4a edició del Festival Panòptic de Mataró

Text: Redacció
202

De l’11 al 19 de juny La Presó acollirà de nou el festival Panòptic, un compendi de cinema, arts visuals, pensament i societat digital.

El Panòptic 2022 posarà el focus en com la pandèmica ha accentuat l’escletxa digital o els processos de digitalització i les desigualtats associades. Per fer-ho ha organitzat, el 17 de juny, una debat amb Jordi Clopés, representant de Mataró Sense Fils; Judith Membrives Llorens, de Lafede.cat ; i Maria Padró-Solanet, tècnica de recerca de la Fundació Ferrer i Guàrdia.

L’edició 2022  inclourà una exposició d’art visual, una mostra de curts d’un minut, la projecció de 6 curtmetratges que competiran a la Secció Oficial i de dos llargmetratges: Blade Runner, que juntament amb una xerrada que servirà per commemorar els 40 anys del film de Ridley Scott; el documental nominat al Oscar Escribiendo con fuego (Writing with fire), sobre una comunitat rural de dones de l’Índia que transforma un diari local en una agència de notícies digitals.

El Festival Panòptic s’inaugurà l’11 de juny amb “Pedra i plàstic”, una exposició d’art visual de les artistes Roc Domingo Puig i Marta Rosell Chust i comissariada per Diana Padrón. La instal·lació posa el focus en les transformacions del paisatge pirinenc derivades del desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat per reflexionar sobre la geopolítica en un territori on l’accés a internet es pensa cada vegada més com una necessitat.

Just abans de la sessió de cloenda, el Panòptic comptarà amb la col·laboració de Oye Sherman que presentarà, amb l’humor que la caracteritza, l’entrega dels premis de la Secció Oficial. El punt final, però, serà el 19 de juny amb la cloenda de l’exposició “Pedra i plàstic” i el concert de la formació d’electrònica Tatsumi&Masako, el projecte del músic Raül Sala, que presentarà el seu nou àlbum de pop sintètic amb aires electrònics,“Amor o exili”.

Més informació del festival, aquí.

COMPARTIR