13a edició del Festival Poesia i+

Text: Redacció
809

El festival d’irradiació poètica més important de fora la capital arriba a la seva 13a edició amb una programació que combina poesia, música i art

El Poesia i + se celebrarà del 5 al 15 de juliol a diferents poblacions del Maresme: Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar i Dosrius.

El festival comptarà amb poetes, artistes i músics de diverses generacions, estils i procedències que es reuniran en els diversos escenaris del festival per reivindicar més que mai la força i la vigència de la paraula. I ho faran d’una manera especial, a tocar del públic: en espais i entorns privilegiats del Maresme, pròxims i d’aforament reduït.

Entre les actuacions destaca la de l’artista mallorquí Miquel Barceló que, coincidint amb l’exposició Pregon desig. Miquel Barceló a Josep Palau i Fabre, que es pot veure a la Fundació Palau fins al 9 de setembre, protagonitzarà amb el músic Pascal Comelade una acció molt especial a Caldes d’Estrac.

En aquesta edició, el Poesia i + ha volgut posar l’accent en les noves generacions de poetes, que ja estan marcant noves maneres de dir i fer poesia: Maria Sevilla, Míriam Cano, Blancallum Vidal, Miriam Reyes, Silvie Rothkovic, Laia Martínez i López i Jaume C. Pons Alorda. A més, continua reivindicant la figura de Palau i Fabre amb l’espectacle Palau6, que vol presentar en un nou format totes les cares del món creatiu de l’Alquimista, i un recital de Maria Cabrera i David Castillo per descobrir noves arestes en la seva poesia. El festival presentarà també un homenatge a Antoni Artigues, gran promotor de la poesia i amic íntim de Palau i Fabre; l’exposició Generació Horiginal, que recull la trajectòria del local fundat per Meritxell Cucurella, i tres noms indiscutibles de la poesia catalana actual: Dolors Miquel, Albert Roig i Josep Pedrals.

Pel que fa a la música, destaca la nit de pop metafísic que tancarà el festival diumenge 15: Ferran Palau i El Petit de Cal Eril tornaran a compartir escenari per fer-nos volar i tocar les estrelles. També cal destacar l’espectacle íntim i personal que presentarà Enric Montefuscodissabte 14, preparat per a l’ocasió, i el concert de Maria Coma, un dels pocs que farà aquest estiu a Catalunya. També en un format íntim, Miquel Serra vindrà des de Mallorca per tocar en solitari les seves cançons intenses i delicades. Completen el programa musical les propostes dels vigatans Germà Aire, a punt de treure nou disc, del músic i poeta Xarim Aresté, acompanyat per una banda ben potent, i Clara Peya, un dels grans talents creatius, acompanyada aquest cop per la veu de Magalí Sare.

Finalment, cal destacar l’espectacle Cuidem-nos d’Ovidi 4, un equip de la primera divisió combativa format per Mireia Vives, Borja Penalba, David Caño i David Fernández; una nova versió lliure i en sec de L’empestat de Jordi Oriol, una de les sorpreses de l’escena teatral d’aquesta temporada; i Vull les olives, la proposta desenfadada i juganera de Dolo Beltrán i Anna Carné.

COMPARTIR