26 anys de ‘Torrons Creació’ a Casa Graupera

Text: Redacció
245

Aquest any, Casa Graupera completa la línia de ‘Torrons Creació’ dedicats a Mataró. Durant 4 anys han fet un recorregut per moments importants de la història de la ciutat, vinculant-lo al seu bon saber i ofici.

I precisament, aquest Nadal s’apropen al Mataró del segle  XV, una ciutat que lluita per protegir-se dins muralles i viu de cara al mar; en concret al Raval mariner i la seva importància fins a inicis del segle XX.

4 Torrons dedicats a Mataró. Un dolç passeig per la nostra història

Fa 4 anys que Casa Graupera va encetar una línea de Torrons Creació dedicats a Mataró, “lligant la historia a uns sabors que ens apropin al seu record”.

El 2016, el Torró Creació Mataró 1962 “Postals de Nadal”. Mataró segle XX i el seu Nadal més singular, concretament el de la Gran Nevada del 1962, que va deixar unes postals increïbles que ens acompanyaran sempre, il·lustrat amb fotos d’un Mataró nevat. El sabor escollit, el de la maduixa, unes postres típiques del Maresme.

El 2017, el Torró Creació Modernisme 1895 “El tèxtil”. El Modernisme lligat amb l’auge del Tèxtil fou un referent per a Mataró. També de l’arquitecte Puig i Cadafalch i de la casa Coll i Regàs, com a models d’aquest moment històric. Els sabor escollits aquest any van ser la crema catalana i el cafè amb cruixent de neules, fent un homenatge a les postres modernistes.

 El 2018, el Torró Creació El Tren 1848 “El progrés”. 170 anys. El tren serà un factor important pel progrés de les fabriques i de la gent i canviarà definitivament vida i el paisatge de Mataró. Els sabors de tres xocolates amb “quicos”, jugant amb el sorollet cruixent que quan el menges sembla que estiguis dins el tren.

I el 2019, el Torró creació La Coca 1470  “La vida cara el mar”, un Mataró que fa poc ha esdevingut ciutat, i el front marítim esdevé un camí tant per les mercaderies produïdes que van cap a la capital com de la pesca i construcció de vaixells. El segle XVI descobrim un Mataró dins muralles, que viu del mar i  també pateix els seus perills. D’aquí  la gran quantitat d’exvots que es troben a l’ermita de Sant Simó edificada al costat d’una font, fora muralla i a uns metres del mar. El sabor escollit ha estat el pastís de llimona simbolitzant la frescor del mar.

Els 4 torrons es presenten en una capsa especial dels 4 moments que van marcar la història de la capital del Maresme.

D’altra banda, per a la resta de l’any s’han fet unes col·leccions en format capsa de galetes, que expliquen els detalls de la historia mataronina:

Capsa galetes “La Coca de Mataró. Sant Simó”: neula farcida de xocolata negra i cafè, neula farcida de Catània, neula de torró. On es fa referència a l’Ermita de Sant Simói s’expliquen els exvots com “La Coca” que s’hi poden trobar.

Capsa galetes “Mataró vist des del mar”: Un recull sobre el Raval mariner, un petit homenatge a tota la gent de mar. En ell es fa un recull de tota la història del desaparegut Raval mariner. Neula farcida de xocolata negra i ametlles, neula farcida de xocolata llet i avellana i Neula farcida de xocolata.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí