7 Alumnes del Maresme arriben a la final del concurs literari AMIC-FICCIONS

Text: AMIC
731

Un total de 125 alumnes de 17 centres educatius de la comarca han participat a AMIC-Ficcions.

La dotzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 7 relats del Maresme, d’entre els 125 alumnes de 17 centres educatius que s’han presentat en aquest territori.

En total, s’han seleccionat 172 grups finalistes: 109 de Catalunya i Catalunya Nord (155 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 22 de les Illes Balears (27 alumnes), 5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 joves).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la dotzena edició el passat 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.415), País Valencià (701), les Illes Balears (462), la Franja de Ponent (63), Andorra (14), Catalunya Nord (4) i altres territoris (1).

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant el mes de juny, però encara falta determinar el format d’aquests actes. A partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus i el pla estatal de transició cap a la normalitat, l’organització d’AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.

Enguany, el premi per a la millor història serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, i la segona millor història es guardonarà amb un smartphone també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials, per a les millors històries de cada vegueria, rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. Per últim, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

Llistat de finalistes del Maresme (7 finalistes / 7 grups):

  • Grup Pigmalió, de l’Institut Sant Pol de Mar.
  • Grup juliafane, del Col·legi La Presentació.
  • Grup tafi_bursell, de l’IES d’Argentona.
  • Grup Alícia Íñiguez, dels Maristes Valldemia.
  • Grup Ariadna Sánchez, dels Maristes Valldemia.
  • Grup jana garolera, de l’IES Alexandre Satorras.
  • Grup Oreneta Fosca, de l’IES d’Alella.
COMPARTIR