Propostes juliol 2013

Text: Redacció
575

 

JULIOL 2013

Aquesta secció és una selecció dels actes que es fan als municipis de la comarca durant el mes que surt publicat TRIBUNA Maresme. La recepció de les propostes per a l’agenda és fins al dia 20 del mes en curs, al correu info@tribunamaresme.com.

» Cinema
» Concerts
» Cursos i tallers
» Diversos
» Exposicions
» Infantil
» Teatre
» Sortides
» Xerrades

LES SANTES DE MATARÓ

FESTA MAJOR DE PREMIÀ DE MAR

FESTA MAJOR D’ALELLA

cinema

ALELLA. ESPAI JOVE
Django desencadenado. Dijous 11 a les 22.30h. De Quentin Tarantino.

ALELLA. CAN MANYÉ
Cicle de cinema dedicat al directors de cinema independent. Dimarts 16, dimarts 23 i 30 a les 21h. Jan Baca i Toni Garriga constitueixen un dels tàndems cinematogràfics més importants del cinema amateur, junts han rodat mes de 60 pel·lícules.

CABRILS. CAN BARBA
Cinema a la fresca: Fènix 11*23. Divendres 19 a les 10h.

EL MASNOU. PLATJA D’OCATA
Fascurt. XI Festival de Curtmetratges del Masnou. Dijous 11.

MATARÓ. PARC TECNOCAMPUS
Encuentros en el fin del mundo. Dimarts 9 a les 17.45h. De Wernez Herzog.

PREMIÀ DE DALT. PATI DE SANT JAUME
Cinema a la fresca: La Vida de Pi. Divendres 26 a les 22h.

VILASSAR DE DALT. CASAL POPULAR
Dedalt Cineclub: Carnage. Dijous 4 a les 21h. De Roman Polansky.

VILASSAR DE DALT. CASAL PIFERRER
Enfilant agulles. Dimecres 10 a les 22h. Projecció del documental sobre els germans Estorach, escaladors dels anys 40.

Concerts

ALELLA. PLAÇA DE L’AJUNTAMENT
Exhibició de country. Dissabte 6 a les 20h. A càrrec del grup de Premià de Mar, i a continuació ball per tothom. En acabar, botifarrada (venda de tiquets al Rebost de la Carme, C/ les Heures, 11), i ballada de sardanes amb la cobla Premià. Organitza: Agrupació Sardanista Alella.

ALELLA. JARDÍ DE CAL MARQUÈS
Festival d’Estiu Alella 2013. Somorrostro Dansa Flamenca. Dissabte 13 a les 22h. Coreografia i direcció Nacho Blanco i Eli Ayala. Entrades a la venda a l’Oficina de Turisme i a través del web www.festivalalella.org.

ALELLA. PARC GAUDÍ
Festival d’Estiu Alella 2013. Polifònica Joia d’Alella. Diumenge 14 a les19h. Un recorregut per algunes de les cançons més conegudes dels darrers temps, amb fragments de musicals Els Miserables, West Side Story i personatges de Disney, i peces de The Beathels, Elvis, Celine Dion, L. Cohen, Serrat o Mecano. Informació al web: www.festivalalella.org.

ALELLA. PARC DE CAN SORS
Festival d’Estiu Alella 2013. Joan Dausà i els Tipus d’Interès. Divendres 19 a les 22h.Presenten el seu darrer i primer treball conjunt: Jo Mai Mai. Entrades a la venda a l’Oficina de Turisme i a través del web www.festivalalella.org.

CABRILS. SALA POLIVALENT LA CONCÒRDIA
Festival Internacional de Música. Dissabte 27 a les 22h. Concert de la Coral jove de la Federació de cors de Clavé.

EL MASNOU. BLANCDEGUIX
Concert de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou: Música de pel·lícula! Dissabte 13 a les 20.30h. Blancdeguix i la JOCEM proposen un concert de bandes sonores de pel·lícules.

MATARÓ. CA L’ARENAS
Concert d’Estiu al Pati de Ca l’Arenas. Dissabte 6 a les 20h. A càrrec del Duet Aurea i el Jove Grup de Cambra Filharmonia.

MATARÓ. TORRE DE CAN PALAUET (al costat del Sorrall)
5è Festival de rock, blues i jazz Lluís Casals & Cia. Diumenge 7 de 9h a 22h. Dotze hores en directe per promocionar la música a la ciutat, amb la participació d’escoles, grups amateurs i grups consolidats de rock, jazz i blues.

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
II Festival Internacional d’Orgue. Concert inaugural. Dimecres 10 a les 21h. A càrrec de Konstantin Volostnov. A les 19.30 h xerrada prèvia amb el músic al Museu Arxiu de Santa Maria.

MATARÓ. CLOS ARQUEOLÒGIC DE TORRE LLAUDER
Nits a Torre Llauder. Martí Ventura Trio. Dijous 11 a les 22h. Presenten el disc Transicions. Amb Àngel Cordero al contrabaix, Lluís Ribalta a la bateria i Martí Ventura al piano. A les 21 h, visita comentada al jaciment.

MATARÓ. PLAÇA DE SANTA ANNA
II Festival Internacional d’Orgue. L’orgue al carrer. Divendres 12 a les 19h. Miniconcerts de Raúl Prieto.

MATARÓ. TEATRE MONUMENTAL
II Festival Internacional d’Orgue. Concert d’orgue rock. Dilluns 15 a les 21h. Concert d’orgue tocant música rock progressiva i maridat amb vi de l’Empordà. A càrrec de Kyke Serrano. A les 19.30 h xerrada prèvia amb el músic al Museu Arxiu de Santa Maria.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Capvespres als Jardinets. Dimarts 16 a les 20.30h. Cançons en català, castellà i esperanto a càrrec d’Àngel Ribas (acordió), Isaac Barrera (contrabaix), Leo Cañete (txarango-quena) i Xavier Rodon (guitarra i veu).

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
II Festival Internacional d’Orgue. Concert. Dimecres 17 a les 21h. A càrrec de Thomas Trotter, músic britànic. A les 19.30 h xerrada prèvia amb l’artista al Museu Arxiu de Santa Maria.

MATARÓ. TEATRE MONUMENTAL
II Festival Internacional d’Orgue. L’orgue a l’època del cinema mut. Dijous 18 a les 21h. Concert d’orgue amb peces espectaculars i improvisacions sobre pel·lícules emblemàtiques del cinema mut. A càrrec d’Ulrich Walther.

MATARÓ. CLOS ARQUEOLÒGIC TORRE LLAUDER
Nits a Torre Llauder. Gerard Nieto i Ivó Ollé & Quintet Band. Dijous 18 a les 22h. Concert a càrrec d’aquests dos membres de la Big Band Jazz del Maresme. A les 21h visita comentada al jaciment.

PREMIÀ DE DALT. JARDINS DE CAN FIGUERES
Jazz en la Nit. Stockport grammar school: Dijous 4 a les 20h. Andrea Motis & Joan Chamorro group: divendres 5 a les 22h. Bernat Font Trio: Divendres 12 a les 22h. Los Mambo Jambo: divendres 19 a les 22h. La Vella Dixieland: Divendres 26 a les 22h.

PREMIÀ DE DALT. SALA DE L’ORFEÓ
Danses tradicionals i del món. Dissabte 6 a les 10.30h.

PREMIÀ DE DALT. ESGLÉSIA DE SANTA MARIA
Concert de la Coral Primiliana. Diumenge 7 a les 19h.

PREMIÀ DE DALT. PATI DE SANT JAUME
Concert de l’Orquestra Ryde School. Diumenge 14 a les 18.30h.

PREMIÀ DE MAR. ESPAI L’AMISTAT
Final del concurs DELAYTA’ns. Dissabte 6 a les 21.30h. Amb la participació dels millors grups del concurs. Informació: www.facebook.com/premiajove.ocialternatiu.

PREMIÀ DE MAR. PLAÇA DE L’AJUNTAMENT
Ballada de sardanes. Divendres 19 a les 22h. Amb la cobla Premià.

PREMIÀ DE MAR. PLAÇA DE L’AJUNTAMENT
Ballada de sardanes. Divendres 26 a les 22h. Amb la cobla Sabadell.

VILASSAR DE DALT. ERA DE CAN RAFART
Vetllada poeticomusical. Divendres 5 a les 22h.

VILASSAR DE DALT. TEATRE LA MASSA
Concert Cor Jove de Hong Kong. Dimecres 31 a les 21h. Festival internacional de Música del Maresme.

VILASSAR DE MAR. SALA M. ROSER CARRAU
22è Cicle de concerts Rosa Sabater. Dissabte 6 a les 19h. amb l’actuació de Camerart-l’Orquestra de Cambra del Maresme. Direcció Jordi Colomer. Obres de J.S. Bach i G. Ph. Telemann.

VILASSAR DE MAR. SALA M. ROSER CARRAU
22è Cicle de concerts Rosa Sabater amb l’actuació del pianista Xavier Barbeta. Dissabte 13 a les 19.30h. Obres de Beethoven, Schumann i Mompou.

VILASSAR DE MAR. SALA M. ROSER CARRAU
22è Cicle de concerts Rosa Sabater. Cloenda del amb l’actuació de la soprano vilassarenca Rosa Mateu, i Anna Ferrer al piano. Diumenge 21 a les 19.30h. Cançó catalana, sarsuela i òpera.

Cursos i tallers

CABRERA DE MAR. CAN MARTINET
Taller d’andròmines. De l’1 al 30 de juliol de 17h a 20h.

CABRERA DE MAR. CAN MARTINET
Taller d’skate i scooter. Dijous 4, 11, 18 i 25 de juliol de 18 a 19.30h.

CABRERA DE MAR. BIBLIOTECA ILTURO
Aprèn a dibuixar personatges Super Deformes. Dijous 11 a les 18.30 h. Caricatures amb la reducció de l’estatura i l’augment del tamany del cap.

CABRERA DE MAR. CAN MARTINET
Taller de fotografia. Dies 16 i 18 a les 18h.

CABRILS. HOTEL D’ENTITATS
Taller de diables. Diumenge 21 a les 18h. Per a majors de 16 anys. Confirmar assistència a pelutsdefoc@gmail.com o a l’Altell.

CABRILS. CUINA DEL CASAL DE JUBILATS
Cuina sense pares. Taller demostratiu a Cabrils. Dimecres 24 a les 18.30h. Per a joves majors de 14 anys. Gratuït. Places limitades. Inscripcions a l’Altell.

EL MASNOU. EDIFICI CENTRE
Tècniques de muntatge de bijuteria. Dissabte 13 de 10h a 14h. Inscripció per correu electrònic: lacolladelhort.elmasnou@gmail.com. Últim dia d’inscripció: 10 de juliol. Informació: http://lacolladelhort-elmasnou.blogspot.com.es/p/tallers-monografics.html.

TEIÀ. CMC LA UNIÓ
Tast de vodkes. Divendres 19 de 19.30h a 21.30h a la CMC la Unió. Per identificar els diferents vodkes, conèixer l’origen d’aquesta beguda i unes quantes combinacions per aprendre a apreciar-lo.

Diversos

ALELLA. ESPAI JOVE
Tornejos de Wii i Play. Dimecres 10 de 17h a 20h. Informació a www.alellajove.cat.

CABRERA DE MAR. BIBLIOTECA ILTURO
Contes d’un capvespre d’estiu. Dimarts 30 a les 20h. Sessió de contes per a adults a càrrec d’Ignasi Potrony.

CABRILS. COMPLEX ESPORTIU MUNICIPAL
MULLA’T per l’esclerosi múltiple. Diumenge 14 de 9h a 14h. A les 12h: Masterclass d’Aquagym.

EL MASNOU. PLATJA D’OCATA
VII Torneig Vòlei Platja 2×2 Pro DISMA. Dissabte 20 a les 9h. Modalitat 2 x 2.

EL MASNOU. PLAÇA DE RAMÓN Y CAJAL
Mercat de segona mà. Dissabte 27 a les 10 hores.

MATARÓ. PASSEIG DEL RENGLE
Fira d’antiguitats, brocanters, col ·leccionisme i oportunitats. Dissabte 6 de 8h a 15h. Organitza: Firantic Maresme.

MATARÓ. PLAÇA DE L’AJUNTAMENT
IV Mostra de Balls de Gegants de Mataró. Dissabte 6 a les 19h. Balls de més de 25 gegants vinguts d’arreu de Catalunya. La cercavila sortirà a les 18.30 h de la plaça de Santa Anna, i un cop acabada la mostra de balls, els gegants pujaran fins al Parc Central.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Capvespres als Jardinets. Dimarts 9 a les 20.30h. Activitat literària musical conduïda per l’escriptora Lola Casas, amb l’il·lustrador Pere Borrell i Martirià de Borja al piano.

MATARÓ. LÍNIES DE MATARÓ BUS
CAPS.A. 13/13. 7/13. Salvador Espriu. Dimecres 10 tot el dia. Alumnes de l’Aula de Teatre de Mataró recitaran i repartiran poemes de Salvador Espriu a les línies d’autobusos de Mataró el dia del centenari del seu naixement.

MATARÓ. BASÍLICA DE SANTA MARIA
II Festival Internacional d’Orgue. Visita a l’orgue de Santa Maria. Dissabte 13 a les 17, 18 i 23h, i diumenges 14 i 21 a les 13h. Visita comentada a l’orgue més gran de Catalunya. Entrada gratuïta, prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme.

MATARÓ. CELLER CASTELLVÍ
Trenant placideses. Maridatge i poesia. Dissabte 20 a les 21h. Lectura de poemes de Josep Punsola i Salvador Espriu maridats amb vi. Acte gratuït amb invitació, que es pot recollir a Cultura de l’1 al 18 de juliol.

PREMIÀ DE DALT. PISTA DE LA PETANCA
Festa final de l’Estiu Jove. Divendres 26 a partir de les 18h.

PREMIÀ DE MAR. PLAÇA DELS PAÏSOS CATALANS
Amb pas decidit cap a l’estat propi. Espectacle de poesia, teatre i música. Dissabte 6 a les 19h. Presentació festiva de l’Assemblea Nacional Catalana de Premià de Mar i de Dalt que treballa per avançar cap a la independència de Catalunya. Comptarem amb l’actriu Montserrat Carulla, el còmic, imitador i figura de la televisió Toni Albà, i el grup musical del Maresme El Veïnat.

PREMIÀ DE MAR. PLAÇA PAÏSOS CATALANS
PREMIÀ FESTEJA. Dissabte 20. Projecte guanyador de l’Ajuntament Jove 2013. De 18h a 20.30 h: micròfon obert perquè puguis cantar, ballar, tocar un instrument, fer un monòleg… De 21.30h a 1h: Festa del Semàfor, amb la música en directe de Premià Space.

PREMIÀ DE MAR. PLAÇA DE LA SARDANA
PREMIÀ FESTEJA. Dissabte 27. Projecte guanyador de l’Ajuntament Jove 2013. De 18 h a 20.30 h: micròfon obert perquè puguis cantar, ballar, tocar un instrument, fer un monòleg… De 21.30h a 1h: Festa Blanc i Negre, amb la música en directe de Premià Space.

PREMIÀ DE MAR. PLAÇA NOVA
PREMIÀ FESTEJA. Dissabte 3 d’agost. Projecte guanyador de l’Ajuntament Jove 2013. De 18 h a 20.30 h: micròfon obert perquè puguis cantar, ballar, tocar un instrument, fer un monòleg… De 21.30 h a 1 h: Festa del Preservatiu, amb la música en directe de Premià Space.

TEIÀ. BOSQUET DEL PARC DE CAN GODÓ
Mercat de Segona Mà i d’Intercanvi. Dissabte 13 de 10h a 20h.

VILASSAR DE DALT. CASAL POPULAR
Homenatge a Salvador Espriu. Divendres 12 a les 21h. Organitza: Casal Parroquial.

VILASSAR DE DALT. CAN NOLLA
Festa de la Cervesa Biergarten Maresme. Del 12 al 14 de juliol. Organitza: CD Carpas & Tarimas.

VILASSAR DE DALT. JARDÍ DEL CASAL PIFERRER
Tast de xarel·los. Divendres 19 a les 21.30h. Organitza: La Massa CCV.

VILASSAR DE DALT. PLAÇA DE LA VILA
Vilassar Shopping Night. Dissabte 27 a les 21 hores. Organitza: Comerciants de Vilassar de Dalt.

VILASSAR DE DALT. CASTELL DE VILASSAR
II Festival Vilazari 974 De l’1 al 7 de juliol. Festival Medieval al voltant del Castell de Vilassar. Visites guiades, tallers infantils, conferències, cinema, mercat medieval, mostra de falconeria, campament d’arquers, ambientació musical, campament medieval, exposicions… Informació: www.vilassar.cat.

VILASSAR DE MAR. ESCOLA DEL MAR
13è aniversari de Viladona. Divendres 5 a les 22h. Coca i cava per a tothom i música en directe amb l’orquestra d’Òrrius. Preu: sòcies 2 euros i no sòcies 3 euros. Pati de l’Escola del Mar.

VILASSAR DE MAR. JARDÍ DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL E.LLUCH
Any Espriu: El Minotaure i Teseu. Dimarts 9 a les 20h. Recital-concert a càrrec de Dídac Rocher.

VILASSAR DE MAR. PLAÇA PICASSO
XIII torneig de bàsquet 3X3. Dissabte 13 a les 10h. Preu: 5 € per jugador. Inscripcions fins l’11 de juliol al Pavelló d’Esports Municipal. Categories masculines i femenines. Edat: mini, infantil, cadet, júnior i absoluta.

VILASSAR DE MAR. PLATJA DE PALOMARES
X torneig de tennis platja per parelles. Dissabte 20 a les 10h. Preu: 6 € per jugador. Inscripcions fins el 19 de juliol al Pavelló.

VILASSAR DE MAR. CASC ANTIC
VII Tastet d’estiu. Divendres 19 a les 21h. Sopar al carrer, entrega de premis del sorteig d’estiu i música. Organitza: Vilassar Comerç.

Exposicions

MATARÓ. ATENEU FUNDACIÓ ILURO
5è Premi de pintura Torres García-Ciutat de Mataró. Fins al 28 de juliol.

MATARÓ. ATENEU FUNDACIÓ ILURO
Imatges íntimes. Glòria a Les Santes. Inauguració de l’exposició divendres 5 a les 20h. Fins al 28 de juliol. Exposició de fotografies de les Santes 2012 de Ramon Manent. Visites comentades divendres i dissabtes de 18h a 20h.

MATARÓ. ESPAI CAPGRÒS
Inauguració de l’exposició 3r Concurs fotogràfic popular Les Santes. Dijous 11 a les 19.30h. Exposició de les 14 fotografies finalistes del concurs, que en aquest cas tenen com a principal motiu en Biada i els Nans de Mataró. Durant la inauguració es donaran a conèixer les fotografies guanyadores.

MATARÓ. Ca l’Arenas
Josep Niebla. El mar en la memòria. Inauguració exposició divendres 12 a les 19.30 h.

MATARÓ. CAN SERRA MUSEU DE MATARÓ.
Presentació del catàleg de l’exposició Cusachs / Espriu. El caminant i el mur. Dijous 11 a les 20h. Catàleg que recull i acompanya l’exposició del mateix nom, de la sèrie d’escultures que Manuel Cusachs va realitzar entre els anys 1979 i 1987 arran de l’obra El caminant i el mur de Salvador Espriu, publicada l’any 1954.

MATARÓ. CAN PALAUET
Inauguració de l’exposició Santes en relleu. Dimecres 17 a les 20h. Fins al 29 de juliol. Exposició de fotografies, vídeos i esbossos del procés d’elaboració del cartell de Les Santes 2013 de Pol Codina.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Mostra fotogràfica dels Tres Tombs. Fins el 31 de juliol.

PREMIÀ DE DALT. ESPAI ARTS I LLETRES
Inauguració de l’exposició “Antologia 1994-2010”. Andreu Mairal, artista plàstic. Divendres 5 a les 19h. L’exposició es podrà visitar els dies 6, 7, 12, 13 i 14 de juliol, de 10h a 14h i de 17h a 21h.

PREMIÀ DE DALT. BIBLIOTECA JAUME PERICH I ESCALA
Exposició Escaleta de versos: Joana Raspall, graó a graó. Fins al 30 d’agost.

PREMIÀ DE MAR. PATRONAT SOCIAL PREMIANENC
Imatges pel record. Del 5 al 31 de juliol. Fotografies antigues de Premià de Mar.

PREMIÀ DE MAR. SALA PREMIART
Exposició col·lectiva. Del 19 al 28 de juliol. Del grup Traç, sota la direcció d’en Miquel Fernandez.

TEIÀ. SALA D’EXPOSICIONS DE LA UNIÓ
Inauguració de l’exposició TEIÀ POLIÈDRIC. Nou caps, noves cares. Divendres 5 a les 20h. Fins al 21 de juliol. Segona edició d’aquesta exposició d’obres d’autors locals. Visita guiada: Diumenge 14 a les 12h.

VILASSAR DE MAR. BIBLIOTECA E. LLUCH
L’Odissea, una recreació visual de Joma. Fins al 25 de juliol. Producció: Gerència de Biblioteques (Diputació de Barcelona).

VILASSAR DE MAR. MUSEU ENRIC MONJO
L’aparent densitat de la matèria, pintures de Teresa Pera. Fins al 28 de juliol.

Infantil

ALELLA. CAN LLEONART
Festival d’Estiu Alella 2013. Dissabte 13 a les 18 hores. En una activitat dirigida per les professores de música Judit Cuixart, coordinadora de Músics en Residència, i Mercè Trujillo, es mostrarà als infants com es pot explicar un conte mitjançant la música. La història escollida és Till Eulenspiegel i la música és de Richard Strauss.

CABRERA DE MAR. BIBLIOTECA ILTURO
En Tano a la biblioteca. Dimecres 17 a les 18 hores. A càrrec de Lola Casas i Joan Compañó, de l’associació Rucs d’El Corredor.

MATARÓ. BIBLIOTECA FUNDACIÓ ILURO
Llegim el conte. El llop sentimental. Dijous 4 a les 17.30h. La història del ‘Ratoncito Pérez’. Dijous 11 a les 17.30h. En Bill s’avorreix. Dijous 18 a les 17.30h.

MATARÓ. CA L’ARENAS
Mans que dibuixen, mans que parlen. Dissabtes 6, 13, 20 i 27 a les 18h. Per a nens i nenes a partir de 5 anys.

MATARÓ. CAN SERRA MUSEU DE MATARÓ
Juguem a ser arqueòlegs. Diumenge 14 a les 18h. Activitat per a nens i nenes a partir de 5 anys.

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Empedrat de contes. Sabaters i altres oficis. Dimarts 16 a les 18h. A càrrec de Carles Alcoy.

MATARÓ. BIBLIOTECA ANTONI COMAS
Empedrat de contes. Els Grimm a la catalana. Dimecres 17 a les 19h. A càrrec de Magalí Homs.

MATARÓ. NAU GAUDÍ
No sempre tot és bonic. Diumenge 21 a les 18h. A partir de la selecció d’algunes de les obres de l’exposició, ens inventarem històries que ens ajudaran a entendre la imaginació dels artistes. A partir de 5 anys.

PREMIÀ DE MAR. MUSEU DE L’ESTAMPACIÓ
Taller familiar a l’Obrador Fabriquem segells com a l’antiguitat. Diumenge 14 a les 12h. Reserva prèvia al 93 752 91 97.

VILASSAR DE MAR. BIBLIOTECA E. LLUCH
Contes fresquets. Dimecres 17 a les 18.30h. A càrrec de Pol Martínez.

Teatre

EL MASNOU. CA N’HUMET
Pels pèls. Dissabte 6 a les 21h i diumenge 7 a les 19h. Comèdia divertidíssima ambientada en un saló de bellesa unisex, que és converteix en l’escena d’un esbojarrat assassinat.

EL MASNOU. PLATJA OCATA I ALTRES ESPAIS
Ple de Riure. Dimarts 23 a les 12h. XVII Festival Internacional de Teatre Còmic.

MATARÓ. TEATRE MONUMENTAL
Capricis. Dissabte 6 a les 21h. De la Companyia Mudances d’Àngels Margarit. Assaig obert de l’espectacle de dansa que s’estrenarà l’11 de juliol en el marc del Festival Grec 2013. Aforament limitat.

MATARÓ. TEATRE MONUMENTAL
Terpsícore. Divendres 12 a les 21h. De Jordi Lluch. Espectacle coreografiat per Constanza Brncic en què la ballarina Arantza López s’enfronta a l’univers sonor de més de vuitanta veus del Cor Ciutat de Mataró, la Coral Belles Arts de Sabadell i la Coral Regina de Manlleu. Aforament limitat.

PREMIÀ DE DALT. SALA SANT JAUME
Teatre El trampós entrampat. Dissabte 20 i diumenge 21 a les 21h. A càrrec del grup amateur Peramoralart.

PREMIÀ DE MAR. ESPAI L’AMISTAT
El Vell Teatre. Divendres 5 a les 20.30h. De Carme Abal. Grup de joves del taller de teatre Inalbis. L’enderrocament d’un vell teatre dóna l’excusa per retrobar-se un grup d’amics que hi havien actuat durant l’adolescència.

PREMIÀ DE MAR. ESPAI L’AMISTAT
Confessions de dones de 30. Dimarts 9 a les 21.30h. Direcció: Edu Pericas. Després de triunfar durant un any al Teatre Capitol de Barcelona, arriben els monòlegs que han fet riure milers de dones i homes d’arreu del món!

PREMIÀ DE MAR. ESPAI L’AMISTAT
Arsènic i puntes de coixí. Dissabte 20 a les 21.30h. Teatre amateur amb la Cia. Kampikipugui. Comèdia plena d’embolics, amb humor negre que ens parla sobre la família, els prejudicis i el teatre.

VILASSAR DE MAR. SALA M. ROSER CARRAU
Hocus pocus, del mag Eduard Juanola. Divendres 14 a les 19h. Preu: 5 €.

Sortides i visites

ALELLA. CAN MANYÉ
Sortida fotogràfica per les vinyes d’Alella per preparar l’exposició on line Verema 2.0. Dijous 11 a les 19h. Guiada i coordinada per Mònica Urrútia.

ALELLA. ESPAI JOVE
Espeleologia, tresc (trekking) acuàtic amb salts, tirolina i via ferrada a Sant Quintí de Mediona). Divendres 12 de 8.30h a 19h. Informació: www.alellajove.cat.

CABRILS. PARC SERRALADA LITORAL
Nem de tendessss. Dimecres10 i dijous 11. Sortida de dos dies a la zona del Parc de la Serralada Litoral. Per a joves de entre 12 i 17 anys. Inscripcions fins el 8 de juliol. Organitza Espai Jove Altell i Agrupament Escolta Montcabrer.

MATARÓ. CASA COLL I REGÀS
El triangle modernista al Maresme. Dissabte 13 a les 10h. El modernisme de Mataró i Canet de Mar. Visita cultural guiada. Inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Mataró.

MATARÓ. CASA COLL I REGÀS
Entrada lliure a la Casa Coll i Regàs. Dissabte 6 i diumenge 21 de 10.30h a 12h. Visita cultural àudio-guiada.

PREMIÀ DE DALT
Passejades 2013: Observació de rapinyaires nocturns. Diumenge 7 a les 20.30h. Sortida naturalista a Santa Maria de Martorelles, apta per a tots els públics. Cal portar sopar i frontal o llanterna. Informació i inscripcions: Punt informació Can Lleonart (Alella).

PREMIÀ DE DALT. PISTA DE SANT JAUME
Sortida circular a Vallforners. Dissabte 13 a les 7.30h.Tornada aproximadament a les 14h.

SANT VICENÇ DE MONTALT. LOCAL DE LES ENTITATS (Pàrking C/Ginesta)
Matinal familiar a Riera de Montnegre – Olzinelles. Diumenge 7 a les 8h. Dificultat Baixa. Coordinador: Sisku Calopa. Organitza: MONTALTREK.

SANT VICENÇ DE MONTALT. LOCAL DE LES ENTITATS (Pàrking C/Ginesta)
Excursió Tossa d’Alp i Puigllençada. Diumenge 14 a les 7h. Dificultat Mitja. Sisku Calopa: 660 328 148. Org: MONTALTREK.

SANT VICENÇ DE MONTALT. LOCAL DE LES ENTITATS (Pàrking C/Ginesta)
Llacs de la Pera. Perafita i Monturull. Dissabte 27 i diumenge 28. Sortida dissabte a les 15h i arribada diumenge tarda. A mes de gaudir de la panoràmica dels Llacs de la Pera, pujarem al Perafita. Dificultat Mitja. Cal Inscripció prèvia 10 dies abans per reservar plaça al Refugi. Coordinador: Sisku Calopa. Organitza: MONTALTREK.

VILASSAR DE DALT
Ruta Vilassar Singular. Dissabte 6 a les 10.30h. Visita guiada als forns romans de la Fornaca, al Museu del Cau del Cargol, al Teatre de la Massa i al Museu de Can Banus + tastet de vins de la DO Alella. Reserves: www.maresmeturisme.com.

Xerrades i conferències

MATARÓ. BIBLIOTECA POMPEU FABRA
Presentació del llibre Portes endins. Dijous 4 a les 19h. Recull de vint relats de Carme Ballús.

MATARÓ. SALA D’ACTES DE LA UEC
Conferència i audiovisual La Patagònia. Divendres 5 a les 21h. A càrrec de Raül Garcia.

MATARÓ. PARC TECNOCAMPUS
L’Antàrtida: Mite i realitat. Dimarts 9 a les 19.30h. Conferència a càrrec del capità de la marina mercant, Laureà Carbonell. Informació: www.tecnocampus.cat/ca/universitat-estiu/mar-ultramar.

MATARÓ. SALA D’ACTES FUNDACIÓ ILURO
Presentació del llibre Oktur, las tierras de Narph. Divendres 19 a les 20h. A càrrec de Fran Portillo, escriptor i novel·lista.

PREMIÀ DE MAR. MUSEU ESTAMPACIÓ
II Trobada de Gravadors i Dibuixants. Homenatge a Joan Llanas i Andinyach i Joan Gómez i Vinardell. Divendres 5 a les 18h. Intervencions i taula rodona amb la participació d’historiadors i de professionals de l’estampació.

VILASSAR DE MAR. BIBLIOTECA E.LLUCH
Presentació del llibre de poesies: La força de viure de Maria Roser Llompart. Divendres 19 a les 19h. Presenta Montserrat Oller. Amb l’acompanyament musical de Domènec Carrillo i Marta Lloveras. Biblioteca Municipal E. Lluch.

Les Santes de Mataró

Divendres 19 JULIOL

18 h. Saló de Sessions de l’Ajuntament
Acte institucional. Conferència “La música tradicional a Les Santes”, a càrrec de Xavier Orriols.

19 h. Des de l’Ajuntament
Proclama de la Festa Major. Amb l’Herald, les Trampes i Els Flabiolaires. Recorregut: Ajuntament, el Carreró, c. de Santa Maria, c. de Beata Maria, c. de Sant Simó, Baixada d’en Feliu de la Penya, c. de Sant Bonaventura i plaça del Forn del Vidre: 1a Proclama. Baixada d’en Massot, c. de Sant Bru, Portal de Valldeix, Muralla dels Genovesos i plaça dels Bous: 2a Proclama. Muralla dels Genovesos, la Riera, c. de Sant Josep i plaça de les Tereses: 3a Proclama. Carrer de Santa Teresa i plaça de Santa Anna: 4a Proclama.

19.30 h. Des Del campanar de Santa Maria
Toc de novena

20 h. Carrer de Sant Pere Més Alt
2a Setmana fotogràfica Les Santes. Mostra fotogràfica i activitats culturals a l’entorn de la fotografia.

A partir de les 20 h. Tecnocampus
UniSantes. Concerts i Dj’s. Més informació: www.tecnocampus.cat/unisantes.

21 h. Plaça de Santa Anna
Assaig extraordinari dels Capgrossos de Mataró

22.30 h. Plaça de Santa Anna
Concerts: Aviadors Anglesos + The Fool Monkeys

Dissabte 20 DE JULIOL

A partir de les 10 h. Carrer de Sant Pere Més Alt
2a Setmana fotogràfica Les Santes. Mostra fotogràfica i activitats culturals a l’entorn de la fotografia.

18. Espai firal del Nou Parc Central
Activitats familiars. Amb el grup de pallassos Mabsutins. Projecte solidari a càrrec de la Fundació Maresme.

18.30 h. Des de diversos indrets
De toc a toc Quatre recorreguts animats amb els grups de percussió Bombulòdrum, Luta Sem Pausa, Boetukada i Tribukada.

20 h. Espai firal del Nou Parc Central
Flashmob

21 h. Basílica de Santa Maria
Concert d’orgue: Raúl Prieto. Dins del II Festival Internacional d’Orgue Barcelona-Mataró.

21 h. Teatre Monumental
Teatre: La Ratera. Preu: 10 euros anticipada. 12 euros taquilla.

22.30 h. Parc Central
Concert Dissantes: Momen + D’Callaos + Bongo Botrako. Entrada gratuïta a benefici de la Fundació El Maresme.

DIUMENGE 21 JULIOL

De 10 a 14 h. Carrer de Sant Pere Més Alt
2a Setmana fotogràfica Les Santes. Mostra fotogràfica i activitats culturals a l’entorn de la fotografia.

d’11 a 21 h. Port de Mataró
Comerç amb Les Santes. Els botiguers proposen una jornada de comerç a l’aire lliure.

12 h. Plaça de Santa Anna
Diada castellera. Amb la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca.

De 17.30 a 20.30 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Tallers infantils: makipeining i dibuix. Tallers de maquillatge i pentinats a càrrec de La Puça Espectacles i de dibuix i pintura amb alumnes de l’Aula de Teatre.

19 h. Plaça de Santa Anna
Concert: La Coixinera + Els Catarres

19 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Espectacle: Bullanga!. A càrrec de Guillem Albà i l’Always Drinking Marching Band.

19.30 h. Pati de les Caputxines
Concert coral. A càrrec de la Coral La Nota.

19.30 h. Davant de l’Ajuntament
L’Encesa. Cercavila de foc a càrrec del Ball de Diables de Mataró. Recorregut: Ajuntament, la Riera, c. d’en Pujol, plaça Xica, c. de Santa Maria, plaça de Can Xammar, on hi haurà l’Acte Sacramental. Després, c. de Santa Maria i pl. de Santa Maria, on hi haurà el taller infantil. En acabar, c. Nou i la Riera fins a l’Ajuntament.

DILLUNS 22 JULIOL

19 h. Biblioteca Antoni Comas
Hora del conte especial. El llibre gegant dels gegants. A càrrec de Roger Canals.

20.30h. Seu d’Òmnium Cultural
La Missa de les Santes, un referent de la música catalana. Conferència entorn de la riquesa musical a càrrec de Joan Vives.

DIMARTS 23 JULIOL

18 h. Biblioteca Pública Pompeu Fabra
Hora del conte especial. El senyor Trap. A càrrec de la companyia Trapelles.

21.30 h. Biblioteca Pública Pompeu Fabra
Contes per a adults. D’aquells boleros, aquests contes. A càrrec de Mònica Torra i Neus Peris.

DIMECRES 24 JULIOL

De 17.30 a 20.30 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Tallers de dibuix i pintura. A càrrec dels alumnes de l’Aula de Teatre.

18.30 h. Des de diversos indrets
Gegantada. Cercavila de gegants dividida en quatre recorreguts, amb balls finals a la plaça de Santa Anna. Recorregut 1: plaça de la Música, passeig de la Ciutadania, c. del Parc, caminet de Les Vinyes, c. d’Argentona i la Riera. Recorregut 2: plaça de l’Havana, c. de Sant Pelegrí, Baixada de Les Espenyes, Can Xammar, c. de Sant Cristòfol, pl. de Santa Maria, c. de Sant Francesc d’Assís, c. de Bonaire i la Riera. Recorregut 3: plaça d’Occitània, c. de Pompeu Fabra, c. de Diego de Velázquez, c. de Ramon Llull, c. Catalunya, c. d’Emili Cabanyes, c. de Roger de Flor, c. de Guifré el Pelós, Caminet de les Vinyes, c. d’Argentona i la Riera.

19 h i 21 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Espectacle infantil. Do not disturb. A càrrec de Vaivén Circo.

22.00 h. Passeig del Callao
Havaneres i rom cremat. Amb els grups Mar endins i Mestre d’Aixa.

01 h. Passeig del Callao
Nit de Rumba: Mataró Rumba All Stars. Amb sardinada i servei de bar.

DIJOUS 25 JULIOL

12 h. Capella de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena
Missa

18 h. Pati de l’antic Hospital
Concert de banda. A càrrec de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme.

19 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Espectacle infantil. Wandering Orquestra. A càrrec de la companyia Wandering Orquestra. Recorregut: Nou Parc Central, Camí de la Geganta, carrer del Carme, carrer de Guifré el Pelós, carrer de Sant Sadurní, Carrer del Parc i carrer Argentona.

19.45 h. Des de diversos indrets de la ciutat
Cap a la Crida. Les comparses institucionals es dirigeixen cap a l’Ajuntament.

20 h. Ajuntament
Crida de Festa Major. Crida de l’alcalde i balls propis i Dormida de les comparses.

21 h. Basílica de Santa Maria
Assaig de la Missa de les Santes. Assaig general obert al públic.

23.30 h. Passeig Marítim Escenari del Callao
Vaparir Tour 2013. Festa Ràdio Flaixbac + Cocoa Mataró

23.30 h. Des de l’Ajuntament
Desvetllament bellugós. La Família Robafaves baixarà i pujarà la Riera amb la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme.

24 h. Plaça de Santa Anna
Convidada de la Família Robafaves. Ball amb El Pont d’Arcalís.

1.30 h. Des de l’Ajuntament
Escapada a negra nit. Correfoc amb la Momerota, el Drac, les Diablesses, i els seus convidats: el Tritó de Sant Celoni, els Diables de Caldes de Montbuí, els Diables Atabalats de Cerdanyola, els Diables de la Roca del Vallès, els Diables Guspires de Sants i la Cabra de Reus. Recorregut: sortida des de l’Ajuntament, la Riera amunt, carrer d’Argentona, Muralla de la Presó, la Riera amunt, carrer d’Onofre Arnau, carrer del Bisbe Mas, plaça dels Bous, Muralla dels Genovesos, la Riera avall, el Carreró i plaça de l’Ajuntament.

3 h. Des de l’Ajuntament fins al Parc Central
Pujada tabalada. A càrrec dels Tabalers del Drac, els Tabalers de la Momerota i els Tabalers do Maresme.

3.30 h. Espai firal del Parc Central
La Ruixada

DIVENDRES 26 JULIOL

12 h. Espai firal del Parc Central
Esquitxada de colors

12 h. Pati de Les Esmandies
Concert vermut: Ai Ai Ai

12 h. Pati de la residència municipal Sant Josep
Concert de Barram. A càrrec de Canya d’Or.

13 h. Saló de Sessions de l’Ajuntament
Recepció oficial de les Julianes i les Sempronianes

14 h. Des del campanar de Santa Maria
Barram i repicada

17.30 h. Des de l’Ajuntament
De parranda! La Família Robafaves baixarà i pujarà la Riera amb la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme.

18 h. Plaça de Santa Anna
Convidada de la Família Robafaves. Ball infantil amb La tresca i la verdesca.

19.30 h. Des de l’Ajuntament
Correguspira. Correfoc infantil amb la Momeroteta, el Dragalió, i els seus convidats: els Diablons de Mataró, el Godrac de Mataró i la Vibrieta de Tarragona. Recorregut:Ajuntament, la Riera, c. d’Onofre Arnau, c. del Bisbe Mas, plaça dels Bous, Muralla dels Genovesos, la Riera, el Carreró i plaça de l’Ajuntament.

A les 21.15 h. Des de l’Ajuntament
Pujada tabaladeta. Amb els tabalers del Dragalió i de la Momeroteta.

A les 21.45 h. Espai firal Nou Parc Central
Ruixadeta

19.30 h. Parc Central
Concert de Festa Major. Amb l’orquestra Amoga.

19.30 h. Pati de les Caputxines
Concert coral. A càrrec del Cor Madrigalista. Amb els convidats: Coral Font d’en Fargues de Barcelona, la Coral Sant Vicenç de Riells i el Fai i el grup teatral FEM BiR de Bigues i Riells.

21 h. Teatre Monumental
T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré. Preu: 21 euros platea. 17 euros amfiteatre.

21.30 h. Seu del Grup Cosmos
El cel de Les Santes

22 h. Clos arqueològic de Torre Llauder
Concert: Carles Benavent Trio. Dins del cicle de concerts de jazz Nits a Torre Llauder. A les 21 h, visita comentada.

22 h. Plaça de Santa Anna
Ballada de sardanes. Amb la Cobla Contemporània.

23 h. Plaça de l’Ajuntament
Concerts de Marrinxa. Amb Mandanga + Oques Grasses + Ebri Knight.

23 h. Parc Central
Revetlla de Festa Major. Amb les orquestres Cimarrón i Amoga.

DISSABTE 27 JULIOL

7 h. Des de diversos indrets
Matinades. Amb els Grallers dels Capgrossos de Mataró, els Grallers de la Momerota, els Canyats de Mataró, els Laietans de Mataró, els Grallers de la borsa de músics de la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i els Canya d’Or.

9 h. Basílica de Santa Maria
Toc d’Ofici

9.30 h. Des de l’Ajuntament
Anada a Ofici. Amb les Diablesses i els Tabalers do Maresme; la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers; el Dragalió, el Drac i els seus tabalers; l’Herald i les Trampes; els Nans i la Família Robafaves amb els flabiolaires; l’Àliga i els Ministrils; els Macers; les autoritats i l’acompanyament musical de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. Recorregut: Ajuntament, Riera amunt, carrer Nou i plaça de Santa Maria.

10 h. Basílica de Santa Maria
Missa de les Santes

12 h. Carrer d’en Pujol
Ballada de sardanes. A càrrec de la Cobla Ciutat de Mataró.

De 17.30 a 20.30 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Tallers infantils. A càrrec de La Puça Espectacles.

18 h. Des de l’Ajuntament
La Passada. Cercavila amb les Diablesses i els Tabalers do Maresme; la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers i tabalers; el Dragalió, el Drac i els seus tabalers; els Cavallets de Mataró; la Colla Castellera Capgrossos de Mataró; l’Herald i les Trampes; els Nans i la Família Robafaves amb els flabiolaires; l’Àliga i els Ministrils; els Macers; les autoritats i l’acompanyament musical de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme. Recorregut: Ajuntament, la Riera amunt, carrer d’Argentona, carrer del Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Montserrat, la Rambla, plaça de Santa Anna i la Riera fins a l’Ajuntament.

19 h i 21 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Espectacle infantil. Zoo Zoom. A càrrec de la companyia Markeliñe.

A partir de les 21 h. Passeig del Callao
Concert: La Carrau. Amb botifarrada i servei de bar.

23 h. Passeig Marítim
Castell de focs. A càrrec de Pirotecnia Tomás.

23.30 h. Al costat Centre Natació Mataró
Concert: The Free Fall Band + Exceso + Hyde Abbey

23.30 h. Escenari del Passeig del Callao
Xazzar + Strombers + La Traca

23.30 h. Port de Mataró
Concert: Gospelsons + Big Band Jazz Maresme

23.30 h. Plaça de Santa Anna
Sardanes i xindriada. Amb les cobles Ciutat de Girona i La Principal del Llobregat.

23.30 h. Parc Central
Concert: Manu Chao i Daniel Lança Barcelona Street Orkestra. Preu: 18 euros anticipada. 20 euros taquilla

DIUMENGE 28 JULIOL

11 h. Des de l’Ajuntament
Anada a la Residència Sant Josep. Cercavila amb les comparses institucionals, autoritats i la Banda. Recorregut d’anada: Ajuntament, carrer de Sant Josep i Muralla de Sant Llorenç.

11.30 h. Residència municipal Sant Josep
Ballada de sardanes. Amb La Principal de la Bisbal.

De 17.30 a 20.30 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Tallers de dibuix i pintura

18.30 h. Des del carrer de Jaume Balmes amb el carrer de Jaume Ibran
Postal de Gegants. La Família Robafaves i els Nans rebran els Gegants de l’Arboç. Recorregut: cruïlla de Jaume Balmes amb carrer de Jaume Ibran, c. de Sant Agustí, plaça de Santa Anna, la Riera i Ajuntament.

19 h i 21 h. Espai familiar Nou Parc Central
Espectacle infantil. Salsa!. A càrrec de la companyia Volaquivol.

19 h. Teatre Monumental
Don Juan Tenorio. Amb Joan Pera i Lloll Bertran. Preu: 17 i 21 €

19.15 h. Residència Sant Josep
Concert de sardanes. Amb La Principal de la Bisbal.

21 h. Des de l’Ajuntament
El ball de dracs. Amb el Drac i el Dragalió de Mataró i els seus convidats, l’Estarrufat i l’Estarrufadet de Poblenou de Barcelona. Recorregut del Drac de Mataró: Riera avall, c. Barcelona, plaça de la Peixateria, c. de Sant Cristòfol, c. de Na Pau, plaça del Beat Salvador, c. Magí de Vilallonga, plaça Gran, c. d’en Palau i plaça de l’Ajuntament. Recorregut del Dragalió: Ajuntament, c. de Sant Josep, c. d’en Moles, c. d’Argentona, c. de Bonaire, c. de Sant Francesc d’Assís, plaça de Santa Maria, c. de Beata Maria, carrer de Don Magí de Villallonga i plaça Gran, carrer d’en palau i plaça de l’Ajuntament.

22 h. Plaça de la Muralla
Concert: The Hanfris Quartet

23 h. Al Parc Central
Requisits de Festa Major. Ball amb La Principal de la Bisbal.

23 h. Plaça de Santa Anna
Anem de canyes!. Ball amb els Grallers de la Momerota, els Laietans, els Grallers dels Capgrossos, els Grallers de l’Extraradi i els Canya d’Or.

2 h. Plaça de Santa Anna
Sessió de dj’s

2 h. Davant de l’Ajuntament
No n’hi ha prou! Amb les Diablesses, la Momerota, el Drac, l’Àliga i la Família Robafaves i l’acompanyament musical de La Principal de la Nit.

DILUNNS 29 JULIOL

De 2/4 d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia. Espai familiar del Nou Parc Central
Taller de barrets de pallasso

12 h. Espai familiar del Nou Parc Central
Els dies de l’erm. Amb la companyia Insomne.

18 h. Plaça de l’Ajuntament
Enfigura’t. L’oportunitat de provar les figures.

19 h. Residència municipal Sant Josep
Ball de vesprada. Amb l’orquestra Acuario.

19.15 h. Des de l’Ajuntament
Anem a tancar. Última cercavila amb les comparses i autoritats. Recorregut: Ajuntament, Riera avall, carrer d’en Pujol, plaça Xica, carrer de Sant Cristòfor, baixada de les Escaletes, Camí Ral i carrer de Jordi Joan.

22 h. Plaça de la Muralla
Concert: Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”

24 h. Parc Central
Tronada de fi de festa. A càrrec de Pirotècnica Tomás.

0.10 h. Parc Central
Espetec final. Amb les orquestres La Banda del Drac i La Banda Puig.

Tot seguit. Des del Parc Central
L’Albada. Amb la xaranga Los Labradores.

Festa Major de Premià de Mar

DIVENDRES 5 de JULIOL

18.00 h, al Museu de l’Estampació
II Trobada de Gravadors i Dibuixants. Homenatge a Joan Llanas i Joan Gómez.

DISSABTE 6 de JULIOL

19.00 h, a la pl. dels Països Catalans
“Amb pas decidit cap a l’estat propi”. Espectacle de poesia, teatre i música.

22.00 h, a l’Espai l’Amistat
Gran final del concurs DELAYTA’ns. Preu entrada: 5 €, una hora abans a la taquilla del teatre.

DIUMENGE 7 de JULIOL

11.00 a 13.00 h, a l’antiga fàbrica del gas
Estampació de banderes

18.00h, al Centre Cívic i cercavila fins l’Ajuntament
Celebració del 30è aniversari del Bateig del Gegants Tòfol i Ciseta

DILLUNS 8 de JULIOL

20.00 h, a l’auditori de l’Escola Municipal de Música
Concert a l’Escola de Música

DIMARTS 9 de JULIOL

12.00 h, a la plaça de l’Ajuntament
Repicada de campanes i enlairament de coets

18.00 h, a la Biblioteca Martí Rosselló
L’hora del conte. De quin planeta ets, Anna Tarambana?.

18.00 h, a la plaça de l’Ajuntament
Ballada de sardanes amb la Cobla Premià

19.00 h, a la plaça de l’Ajuntament
Pa amb vi i sucre

19.30 h, des del Mercat de Sant Joan i des de la plaça Romà Piera (La Lió)
Anada al pregó

20.00 h, a la plaça de l’Ajuntament
Pregó de Festa Major. A càrrec de l’Esplai Parroquial, entitat de l’any.

21.00 h, a la plaça Nova
Sopar popular

21.30 h, a l’Espai l’Amistat
Confessions de dones de 30. Entrades anticipades: 18 €; dia de la funció: 20 €.

23.30 h, des de la plaça Nova
Seguici nocturn

23.55 h, a la plaça de l’Ajuntament
Eufòria

En acabar l’eufòria
Premià està de festa!

DIMECRES 10 de JULIOL

7.00 h, des de la plaça de l’Ajuntament
Matinades

11.00 a 14.00 h, a l’antiga fàbrica del gas
Estampació de banderes

11.00 h, a la sala Premiart
Inauguració de l’exposició del concurs de pintura

11.00 h, des del campanar de l’Església de Sant Cristòfol
Toc d’ofici

11.15 h, des del porxo de l’Escola La Lió
Seguici de l’anada a ofici. Recorregut: porxo de la Lió, c. Esperança, c. Anselm Clavé, c. de la Plaça, c. St. Cristòfol, c. Rectoria, Església.

12.00 h, a l’Església de Sant Cristòfol
Ofici solemne de Festa Major

13.00 h, a l’Església de Sant Cristòfol
Benedicció de vehicles

13.15 h, a la plaça de l’Ajuntament
Ball solemne dels gegants de Premià

17.30 h, des de la plaça de la Sardana
Cercavila premianenca. Recorregut: pl. Sardana, c/ Eixample, c/Esperança, c/de la Plaça, c/Sant Cristòfol, c/ Rectoria, pl. Ajuntament.

18.00 h, a la plaça de l’Ajuntament
Presentació dels capgrossos premianencs i jornada de pesca premianenca

20.00 h, des de la plaça de l’Ajuntament
Alerta premianenca

21.00 h, a la platja del Bellamar
Festa premianenca

21.00 h, a l’espigó del Bellamar
Niu de pirates

22.00 h, a la platja del Bellamar
Moros a la costa! (El Desembarcament)

23.00 h, des del carrer Colom
El saqueig!. Per motius de seguretat hi haurà accés restringit a la plaça de l’Ajuntament. El recorregut de la cercavila pirata serà el següent: cantonada Colom/c. Pau Casals, c. Colom, c. Joan Prim, Porxo de la Lió, Aurora, Sant Cristòfol, Rectoria, pl. Ajuntament.

23.30 h, a la plaça de l’Ajuntament
Assalt a l’Ajuntament

00.00 h, a la plaça dels Països Catalans
Premià, ciutat pirata

01.00 h, a la platja de Bellamar
Concert pirata amb Microguagua

02.30 h, a la platja de Bellamar
Concert pirata amb El Veïnat

04.00 h, a la platja del Bellamar
Dijei a la haima Amb els Bruts de Can Bitxo.

DIJOUS 11 de JULIOL

12.00 h, a Can Manent
Gimcana premianenca per a gent gran

Des de les 16.00 h, a la plaça Nova
Campament pirata

17.00 h, a la plaça de la Sardana
Mercat d’esclaus

19.00 h, davant de l’Amistat
Òpera al carrer

19 h, Recinte de la Lió
Quinto pirata

21.00 h, a la plaça de la Sardana
Nit de Colles

23.00 h, al recinte de la Lió
Ball pendó

00.00 h, a la platja del Bellamar
Concert pirata amb La Soul System

01.00 h, a la platja del Bellamar
Concert pirata amb Coriolà

02.30 h, a la platja del Bellamar
Concert pirata amb Sr. Wilson

DIVENDRES 12 de JULIOL

17.00 h, al Club Nàutic Premià
Vine a buscar el tresor que amaguen els pirates!

17.00 h, al mercat de Sant Joan
Xocolatada al mercat

Des de les 17.00 h, a la plaça Nova
Campament pirata

18.30 h, des de la pl. Oriol Martorell (premianencs)/pl. dels Escacs (pirates)
La Revolta Premianenca. El recorregut dels premianencs serà: pl. Oriol Martorell, c. de la Plaça, Gran Via de Lluís Companys, pl. dels Països Catalans. El recorregut dels pirates serà: pl. dels Escacs, c. del Pilar, Joan Prim, Gran Via de Lluís Companys, pl. dels Països Catalans.

18.00 h, a la plaça de Can Manent
Ball de la Gent Gran

19.00 h, a la sala d’actes de can Roure (Jutjat de Pau, c. St. Antoni 25)
Taula rodona: “La pesca tradicional durant el segle XX a Premià de Mar”

19.45 h, a la plaça de la Sardana
Exhibició de balls. Exhibició de Country, a les 19.45 h. Danses, a càrrec de l’Escola de Música i Dansa Estudi Teresa Maria, a les 20.15 h. Exhibició de balls de saló a les 20.45 h

00.00 h, a la Gran Via de Lluís Companys (cantonada Joan Prim)
Ball tronera amb La Banda del Drac

00.00 a la Platja del Bellamar
Dj Tremoleda i DJ Kanalero

2.30 h, a la platja del Bellamar
PremiàSPACE Festival

4.00h, a la platja del Bellamar.
Dijei haima amb en Dj Send0

DISSABTE 13 de JULIOL

7.00 h, des de la platja del Bellamar
Remuntada

7.30 h, al porxo de la Lió
Ruixadeta

11.00 h, a la plaça Mercè Rodoreda
Espectacle d’animació infantil. Amb festa de l’escuma.

10.00 h, a diversos carrers del casc antic
Fira-mercat d’artesans del poble pescador. A les 12.30 h, subhasta de peix a la plaça de l’Ajuntament. Durant tot el dia, al carrer Miquel Moragas: tallers per a nen@s de cistelleria, de cuir, de fang, de pintura, i d’espelmes.

18.00 h, a la plaça Nova
Campament pirata. 18h: Berenar Solidari. Sensibilització, cooperació i solidaritat internacional. 20h: 5è Festival-In. Amb Marieke Lightband, May Solvers i Soledad Vélez.

18.00 h, des de la pl. de la Sardana
La Passejada

18.00 h, a la plaça de l’Ajuntament
Concert de Festa Major de la Banda de Música de Premià de Mar

18.00 h, al Bar de la Vila (plaça de l’Ajuntament)
Ral·li fotogràfic digital pirata. Adults

18.00 h, al Bar de la Vila (plaça de l’Ajuntament)
Ral·li fotogràfic digital pirata. Infantil

18.30 h, a la sala d’actes de can Roure (Jutjat de Pau, c. St. Antoni 25.
Conferència “La Marina de Catalunya al segle XIX i principis del XX”

20.30 h, a la plaça de la Sardana
Danses populars. L’Associació Arco Iris ens oferirà un variat repertori amb les danses populars i tradicionals de diferents indrets del món. És una bona oportunitat per fer un viatge per diferents tradicions del ball sense moure’s de casa, i potser animar-se a aprendre’n una mica! S’oferirà un rebujito als assistents.

23.30 h, al recinte de la Lió
Ball de Festa Major. Amb Los Sirex i l’Orquestra Swing Latino

23.00 h, inici a la plaça Joan Font
Correfoc. Recorregut: Pl. Joan Font, c. Enric Granados, c. de la Plaça, Gran Via de Lluís Companys, pl. PP.CC.

Acabat el Correfoc,
Tabalada. El recorregut serà: pl. Països Catalans, Unió, Eixample, Sant Antoni-Centre l’Amistat.

Tot seguit, des de l’Amistat
Atracabars. El recorregut de la cursa serà: Centre l’Amistat, Sant Antoni, pl. de l’Ajuntament, De la Plaça, pl. Nova, Ptge. Manent, Sardana, Eixample, Gran Via, pl. dels Països Catalans

2.30 h, des de la Plaça dels Països Catalans-La Jijonenca
Onzena cursa nocturna de Pirates i Premianencs a pèl. Recorregut: plaça dels Països Catalans, à Gran Via à Eixample à Esperança, A. Clavé, carrer de la Plaça, carrer de Sant Cristòfol, carrer Rectoria, plaça de l’Ajuntament, carrer de la Plaça, plaça de Can Manent, platja del Bellamar (escenari dels concerts).

2.30 h, a la platja del Bellamar
Concert pirata amb Kaiz A.Sánchez

3.30 h, a la platja del Bellamar
Concert pirata amb Pirat’s Sound Sistema

DIUMENGE 14 de JULIOL

10.00 h, a la Riera de Premià
17a Trobada de Puntaires

10.00 h, a diversos carrers del barri antic
Fira-mercat d’artesans del poble pescador

10.00 h, a la plaça de Romà Piera
Botifarrada. Preu: 1,5 €. Els tiquets es poden adquirir a la botiga de la Festa Major, al Centre Cívic.

11.00 h, sortida des del Camp de Futbol
18a Baixada d’Andròmines. El recorregut serà: camp de futbol, carrer de la Plaça i plaça Nova.

12.00 h, a la plaça de l’Ajuntament
Diada castellera. Amb les colles Capgrossos de Mataró i Castellers de Badalona.

12 h, al Museu de l’Estampació
Taller familiar. Fabriquem segells com a l’antiguitat.

13.00 h, al recinte de la Lió
Paella pirata i premianenca. Preu: 4 €. Els tiquets es poden adquirir a la botiga de la Festa Major, al Centre Cívic.

18.00 h, a la plaça dels Escacs
Concentració pirata

18.00 h, a la plaça Nova
Concentració premianenca

18.30 h, a la plaça dels Països Catalans
Ball de l’expulsió i canvi de presoners

Tot seguit, a la plaça dels Països Catalans
La batalla final

En acabar la batalla, a la plaça dels Països Catalans
Ruixada

19.00 h, des de la plaça dels Països Catalans
Expulsió. Recorregut: plaça dels Països Catalans, carrer de la Unió, Eixample, Esperança, Anselm Clavé, carrer de la Plaça i plaça de l’Ajuntament.

21.00 h, a la platja de Llevant
Havaneres amb Barca de Mitjana. I cremat per a tothom.

23.00 h, a la platja de Llevant
Gran castell de focs d’artifici

DILLUNS 15 de JULIOL

20.00 h, a la Parròquia de Sant Cristòfol
Missa de difunts

Festa Major d’Alella

DISSABTE 27 DE JULIOL

21h. Pavelló Municipal d’Esports
Caminada popular nocturna. Al final hi haurà entrepà per a tots els participants. Cal inscripció prèvia

DIMECRES 31 DE JULIOL

De 18 a 20h. Pavelló Municipal d’Esports
3×3 infantil de futbol sala

21.45h. El Bosquet
Cercavila nocturna. Amb la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella acompanyats dels Timbalers del Most d’Alella. Recorregut: Sortida de davant de la llar d’infants els Pinyons (Av. Bosquet), carrer del Rost, carrer Gurri, carrer Bonavista, Empedrat del Marxant, Plaça de l’Ajuntament i final a l’Hort de la Rectoria.

22.30 Hort de la Rectoria
Cinema a la Fresca. Hotel Transilvania. Hi haurà Servei de Bar (demanar si faran crispetes).

DIJOUS 1 D’AGOST

11 -14h. Parc Gaudí
Inflables d’aigua i festa de l’escuma. Imagina-t’ho: dos inflables d’aigua, escuma i animació… Segur que és molt divertit! Els grans també hi podeu venir!

11h. Plaça de l’Ajuntament
XV concurs de peres farcides. A partir de les 12h. podreu tastar les peres cuinades per la Montserrat i la Carme Figueras.

12h. Església d’Alella
Missa solemne del patró de Sant Feliu. Amb la participació de la Polifònica Joia d’Alella.

13h. Plaça de l’Ajuntament
Lliurament de premis del XV Concurs de peres farcides.

De 18 a 20h. Pavelló Municipal d’Esports
3×3 infantil de futbol sala

19.30h. Hort de la Rectoria
Concert amb l’Orquestra Selvatana. Al concert de tarda, l’Orquestra – Cobla Internacional Selvatana ens porta a l’escenari un ampli ventall d’estils: sarsuela, obres instrumentals, cançons dels més famosos musicals i música tradicional catalana. Tot això amb una acurada posada en escena i un agosarat atrezzo que ens transporta a un món de fantasia.

21h.
Repic de campanes. A càrrec de Pere Xarrié (campaner d’Alella)

22h. Can Gaza
Correfoc amb els Diables del Vi d’Alella. Recorregut: Inici a Can Gaza, carrer Sant Josep de Calassanç, carrer de les Heures, torrent Vallbona, carrer Garrofers, carrer Avellaners, carrer Antoni Borrell, carrer Balmes, carrer Dom Bosco, riera Coma Fosca, Can Lleonart, Rambla d’Àngel Guimerà, Empedrat del Marxant i final a la Plaça de l’Ajuntament.

23.30h. Hort de la Rectoria
Gran ball de gala amb l’Orquestra Selvatana. A la nit, l’Orquestra Selvatana ens oferirà una actuació amb tots els ingredients d’un gran ball de Festa Major: alegria, ritme i bona companyia. La Selvatana hi posa la música. Les ganes de ballar les hi heu de posar vosaltres.

DIVENDRES 2 D’AGOST

11 -13h. Plaça de l’Ajuntament
Jocs de Cucanya. Trencar l’olla, cursa de sacs, el mocador, estirar la corda…

18.30h. Can Lleonart
Fem un mural de Festa Major. Petits i grans podeu venir a pintar un mural a les parets de Can Lleonart. Porteu pinzells i recipients buits per a posar-hi pintura (com pots de iogurt) i poseu-vos roba que es pugui embrutar.També hi haurà berenar per la quitxalla ofert per l’Associació de Dones Solidàries d’Alella

20.30h. Plaça de l’Ajuntament
Sopar Popular. Veniu a sopar en companyia a la plaça! Porteu el menjar de casa. A la plaça hi trobareu taules, cadires i també graelles per si us hi voleu coure el que més us agradi. Hi haurà servei de Bar

22h. Plaça de l’Ajuntament
Sortida amb la colla de Trabucaires del Vi d’Alella acompanyats dels Timbalers del Most d’Alella. Recorregut: Plaça de l’Ajuntament, carrer Dom Bosco, Riera Fosca, Can Lleonart, rambla Àngel Guimerà i final a l’Hort de la Rectoria.

22.30h. Hort de la Rectoria
Havaneres. Assaborirem la vetllada amb rom cremat que ens prepararà en Quico Lluch.

1.00h. Hort de la Rectoria
Disc-mòbil. Per fer ballar a tothom, amb música de tots els estils i per a tots els gustos.

DISSABTE 3 D’AGOST

10 – 10.30h. Local de l’Associació de Dones Montserrat Roig (Rambla d’ Àngel Guimerà, 7)
XVI Concurs de dibuix infantil de 3 a 13 anys. Inscripcions i lliurament de material. Els dibuixos s’hauran de lliurar a les 12h

17.30 – 18.15h. Les golfes de Can Lleonart
Exposició de dibuixos del XVI concurs de dibuix infantil

18.30h. Plaça de l’Ajuntament
Taller de caretes. Amb la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella acompanyats dels Timbalers del Most d’Alella. Pinta la careta del gegant que més t’agradi! Després la faràs servir per acompanyar el Cercavila.

19.30h. Plaça de l’Ajuntament
Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella. Acompanyats dels Timbalers del Most d’Alella. Recorregut: Plaça de l’Ajuntament, carrer Rector Desplà, carrer Balmes, carrer Santa Eulàlia, torrent Vallbona, carrer de Dalt, rambla Àngel Guimerà, carrer del Mig, torrent Vallbona, carrer Santa Madrona, carrer Balmes i final a la plaça de l’Ajuntament.

20.30h. Pati de Can Lleonart
Sopar Jove amb els CEP’S. Un sopar amb música de DJs. Places limitades. Preu: anticipat 5 euros i el mateix dia 7 euros. Inscripcions a ceps@gmail.com

22.30h. Can Lleonart
Cercatasques amb els CEP’S. Acompanyats pels Timbalers dels Diables del Vi d’Alella farem un recorregut pels bars del poble. Inicia a Can Lleonart i final a l’Hort de la Rectoria.

23h. Hort de la Rectoria
Concert de rock

00.30h. Hort de la Rectoria
Nit jove amb els CEPS, El Veïnat (Ska/Reggae). Old Star Covers (Pop / Rock). DJ. Empalmarem amb música, jocs i xocolatada.

DIUMENGE 4 D’AGOST

10.30h. Porxada del Mercat Municipal
Partides d’escacs. Amb el club d’Escacs Laetània. Inscripcions al moment o al 671 21 67 74 (Xavier Andiñach). Places limitades

11h. Les golfes de Can Lleonart
Lliurament de premis del XVI concurs de dibuix infantil. Obsequis per a tots els participants.

12h. Plaça de l’Ajuntament
III Campionat de tibada de llibant. Amb la colla de Trabucaires del Vi d’Alella. Vine a demostrar la teva força jugant a estirar la corda. Encara que no t’ho creguis, aquest joc tan divertit va ser, durant 20 anys, un esport olímpic. Places limitades

13h. Riera Principal (sota el pont de l’autopista)
XIV Guerra guarra i remullada amb l’esplai Guaita’l. Porteu una pistola d’aigua i veniu a divertir-vos jugant a la guerra de farina i aigua de colors. Per acabar d’enguarrar-nos, ens ficarem a la bassa de fang

18h. Carrer de la Serreta i carrer de la Vinya
VII Baixada d’andròmines amb els CEP’S. A continuació actuació del grup Timbalers del Most d’Alella. Només poden participar-hi enginys guarnits i engalanats, sense ànim de competició. Com que no és una cursa, no es valorarà la rapidesa, sinó l’ornamentació i l’originalitat. Totes les andròmines tindran premi. Inscripcions a ceps@gmail.com. Més informació al facebook dels cep’s

19h. Plaça de l’Ajuntament
Sardanes. Amb la cobla La Principal de Llobregat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí