any el quinto es fa de vespre, i hi haurà servei de barra amb entrepans. A guanyar fantàstics premis de comerços de Premià de Mar, i si fas quinto, una polsera de la commemoració dels 20 anys de Pirates!

Nit de Colles. 21 h, a la plaça de la Sardana.

Superats els 10 anys de nits de #tongo ens sentim joves i amb empenta per superar qualsevol obstacle en aquesta cursa de 100 metres que és parir aquesta festa. Més informació www.facebook.com/NitdeColles.

Ball Pendó. 23 h, al recinte de la Lió. I després de guanyar molts premis que millor que moure l’esquelet al ritme dels 80. Passant per tots els clàssics, gaudirem d’una vetllada d’allò més animada.

Concerts al Campament Pirata. Al Campament Pirata (plaça Nova). 22 h: Tupica. Combinant estils com la rumba, salsa i funk, Tupica és un grup jove que ens transmetrà l’energia i la vibració de la rumba de Gràcia. 23.30 h: Space Invaders. Banda de reggae amb influències de l’ska, rocksteady i reggae dels 60.

Concerts pirates. A la platja del Bellamar. 00 h: Malvenidos. Són rap, són rock, són funk i són tot allò on puguin fluir. Finalistes del concurs Delayta’ns d’aquest any. 1.30 h: The Sick Boys. Banda de Rock-and-Roll que alhora es mou en diferents estils com el swing, el blues, el twist i el rock clàssic amb toc desimbolt que fa ballar a tothom. 3 h: Full Equip. Grup jove que ve disposats a apujar els decibels de la nit amb el seu repertori de hard rock.

DIVENDRES 8 JULIOL

Estampació de banderes pirates i premianenques. D’11 h a 13 h, al MEP. Cal que porteu la vostra bandera per estampar!

Concerts pirates. Al Campament Pirata (plaça Nova). 18.30 h: El Pony Pisador. El Pony Pisador està preparat per fer-vos gaudir a ritme de cançons i danses tradicionals irlandeses, havaneres, bluegrass, tarantel·les i altres músiques del món.

La Revolta Premianenca . 18.30 h, des de la pl. Oriol Martorell (premianencs)/pl. dels Escacs (pirates). Ja estem cansats! Volem Premià lliure de pirates! Els premianencs s’han revoltat contra els pirates. Però els pirates no es deixaran intimidar amb facilitat i també convoquen a tots els seus, a la mateixa hora però en un altre lloc. Es trobaran a la plaça dels Països Catalans on primer hi haurà el ball de la Revolta per part dels capgrossos i després… agafeu tot el confeti que pugueu!

Balls de Saló. 19 h, a la plaça de la Sardana. Un any més ens trobem per gaudir de diversos tipus de balls: des de la ja tradicional exhibició de balls de saló, passant per una exhibició de country a càrrec del Country AVECA i una mostra de diverses danses a càrrec de l’Escola de Música i Dansa Estudi Teresa Maria.

Concert de Festa Major. 19 h, a l’auditori de l’Escola de Música. A càrrec de l’octet de corda i clarinet solista de l’Escola Municipal de Música. Obres de J.Stamitz, J.S.Bach i S.Barber.

Projecció del reportatge “La subhasta cantada del peix”. 22 h, al carrer Francesc Moragas (poble pescador). Reportatge que explica la última subhasta de peix cantada de Catalunya organitzada pel Pòsit de Pescadors Verge del Carme de Montgat, El Masnou i Premià de Mar.

Mostra de cançó improvisada. 21.30 h al Refugi Premianenc (al costat del Patronat). Garrotins, nyacres, corrandes… Veniu a descobrir el noble art del cant improvisat! Els músics i glossadors de Cor de Carxofa obriran i ens presentaran les primeres rimes, però el micròfon estarà obert per a tots aquells que vulguin cantar, rimar i improvisar.

Ballada de sardanes amb la Cobla Marinada. 22 h, a la plaça de l’Ajuntament. Animeu-vos i veniu a ballar, la rotllana és oberta!

Concerts pirates. Al Campament Pirata (plaça Nova). 22 h: Zarigüeya. Jove banda premianenca amb un directe que barrejan la rumba fusió. reggae, la salsa, la cúmbia i l’ska. 23.30 h: Sicaillora. Amb el seu estil rumba flamenc- fusió farà del Campament un gran espectacle de música i diversió. 1.15 h: Ojo de Buen Cubero. Grup de mestissatge amb els seus ritmes rumbers, faran ballar fins a l’últim pirata de la plaça.

Ball tronera amb La Banda del Drac. 00.00 h, a la Gran Via de Lluís Companys (cantonada Joan Prim). Una nit per no parar de ballar a ritme dels clàssics temes d’orquestra de festa major.

Nit de Dj’s. A la platja del Bellamar. 00 h: Dj July. Sessió tecno remember dels anys 80 i 90. 1.30 h: Premià SPACE Festival. És la cinquena vegada que l’Arnau Casadevall, en Marc Parra i l’Àlex Suarez us faran viure la millor nit de Festa Major! Aquest any, acompanyats d’amics, sorpreses i més espectacle que mai! 5 h: Dj SunZ. Ara entra en escena aquest dj disposat a fer-nos gaudir d’una festa espectacular!

DISSABTE 9 JULIOL

Remuntada. 7 h, des de la platja del Bellamar. Tothom sap que avui hi ha la Ruixadeta i els tabalers Tutukà ens hi portaran, com sempre, sense pressa però a bon ritme!

Ruixadeta. 7.30 h, al porxo de la Lió. La recepta no falla: ulleres de sol, samarretes fora, èxits d’ahir i d’avui i aigua a dojo. I la recepta es diu ruixadeta i ja fa molts anys que molts premianencs l’han tastat.

20a Trobada de Puntaires. 10 h, a la Riera de Premià. Durant tot el matí podreu gaudir de diverses actuacions en directe: Country Conex, Sevillanes Conex i Barca de Mitjana.

Fira mercat d’artesans del poble pescador. 10 h, a diversos carrers del nucli antic. No us podeu perdre la sensació de passejar pels carrers del poble pescador. A les 10.30 h subhasta de peix a la plaça de l’Ajuntament. Durant tot el dia, al carrer Miquel Moragas: tallers per a infants. D’11 h a 14 h i de 18 h a 20 h, Jocs tradicionals al carrer.

Espectacle d’animació infantil amb Els Trambòtics i festa de l’escuma. 11 h, a la plaça Mercè Rodoreda. Els Trambòtics arriben amb unes ganes imparables d’obrir la seva caixa de sorpreses! En sortiran noves cançons, noves danses, nous jocs…

Concert de banda. 12 h, a la plaça de l’Ajuntament. Aquest any l’Agrupació Musical Maresme, de Mataró, ens proposa un concert molt especial, un concert amb la participació, la màgia i les ganes d’alguns alumnes de l’Escola Municipal de Música i del Taller de Músics de Premià.

Mercat d’esclaus. 17 h, a la plaça del Gas. Torna a ser juliol i els pirates ja som aquí! Els tenim a tots, inclosa l’Ester! Veniu amb l’Omar i la seva tripulació i feu les proves més divertides i arriscades. Tindrem jocs arribats de tots els racons del món.

Xavi Estrada presenta: «Yo me tragué una tele». 18 h, al Campament Pirata (plaça Nova). Espectacle d’imitacions d’un pirata del poble, que ens oferirà un particular zàping per les cadenes de televisió en clau d’humor, on la paròdia i la sàtira seran les principals protagonistes.

La Passejada. 18.30 h, des de la pl. de la Sardana. Arriba la cercavila més esperada de la Festa Major, la gran cercavila! Totes les colles de cultura popular de Premià surten al carrer disposades a lluir-se i a deixar-nos amb la boca oberta.

Dansa africana. 19 h, al Campament Pirata (plaça Nova). A ritme de djembés i percussió senegalesa, aquest grup ens transportarà a l’Àfrica profunda. Una estona per gaudir d’uns professionals vinguts des de Granollers i voltants.

Taller de malabars. 19 h, al Campament Pirata (plaça Nova). Voleu aprendre a fer servir un diàbolo? Us agradaria que algú us ensenyés a fer anar els pals xinesos? Convertiu-vos en artista per una estona.

Concert de Festa Major, amb l’orquestra Costa Brava. 19 h, al recinte de l’escola la Lió. L’orquestra Costa Brava ens oferirà un lluït concert de Festa Major. Veniu a gaudir de la música i l’espectacle que de ben segur no us deixarà indiferents.

Tapes al mercat. 20 h, al Mercat de Sant Joan. El mercat us convida a passar per les seves parades i fer una ruta de tapes.

Festival-In. 20 h, a la plaça Nova. Aquest festival que enguany arriba a la vuitena edició de la mà de Gancho Sanchez i Cheetah Brava.

Danses populars. 20.30 h, a la plaça de la Sardana. La passió que transmeten els balls i cants d’aquests artistes us farà vibrar i us posarà la pell de gallina en més d’un moment.

Exhibició/taller de balls de saló de Can Sanpere. 21 h, al Campament Pirata (plaça Nova). Els amics de Balls de Saló de Can Sanpere ens faran una petita demostració del que saben acompanyada d’un petit taller a ritme de vals, pasdoble, txa-txa-txà…

Lliurament de premis del “Pirata de l’any” i del concurs “Pinta el teu pirata”. 22 h, al Campament Pirata (plaça Nova).

Correfoc. 22.30 h, inici a la plaça Joan Font. Un cop més els carrers seran presos pels Diables de Premià, acompanyats de les Atabalades, i dels Diables d’Argentona, els Diabòlics de Gràcia, els Diables de Manresa i els Diables de Sants. El Gafarró comptarà amb la companyia de la porca de Sant Antoni.

Ball de Festa Major, amb l’orquestra Costa Brava. 23.30 h, al recinte de l’escola la Lió. Aquest any l’orquestra Costa Brava és l’encarregada de fer-nos gaudir al Ball de Festa Major.

Concerts al Campament Pirata. Al Campament Pirata (plaça Nova). 00 h: Ignorantes. Possiblement la banda més freak del Maresme: una banda musical disposada a riure’s de tot i de tothom. 1 h: Polok Selektah. Amb un gran ventall d’estils musicals, Polok Selektah no ens deixarà parar de moure l’esquelet.

Atracabars. 00.30 h, a la plaça de l’Ajuntament. Els pirates capitanejats pel gegant Omar us esperaran a la plaça de l’Ajuntament! Com ja sabeu, deixar secs els bars s’ha convertit en una de les tradicions més consolidades de la Festa Major, que poc ens costa aixecar el colze… I com que l’Omar vol ser el primer en tot, us haureu d’esperar que ell arribi als bars per poder canviar els tiquets!

Catorzena cursa nocturna de Pirates i Premianencs a pèl. 2 h, des de la plaça dels Països Catalans-La Jijonenca. Aquest any sí, que aquest any fan 20 anys els pirates, aquest any ens hi atrevim! Clar que sí! Collons i metes! Córrer en pilotes per la Gran Via és una sensació que no us podeu perdre! Deixeu la vergonya a casa, i veniu a gaudir! El grup de tabals Tutukà s’encarregarà d’animar la sortida.

Concerts pirates. A la platja del Bellamar. 2 h: 1.000 Hombres. Grup de versions d’estils molt variats entre ells: el rock, el pop, el funk i el reggae. 4 h: A4 Reggae. La seva originalitat en el repertori en clau de reggae, ska i rocksteady, reivindica grans obres de la història de la música. 5.30 h: DJ Snarkd in the house.

DIUMENGE 10 JULIOL

Matinades. 7 h, des de la plaça de l’Ajuntament. Enguany seran els grallers de l’A.C La Rauxa els que acompanyaran els Grallers Gegants Premià i seran els encarregats de despertar Premià i anunciar que avui és el gran dia: avui és sant Cristòfol, avui és Festa Major.

Fira-mercat d’artesans del poble pescador. 10.00 h, a diversos carrers del barri antic.

Botifarrada. 10 h, a la plaça Nova. Un bon esmorzar per ajudar les poques forces que queden a refer-se.

Lliurament de premis del concurs de pintura. 10 h, a la sala Premiart.

Seguici de l’anada a ofici. 10.15 h, des del porxo de l’Escola La Lió. Les colles de cultura popular encapçalen el seguici per conduir-nos a tots a l’ofici de Festa Major. Premianencs les autoritats de gala fan cap fins davant de l’església.

Ofici solemne de Festa Major. 11 h, a l’església de Sant Cristòfol. Les campanes toquen les 11 h, és el moment d’entrar a l’església i iniciar l’ofici en honor a Sant Cristòfol. Laics i religiosos, tothom hi està convidat. El Gafarró entrarà dins l’església i oferirà un ball abans de l’ofici. La cerimònia clourà amb el tradicional cant dels goigs al nostre patró.

21a Baixada d’Andròmines. 11 h, sortida des del Camp de Futbol. Fa mesos que acumuleu trastos a casa i no sabeu per què? Segurament el vostre subconscient us està dient que aquest és un bon any per participar en la Baixada d’Andròmines. Agafeu les eines i construïu alguna cosa que porti rodes i frens i llançar-vos carrer de la Plaça avall! El recorregut serà: camp de futbol, carrer de la Plaça i plaça Nova.

Jocs tradicionals al carrer. D’11 h a 14 h i de 18 h a 20 h, al carrer Francesc Moragas cantonada Miquel Moragas (poble pescador).

Benedicció de vehicles. 12 h, a l’església de Sant Cristòfol. Si teniu un vehicle, sigui qui sigui, passeu per davant de l’església per beneir-lo. Patinets, bicicletes, carros, cotxes i motos, tots hi tenen lloc que Sant Cristòfol és el patró dels conductors.

Ball solemne dels gegants de Premià. 12.15 h, a la plaça de l’Ajuntament. El silenci i l’expectació s’apoderen de la plaça de l’Ajuntament. Els músics estan preparats i en Tòfol i la Ciseta es miren amb complicitat. Sonen les primeres notes. Comença el ball solemne!

Contes per despertar. 12.30 h, als jardins de Can Roure. L’Ema i la Meritxell s’endinsaran en un viatge que les portarà a esbrinar què s’amaga al final de l’Arc de Sant Martí. Animeu-vos a compartir amb elles aquest misteri. Un regal molt especial i ple de sorpreses us espera.

Diada castellera, amb les colles Capgrossos de Mataró i Castellers de Badalona. 12.30 h, a la plaça de l’Ajuntament. Una torre blau marí i una torre groga s’enlairen al mig de la plaça. Capgrossos de Mataró i als Castellers de Badalona s’enfilen per emocionar-nos amb els seus castells. L’emoció està a flor de pell i cal estar en silenci fins que l’enxaneta toqui el cel fent l’aleta. I explota l’alegria!

Paella pirata i premianenca. 14 h, al recinte de la Lió. Un acte que us permetrà gaudir d’un bon dinar de Festa Major envoltats de família i amics.

Concentració pirata. 18 h, a la plaça dels Escacs. Ha costat trobar el personal! Tanta festa, tots repartits per cases de premianencs i premianenques… ressaques importants, però ja som una bona colla! Vinga, va, espases amunt!

Concentració premianenca. 18 h, a la plaça Nova. Ens notem forts i això pinta bé. Hem quedat per fer una sindriada i intentarem tot el possible per fer fora els pirates a base de farina!

Ball de l’expulsió i canvi de presoners. 18.30 h, a la plaça dels Països Catalans. Intercanvi de presoners, premianencs per pirates, pirates per premianencs.

La batalla final. Tot seguit, a la plaça dels Països Catalans. Pirates, som-hi! Premianencs, això és nostre! A l’atac! Un núvol blanc amaga qui és el guanyador d’aquesta batalla…. hi haurà sorpresa aquest any?

Ruixada. En acabar la batalla, a la plaça dels Països Catalans. Doncs es repeteix el guió de cada any, no hi ha hagut sorpreses. Els premianencs han vençut els pirates i sona el seu himne. Un bon raig d’aigua a tothom per treure la farina!

Expulsió. En acabar la ruixada, des de la plaça dels Països Catalans. Ep, hi ha quatre pirates que s’han fet forts a l’Ajuntament! Aconseguiran hissar la bandera els premianencs?

Ball de Festa Major de la Gent Gran. 19 h, a la plaça de Can Manent (davant l’antiga biblioteca). I arriba l’últim ball de la Festa Major, no hi ha millor manera per esperar el final de festa. Veniu i acompanyeu-nos-hi!

Havaneres amb Barca de Mitjana i cremat per a tothom. 21 h, a la platja de Llevant. Tovallola, entrepà, i platja. Després d’una havanera i una altra, ja sona la Bella Lola. Mocador a punt? Barca de Mitjana posa el punt final musical a la festa. La gent entregada gastant l’últim cartutx d’energia.

Gran castell de focs d’artifici. 23 h, a la platja de Llevant. A tothom se li fan curts els focs. Perquè ens agraden els colors, els sorolls I perquè ningú vol que acabi la festa… Ha valgut la pena. Ho hem gaudit com sempre.

Festa Major de Sant Andreu de Llavaneres

Divendres 8 juliol

Actuació del grup artístic Esperit de Joventut del Casal de la Gent Gran. 19 h, parc de Ca l’Alfaro.

Poesia i +: 24 Versos per segon. 21.30 h, Jardins de Can Caralt. Recital poètic amb Míriam Cano, Francesc Gelonch, i Esteve Plantada / + a prop: espai íntim amb la participació del director de cinema Albert Serra i la projecció del seu documental Cubalibre (2014).

Dissabte 9 juliol

Campionat Popular de Festa Major de Botifarra. 15.30 h, El Casal de Llavaneres. Sistema suís. Preu: 30 € per parella.

Treballs d’amor perduts. 22 h, parc de Ca l’Alfaro. Teatre a càrrec de la Companyia Inestable, amb direcció d’Abel Coll.

Diumenge 10 juliol

XXIV Trobada de la puntaire. 10 h, parc de Ca l’Alfaro. Amb la participació de diferents escoles, grups i tallers vinguts d’arreu de Catalunya.

Mulla’t per l’esclerosi múltiple. D’11 h a 14 h, piscina municipal. Jornada de natació solidària amb les persones afectades per aquesta malaltia.

Cloenda de les Olimpíades Populars. 18.30 h, plaça de la Vila.

Treballs d’amor perduts. 21 h, parc de Ca l’Alfaro. Teatre a càrrec de la Companyia Inestable.

Dijous 14 juliol

Concert d’orgue i flauta travessera. 21.30 h, Església parroquial. Els organistes Jared Post (Amèrica del Nord), Mila Chervenivanova (Bulgària) i Irina Vavilova (Rússia) interpretaran música de Haendel, Mozart, Glück, Debussy i Telemann acompanyats per la flautista Elisabet Franch, (Catalunya).

Divendres 15 juliol

Crida a la Festa Major. 20.15 h, carrers de Llavaneres i plaça de la Vila.

Pregó de Festa Major. 20.30 h, plaça de la Vila. A càrrec de l’actriu llavanerenca Mayte Carreras.

Barraques Joves. 22 h, parc de Ca l’Alfaro. Amb les actuacions de Miquel del Roig, Animal i Ebri Knight

Dissabte 16 juliol

XVIII Campionat de Pitch, and Putt. 9.30 h i 17h, Escola de Golf HCP 1. Amb sortida simultània

Torneig de ràpides d’escacs. 10.30 h, Casal de la Gent Gran.

Xeringada infantil i festa de l’escuma. 12 h, pati del Labandària. Amb la companyia Els Farsants.

Ball i xocolatada per a la gent gran. 17.30 h, Casal de la Gent Gran. Amb animació i música en directe.

Cercavila de gegants. 18 h, des del Casal de Llavaneres. Amb els gegants i les colles del Prat de Llobregat, Móra d’Ebre, Salsa Jove (Girona), Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Queralt, Vilanova d’Espoia, Escola Jaume Llull i Sant Andreu de Llavaneres. Recorregut: El Casal de Llavaneres, carrer dels Pintors Masriera, carrer del Cadenal Vives i Tutó, carrer de Clòsens, carrer del Doctor, passeig de Joaquim Matas, carrer de Munt i plaça de la Vila

Plantada de bèsties de foc. 18.30 h, plaça de la Vila.

Batucada. 20.30 h. Des de la plaça de la Vila fins al pati d’El Casal de Llavaneres.

Correfoc. 22 h, des del Casal de Llavaneres. Amb el Ball de Diables Atabalats de Cerdanyola (Mataró), els Diables de Canet, els Diables de Sant Cugat del Vallès, el Grup de foc de Sant Boi de Llobregat, el Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma (Sant Feliu de Codines), el Drac de Granollers i Els Banyuts de Llavaneres. Recorregut: El Casal de Llavaneres, avinguda de Catalunya, passeig de la Mare de Déu de Montserrat i espectacle final a la plaça de la Vila.

Ball amb l’Orquestra Girasol. 23.30 h, parc de Ca l’Alfaro.

Diumenge 17 juliol

XVIII Campionat de Pitch, and Putt. 9.30 h, Escola de Golf HCP 1. Amb sortida simultània

Pedalada popular. 09.30 h, carrers de Llavaneres. Sortida des del passeig de la Mare de Déu de Montserrat.

Simultània d’escacs. 10 h, Casal de la Gent Gran. Per a tothom a partir de 10 anys.

Concelebració solemne de l’Eucaristia. 11.30 h, Església parroquial. Presidida per l’arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach. En acabar, acte d’adoració i benedicció amb el Santíssim Sagrament.

Tornada a la festa: Batucada. 17 h, des d’El Casal de Llavaneres fins a la plaça de la Vila.

Actuació castellera. 18 h, plaça de la Vila. Amb els Castellers de Cerdanyola del Vallès i els Xerrics d’Olot.

Concert de gala amb l’Orquestra Montgrins. 19.30 h, parc de Ca l’Alfaro.

Ball de gala amb l’Orquestra Montgrins. 23.30 h, parc de Ca l’Alfaro.

Dilluns 18 juliol

Inflables flotants i diversió en remull. D’11 a 14.30 h i de 16 a 19.30 h, piscina municipal

Animació infantil amb la companyia El Flabiol. 19 h, parc de Sant Pere. Música, balls, cançons, globus, xanquer i jocs amb la participació de tothom!

Cantada d’havaneres. 20.30 h, platja de Llavaneres. Amb Cavall Bernat i rom cremat per a tothom.

Castell de focs. 22.45 h, platja de Llavaneres. Amb la Pirotècnia Tomàs de Benicarló.

Dissabte 23 juliol

Activitat astronòmica: “Tres déus romans i un triangle al cel d’estiu”. 21.30 h, Casal de Joves

Dissabte 30 juliol

Festival benèfic contra el càncer. 21 h, parc de Ca l’Alfaro.

Festa Major d’Alella

DIVENDRES 22 JULIOL

Caminada popular nocturna. 21h, Sortida i arribada al Pavelló Municipal d’Esports. Al final hi haurà entrepà i beguda per a tots els participants. Cal inscripció prèvia

Concert jove amb Joan Colomo. 22:30h, Pati Antigues Escoles Fabra. L’artista ens visitarà en format acústic, presentant el seu nou disc ‘Sistema’ – el 5è de la seva carrera musical- que encarna un pop tant somiador com corrosiu.

DIJOUS 28 JULIOL

Cercavila nocturna. 21.45h, Avinguda del Bosquet. Amb la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella acompanyats dels Timbalers del Most d’Alella. Recorregut: Sortida de davant de la llar d’infants els Pinyons (Av. Bosquet), carrer del Rost, carrer Gurri, carrer Bonavista, Empedrat del Marxant, Plaça de l’Ajuntament i final a l’Hort de la Rectoria.

Cinema a la Fresca: Inside Out. 22.30 h, Hort de la Rectoria. Servei de crispetes i bar.

DIVENDRES 29 JULIOL

Festa de l’escuma. 12h, Parc Gaudí. Fa calor i estem de festa. Per refrescar-vos i passar-vos-ho bé el millor que podeu fer és portar la canalla a la festa de l’escuma. Entremig d’escuma de tots colors no pararan de riure i de ballar!

6è 3×3 infantil de futbol sala. De 17 a 20h, Pista exterior del Pavelló Municipal. Busca tres amics o amigues, poseu-vos un nom ben xulo … i a fer esport! Categories de Prebenjamins (2009) fins a infantil (2002). Cal inscripció prèvia.

Fem un mural de Festa Major. 18h, Can Lleonart. Petits i grans podeu venir a pintar un mural a Can Lleonart. Porteu pinzells i recipients buits per a posar-hi pintura (com pots de iogurt) i poseu-vos roba que es pugui embrutar.

Timbalella! (Trobada de percusió jove). 19.30h, Plaça Ajuntament. Cercavila i espectacle de percussió amb els Timbalers del Most d’Alella. Recorregut: Sortida de la Plaça de l’Ajuntament, Balmes, Rector Desplà, Església, Santa Eulàlia, Parc Gaudí, Eduard Serra i Güell, Quatre torres, riera Coma Fosca i final a Can Lleonart.

Finals del 1r Torneig Hummel de futbol sala.De 20 a 22:30h, Pista Interior del Pavelló Municipal. Després del 3×3, i pujant la intensitat esportiva, partits pel 3r i 4t lloc i la gran final d’un recuperat torneig d’estiu de F. Sala.

Correfoc amb els Diables del Vi d’Alella. 22h, Avinguda de Sant Josep de Calassanç. Recorregut: Inici a Can Gaza, av de Sant Josep de Calassanç, Les Heures, Escoles Pies, Antoni Borrell, Balmes, Dom Bosco, riera Coma Fosca, Can Lleonart, rambla d’Àngel Guimerà, Empedrat del Marxant i final a la Plaça de l’Ajuntament.

Orquestra Swing Latino. 23.30h, Hort de la Rectoria.

DISSABTE 30 JULIOL

XX Concurs de dibuix infantil de 3 a 13 anys. De 10 a 10.30h, Local de l’Associació de Dones Montserrat Roig (Plaça de l’Ajuntament).

XVII Guerra guarra i remullada amb l’esplai Guaita’l. 13h, Riera Principal (sota el pont de l’autopista). Porteu una pistola d’aigua i veniu a divertir-vos jugant a la guerra de farina i aigua de colors. Per acabar d’enguarrar-nos, ens ficarem a la bassa de fang

Exposició de dibuixos del XX concurs de dibuix infantil. De 17.30 a 18.15h, Les golfes de Can Lleonart.

Taller de caretes amb la Colla de Gegants. 17.30h, Pati de Can Lleonart. Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella. Pinta la careta del gegant que més t’agradi!

Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella. 18.30h, Pati de Can Lleonart. Recorregut: Sortida del pati de Can Lleonart, Coma Fosca, Dom Bosco, Balmes, Santa Eulàlia, torrent Vallbona, Les Heures, rambla Àngel Guimerà, mig, Santa Eulàlia i final al parc Gaudí.

Sopar Jove amb els CEP’S animat amb música. 21.30h, Pati de Can Lleonart. Places limitades. Inscripcions a ceps.alella@gmail.com

Cercatasques amb els CEP’S. 23h, Inici a Can Lleonart i final a l’Hort de la Rectoria. Acompanyats pels Timbalers dels Diables del Vi d’Alella farem un recorregut pels bars del poble.

Grup de Rock. 23h, Hort de la Rectoria

Nit jove amb els CEP’S. 00.30h, Hort de la Rectoria

DIUMENGE 31 JULIOL

Lliurament de premis del XX concurs de dibuix infantil. 10.30h, Les golfes de Can Lleonart. Obsequis per a tots els participants

V Campionat de tibada de llibant. 11.30h, Plaça de l’Ajuntament. Amb la colla de Trabucaires del Vi d’Alella (categories masculina i femenina). Places limitades.

Inflables Aquàtics. 12h, Carrer Àfrica. Vine a refrescar-te

XVIII concurs de peres farcides. 17.30h, Plaça d’Antoni Pujadas. A partir de les 17.30h, podreu tastar les peres cuinades per la Montserrat i la Carme Figueras.

Activitats Infantils més inflable aquàtic. 17.30h, Plaça Antoni Pujadas.

Lliurament de premis del XVIII Concurs de peres farcides. 18.30h, Plaça Antoni Pujadas

Sardanes. 19h, Plaça de l’Ajuntament. Amb la cobla Principal de Llobregat.

Repic de campanes. 21h, Plaça de l’Ajuntament. A càrrec de Pere Xarrié (campaner d’Alella) .

Sopar amb la Colla infantil dels Diables del Vi d’Alella. 21h, Pati de Can Lleonart. Places limitades.

Correfoc infantil. 22h, Can Lleonart. Amb la Colla infantil dels Diables del Vi d’Alella Acompanyats dels Timbalers del Most. Recorregut: inici a Can Lleonart, riera Fosca, Dom Bosco, Rector Desplà, Plaça de l’Ajuntament, Empedrat del Marxant, rambla d’Àngel Guimerà i final a Can Lleonart.

Havaneres amb el grup l’Espingari. 23h, Hort de la Rectoria. El grup d’havaneres Espingari va néixer l’any 1982 i fou apadrinat per la Núria Feliu. El grup ens oferirà havaneres tradicionals, modernes i de composició pròpia, cançó de taverna i ritmes mediterranis.Assaborirem la vetllada amb rom cremat, que ens prepararà en Quico Lluch.

DILLUNS 1 D’AGOST

Missa solemne del patró de Sant Feliu. 12h, Església d’Alella. Amb la participació de la Polifònica Joia d’Alella.

Concert amb l’Orquestra Selvatana. 19h, Hort de la Rectoria. Al concert de tarda, l’Orquestra-Cobla Internacional Selvatana ens porta a l’escenari un ampli ventall d’estils: sarsuela, obres instrumentals, cançons dels més famosos musicals i música tradicional catalana. Tot això amb una acurada posada en escena i un agosarat atrezzo que ens transporta a un món de fantasia.

Sopar Popular. 21h, Plaça de l’Ajuntament. Veniu a sopar en companyia a la plaça! Cal portar el menjar de casa.

Sortida amb la colla de Trabucaires del Vi d’Alella acompanyats dels Timbalers del Most d’Alella. 23h, Plaça de l’Ajuntament. Recorregut: Plaça de l’Ajuntament, Dom Bosco, Riera Fosca, Can Lleonart, rambla Àngel Guimerà i final a l’Hort de la Rectoria. A continuació els Trabucaires del Vi d’Alella faran el lliurament del 1r Pistó d’Or.

Gran ball de gala amb l’Orquestra Selvatana. 23.30h, Hort de la Rectoria. A la nit, l’Orquestra Selvatana ens oferirà una actuació amb tots els ingredients d’un gran ball de Festa Major: alegria, ritme i bona companyia.

Festa Major d’Arenys de Mar

Divendres 8 juliol

Concert de Festa Major. 7 de la tarda, Riera, davant del Xifré. A càrrec de l’Orquestra Montgrins.

Baixada al pregó. 2/4 de 8 tarda, pati del C.C.Calisay. L’inici de festa més animat amb la Banda de l’EMA i els gegants Tallaferro i Flor d’Alba! Recorregut: del C.C.Calisay fins a la plaça de l’Ajuntament.

Concert de banda. 8 del vespre, plaça de l’Ajuntament. A càrrec de la Banda de l’Escola Municipal de Música d’Arenys de Mar.

Pregó de festes i brindis popular. 2/4 de 9 del vespre, plaça de l’Ajuntament. A càrrec del Cor l’Aixa en la celebració dels seus 25 anys.

Audició curta de sardanes. 9 del vespre, plaça de l’Ajuntament. A càrrec de la Cobla Montgrins.

Botifarrada popular de Festa Major. 9 del vespre, plaça de l’Església. Com ja és tradició, l’AEIG Flos i Calcat organitza la botifarrada popular de Festa Major a la plaça de l’Església.

Completes en honor del nostre Sant Patró. 10 de la nit, Església de Santa Maria.

Encesa de la traca de colors. 3/4 d’11 de la nit, Riera Bisbe Pol. A càrrec de Pirotècnia Tomás.

Ball popular de Festa Major. 2/4 de 12 de la nit, Riera, davant del Xifré. Amb l’Orquestra Montgrins.

Barraques 2016. 2/4 de 12 de la nit, platja de la Picòrdia. Després de la botifarrada a la plaça, de les completes i de la traca, els Btks ens acompanyaran fins a la zona de concerts de la Platja de la Picòrdia, on gaudirem dels concerts de: La Litoral Freak, Lagrimas de Sangre i Auxili.

Dissabte 9 juliol

Concert de l’intercanvi entre el Conjunt. 12 del migdia, convent dels Frares Caputxins

Del Port de Sagunt al Port d’Arenys. VOX·ART i la Coral Juvenil de la Unión musical Porteña.

Recollida de xumets. 5 de la tarda, plaça de l’Església. Deixa el xumet a la mà del teu gegant preferit!

Cercavila de gegants. 6 de la tarda, plaça de l’Església. Amb la colla convidada Gegants del Pi de Barcelona. Recorregut: pas Sota Estudi, Rial Sa Clavella, Riera fins l’Ajuntament, on rebran els Gegants del Pi de Barcelona. Cada família representarà el seu ball i pujaran acompanyant les autoritats fins a l’església.

Concert de Festa Major. 7 de la tarda, Riera, davant del Xifré. A càrrec de l’Orquestra Maravella.

Cercavila musical: Cercata de nassos. 8 del vespre, de la plaça Mare Paula fins la part nova de la Riera. A càrrec de Pep Callau.

Ofici en honor a Sant Zenon. 8 del vespre, església de Santa Maria.

Audició curta de sardanes. 9 del vespre, plaça de l’Església. A càrrec de la Cobla Maravella.

Cercavila musical: Music on cycles. 10 de la nit, del C.C. Calisay a l’Ajuntament. A càrrec de Cia. La Dinamo. Banda que es mou i ens mou amb els ballables dels 70’s. Una Funky Bike Band amb so amplificat i en moviment. Una festa d’energia!

Focs artificials. 11 de la nit, platja de la Picòrdia. A càrrec de Pirotècnia Tomás.

Barraques 2016. 2/4 de 12 de la nit, platja de la Picòrdia. Amb els concerts de: Salseta del Poble Sec i La Loca Histeria.

Ball popular de Festa Major. 2/4 de 12 de la nit, Riera, davant del Xifré. A càrrec de l’Orquestra Maravella.

Diumenge 10 juliol

42è Concurs Infantil i Juvenil de Pesca. 9 del matí, instal·lacions del Club Pesca Mar-Sport.

Fira de Brocanters. 10 del matí, Riera, davant del Xifré.

9a Gimcana familiar. 10 del matí, pati del C.C.Calisay i diversos indrets de la vila. Gaudeix d’un matí molt agradable participant i fent proves de les de tota la Vida.

Festa de l’escuma. 1 del migdia, Riera, davant del C.C. Calisay

Baixada de carretons 2016. 5 de la tarda, baixada de Lourdes. Andròmines de tota mena i de dissenys ben originals tornaran a desafiar les corbes de la baixada de Lourdes… i al seu exigent públic!

Missa de difunts. 7 de la tarda, església de Santa Maria. En record dels arenyencs traspassats el darrer any.

Titelles: En Bernat el Pescador. 7 de la tarda, Riera Pare Fita, part nova coberta. A càrrec de Galiot Teatre. En un petit poble de pescadors anomenat Maror, un bon dia tenen un gran ensurt. El seu fons marí acaba convertit en un gran abocador; els peixos disfressats amb deixalles donaran una gran lliçó a en Bernat el pescador i al seu poble.

Teatre familiar: Colossal. 8 del vespre, Riera Pare Fita, part nova coberta. Amb Teatre Mòbil. A cavall entre els pallassos, el teatre i el circ arriba a l’escenari un carro carregat d’humor, de números inversemblants i de fenòmens extraordinaris que no us deixarà indiferents.

Animació: Som Pirates. 9 del vespre, Riera Pare Fita, part nova coberta. A càrrec de la Cia. Som Pirates. Espectacle d’animació per a tots els públics basat en les aventures d’un grup de nàufrags a la recerca d’un tresor. Amb l’ajut del públic, aquesta colla de mariners viuran una autèntica aventura pels set mars tot repassant les cançons i danses típiques dels indrets més sorprenents.

Pre-estrena en exclusiva de la pel·lícula Laia. Després d’acollir, el passat novembre, el rodatge del film dirigit per Lluís Danés, basat en la novel·la de Salvador Espriu, Arenys de Mar veurà el resultat final amb aquesta estrena a la que assistirà bona part de l’equip de la pel·lícula.

Espectacle teatral: La Majordoma del Rector de Vallfogona. 2/4 d’11 de la nit, Casal de Joventut Seràfica. A càrrec de Ricard Ferran, Mercè Boher i Albert Estengre. Història, llegendes i mite del rector Francesc Vicent Garcia. Un personatge històricament menystingut i normalment satiritzat del qual se’n saben algunes veritats i sobretot moltes i curioses anècdotes. Preu: 10€

Barraques 2016. 11 de la nit, plaça de l’Església. En concert: Miquel del Roig i A4 Reggae Orchestra.

Dilluns 11 juliol

Música itinerant. 7 de la tarda, de la plaça de l’Ajuntament fins al Calisay. A càrrec de la Banda Forània. Gags teatrals i música alegre, balcànica i circense.

Teatre itinerant de carrer: Adopted. 8 del vespre, del C.C. Calisay a la part nova de la Riera. A càrrec de la Cia. S.E. & Fadunito. 5 nens que porten molts anys a l’orfanat surten al carrer a buscar algú que els vulgui adoptar.

Circ-humor: LP Mix. 9 del vespre, Riera Pare Fita, part nova coberta. A càrrec de la Cia. LP. Dues velles glòries volen tornar a triomfar fent de DJ i tunejant el vehicle. Malabars, equilibris i molt d’humor!

Màgia: Tea Time. 10 de la nit, Riera Pare Fita, part nova coberta. A càrrec de Txema Màgic. Gaudirem d’aparicions i desaparicions que transformen la realitat. En Txema és el mag més jove de Barcelona i amb més projecció internacional.

COMPARTIR