Alella aposta per renovar la Trobada de Poetes del Maresme

449

Renovar-se o morir. Els organitzadors de la Trobada de Poetes del Maresme, emmarcada en el programa Espais de Poesia que promou l’Ajuntament d’Aella, han volgut buscar un nou format per al recital de poetes de la comarca que es fa per tercer any.

Així, divendres 20 d’abril a les nou de la nit, Can Lleonart serà l’escenari d’un muntatge en el qual el grup de pop folk Nikosia interpretarà sis temes de la seva trajectòria, alternant-se amb les veus en directe de cinc poetes actuals d’estils i trajectòries diferents de la comarca que llegiran els seus poemes: Núria López (Cabrera de Mar), Montse Assens (Premià de Dalt), Maria Antònia Grau (Premià de Mar), Joan Carles Gonzàlez Pujalte (Mataró) i Marcel Riera (Premià de Dalt), guanyador aquest darrer autor del prestigiós Premi Carles Riba 2011.

Els organitzadors de la Trobada de Poetes del Maresme han reorientat el muntatge amb el nom Nikosia+Poetes del Maresme i tenen previst fer-lo itinerant a d’altres indrets de la comarca, mantenint el grup Nikosia i canviant, però, els poetes, per donar espai al màxim de veus possibles.

“Pensem que aquesta manera d’acostar la poesia a través d’un muntatge en el qual es mostra el treball d’un grup com Nikosia, de fortes arrels al món literari i la poesia de la veu dels seus creadors, presentant-ho tot com una antologia viva, es pot completar amb d’altres recitals en els quals incorporarem nous poetes de la comarca, perquè n’hi ha molts que tenen obra de qualitat i d’aquesta manera els volem apropar al públic que vulgui conèixer-los”, asseguren els organitzadors de l’acte cultural, que també afegeixen que d’altres municipis de la comarca ja s’han mostrat interessats per acollir l’espectacle.

Pel que fa al grup NIKOSIA, és un projecte fundat per l’escriptor i compositor Francesc Miralles i format bàsicament per creadors del món editorial. Va néixer al barri de Gràcia (Barcelona) al setembre de 2008. Tant el mateix Miralles com alguns dels seus membres, mantenen una forta vinculació amb el Maresme. Amb experiències i gustos musicals diversos, tots els components de la banda convergeixen en una passió pel pop folk intimista i alternatiu, de la qual va sorgir aquesta proposta, tan original com introspectiva, entre el pop existencial, el lirisme místic o fins i tot el punk suau. Han enregistrat diversos CD amb Warner Music. Canten en català, castellà i anglès i amb una especial sensibilitat en els seus temes per la literatura i la poesia.

Article Relacionat:
Espais de poesia: una cita primaveral a Alella. Article d’opinió de Jordi Albadalejo.

COMPARTIR