S’inicien tallers d’Artteràpia a l’Hospital de Mataró

Text: Redacció
135

Des del passat mes de desembre, els pacients en procés oncològic en tractament actiu al Servei d’Oncologia de l’Hospital de Mataró es poden beneficiar de l’Artteràpia en uns nous tallers setmanals. La iniciativa és impulsada per la Fundació Nous Cims amb la col·laboració de la Fundació Kälida, amb l’objectiu de millorar el benestar emocional d’aquestes persones.

El projecte s’anomena ‘Artteràpia: Som de qualsevol color’ i consta de 12 sessions grupals d’un màxim de 8 persones en dos grups. Els tallers s’inicien amb una activitat de relaxació i d’introspecció i, seguidament, els participants realitzen la seva producció artística, ja siguin arts plàstiques (pintura, dibuix, escultura, fotografia, collage…), expressió escrita (poesia i/o narració), música, expressió corporal, etc. L’última part de la sessió es dedica a la reflexió i es posen en comú les vivències que s’han experimentat.

L’Artteràpia és un suport basat en els recursos artístics propis, que ajuda a les persones a entrar en contacte de manera molt ràpida i profunda amb el seu món interior.  El càncer és un esdeveniment de gran impacte en la vida de les persones, que produeix l’aparició de pors, temors, incerteses i d’altres emocions. Aquestes es poden plasmar a través de les produccions artístiques, i el fet de compartir-les amb un grup i rebre el suport d’artterapeutes ajuda a gestionar les vivències d’una altra forma.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí