El Festival Tast de Jazz combina grans noms del jazz en un espai ple d’història

Text: Redacció
580

La vil·la romana de Torre Llauder de Mataró, un dels jaciments romans més destacats del país, tornarà a ser l’escenari ideal per degustar bona música i fer un tast a la fresca de les darreres nits d’agost. El Tast de Jazz VI Festival a Torre Llauder ofereix tres concerts els dies 24, 25 i 26 d’agost.

El festival comptarà amb un acte de presentació a càrrec de la Jazz Maresme Street Band, serà el 12 d’agost, a les 19 h, en format d’una cercavila musical al més pur estil de Nova Orleans, la meca del jazz mundial.

I ja a Torre Llauder el primer concert serà dijous 24 d’agost, a les 21 h, i anirà a càrrec de Magnolia, un quartet que lidera la cantant Myriam Swanson. El recital és un convit a l’espectador a submergir-se en un estat d’ànim evocador que el transportarà des dels paisatges del Broadway dels anys 30, als musicals de Cole Porter dels 50; de Duke Ellington a Ella Fitgerald, de Sara Vaughan a Julie Londo, entre d’altres.

La segona cita del festival serà el 25 d’agost amb un dels grans guitarristes de jazz de l’Estat, Ximo Tebar. A Mataró vindrà acompanyat de quatre músics de luxe per presentar el seu nou treball: “Soleo. The New Son Mediterráneo Celebrating 25th” que mescla el jazz amb melodies mediterrànies i llatines.

El darrer concert del Tast de Jazz serà el 26 d’agost amb Dani Nel·lo i Els saxofonistes salvatges. Nel·lo versiona temes d’alguns dels seus herois saxofonístics, com ara Arnett Cobb, Noble Watts o Red Prysock. Uns són coneguts pel gran públic i altres resulten més anònims, però tots, per separat i com a conjunt, van conformar un fenomen únic i insòlit en la història de la música popular.

Magnolia, amb Myriam Swanson. Dijous 24 a les 21 h. Quartet d’esperit americà que interpreta un repertori amb cançons d’Ella Fitgerald, Etta James, Sara Vaughan o Rosemary Clooney. El cinema i el jazz s’uneixen en un ambient acollidor i agradable.
Ximo Tebar Band, The New Son Mediterraneo. Divendres 25 a les 21 h. Ximo Tebar celebra el 25è aniversari damunt els escenaris amb un nou disc, Soleo, en què combina jazz i flamenc amb aromes mediterrànies.
Dani Nel·lo i els saxofonistes salvatges. Dissabte 26 a les 21 h. Trobada de Dani Nel·lo amb els anomenats saxofonistes salvatges, els creadors d’un llenguatge musical a través del saxofon que ha marcat per sempre la història de la música popular des del segle XX.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí