10 anys d’Espais de Poesia d’Alella amb els poetes del Maresme

Text: Redacció
887

A través de la iniciativa cultural Espais de Poesia, Alella s’ha convertit en un àmbit de referència. Una proposta que va començar fa 10 anys amb la voluntat d’impulsar el coneixement i l’activitat literària i que és ja un moment esperat del calendari cultural.

Són moltes les veus que han trobat el seu espai a Alella al llarg d’aquests 10 anys, i bona part d’elles seran presents en la celebració de l’efemèride.

La festa es celebrarà el 5 de maig, a partir de les 19.30h, amb un recital que arrencarà de la Plaça de l’Ajuntament fins a Can Manyé i en el que el públic podrà gaudir de la diversitat i la riquesa poètica de la comarca. Hi participarà una àmplia mostra de poetes del territori: Albert Calls, Anna Maluquer, Anna Xicola, Bikimel, Eduard Miró, Emília Illamola, Guillem Vallejo, JM Calleja, Joan Carles González Pujalte, Joan Puigdefàbregas, Joana Bel, Jordi Bilbeny, Jordi Cornudella, Juan Antonio Masoliver, Laia Noguera, Lali Ribera, Laura Dalmau, Manuel Guerrerro, Marc Egea, Marçal Parcerisa, Maria Antònia Grau, Montse Assens, Núria López, Oriol Sauleda, Pau Riba, Perejaume, Pius Morera, Queralt Morros, Rafael Vallbona, Salvador Riera, Sílvia Tarragó, Sònia Hernández, Teresa d’Arenys i Vicenç Llorca.

D’altra banda, a Can Manyé s’inaugurarà l’exposició “A escena. Personatges brossians”, comissariada per Glòria Bordons i Judith Barnés, de la Fundació Joan Brossa.

Però aquest actes seran només el tret d’arrencada de les nombroses activitats culturals que es viuran a Alella fins al 14 de maig al voltant de les manifestacions poètiques, entre les quals destaquen el recital dedicat a Palau i Fabre, en el centenari del seu naixement, o el  concert de Pau Riba.

PROGRAMA

10 anys de vincles i versos! Can Manyé. Divendres 5 a les 19.30 h. Festa del 10è aniversari d’Espais de Poesia. Un recital amb recorregut, vital i esbojarrat que ens convida a gaudir de la diversitat i la riquesa poètica de la nostra comarca. Hi participen: Albert Calls, Anna Maluquer, Anna Xicola, Bikimel, Eduard Miró, Emília Illamola, Guillem Vallejo, JM Calleja, Joan Carles González Pujalte, Joan Puigdefàbregas, Joana Bel, Jordi Bilbeny, Jordi Cornudella, Juan Antonio Masoliver, Laia Noguera, Lali Ribera, Laura Dalmau, Manuel Guerrerro, Marc Egea, Marçal Parcerisa, Mària Antònia Grau, Montse Assens, Núria López, Oriol Sauleda, Pau Riba, Perejaume, Pius Morera, Queralt Morros, Rafael Vallbona, Salvador Riera, Sílvia Tarragó, Sònia Hernández, Teresa d’Arenys i Vicenç Llorca.

Personatges brossians. Can Manyé. Divendres 5 a les 20.30 h. Inauguració de l’exposició.

Les dones tenen la paraula. Bouquet d’Alella. Dissabte 6 a les 13h. Recital de Blanca Llum Vidal i Laia Martínez.

Picaplat. Can Magarola. Diumenge 7 a les 12h. Activitat familiar. Recital de poesia, cançonetes, cantarelles i dites, cantarellejades…

Bikimel. Can Lleonart. Diumenge 7 a les 19h. Repertori de poesies musicades des de l’ànima.

Josep Palau i Fabre · heterodox de les lletres catalanes.
Can Manyé. Dimarts 9 a les 19.30 h. Conversa i recital a càrrec de Josep Pedrals i Manuel Guerrero Brullet.

En el foc nou d’una altra llengua. Can Manyé. Dimecres 10 a les 19.30h. Tres poetes que des de diferents cultures i llengües encarnen la potència i la diversitat de la poesia: Salem Zenia (Provincia de Tizi n Uzzu), Annie Bats (Franca) i Andrii Antonovskyi (Ucraïna).

Dir Perejaume. Institut d’Alella. Dijous 11 a les 19 h. Recital dels alumnes de l’IES Alella que faran una immersió en l’obra poètica de Perejaume.

Laia Noguera. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Dijous 11 a les 21h. La  poeta Laia Nogera ens descobreix Caure, poemari guanyador del XLIX Ausiàs March de Gandia, i ens presenta la seva darrera obra, Amor total.

Vesprada poètica. Espai Jove. Divendres 12 a les 20h. Marçal Parcerisa, jove poeta alellenc, recitarà acompanyat d’Òscar Covisa, percussionista.

El Petit de Cal Eril. Can Lleonart. Divendres 12 a les 22h. Presenta el disc La força.

Poesia en moviment vora les vinyes. Celler i vinyes d’Alta Alella Mirgin . Dissabte 13 a les 10.30h. Dansa i recital amb la poeta Anna Maluquer i de la ballarina Helena Pellisé.

Pau Riba. Can Manyé. Dissabte 13 a les 20 h. Poesies i cançons.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí